NPO en MAX starten publiekspitch

woensdag 26 augustus 2020

Wie een goed en origineel idee heeft voor een televisieprogramma kan nu meedoen aan de publiekspitch 'Jouw idee op tv' van NPO en Omroep MAX.

Dit naar aanleiding van een eerder gedane oproep hiertoe door NPO-voorzitter Shula Rijxman. Uit de inzendingen worden één of meerdere ideeën gekozen, die kans maken om tot een echt tv-programma te worden uitgewerkt.


Rijxman wil de NPO met deze publiekspitch nog verder openstellen naar de Nederlandse samenleving: 'We zijn een enorm creatief en vindingrijk land en juist daarom ben ik zo benieuwd naar de ideeën van de mensen thuis, jong én oud, met diverse achtergronden. De NPO-zenders en de omroepen staan als vanouds open voor alle geluiden in de samenleving en bieden daar nu al diverse ingangen voor. Met ‘Jouw Idee op tv’ zetten we de deur nóg verder open, om echt iedereen te bereiken en een stem te geven.'

MAX-directeur Jan Slagter vult aan: 'Luisteren naar de wensen van onze kijker, dat doen we bij MAX altijd al. Maar met ‘Jouw idee op tv’ gaan we nóg een stapje verder. Ik verwacht veel frisse ideeën van de Nederlandse televisiekijker en kijk uit naar de pitches!'

Website
Iedereen kan zijn of haar programma-idee insturen via de website jouwideeoptv.nl. Dat kan bijvoorbeeld een reality-programma, een quiz, een kinderprogramma of een journalistieke reportageserie zijn. De inzending hoeft geen uitgewerkt format te zijn, een goed idee is al genoeg. Van de indieners wordt wel gevraagd hun idee te omschrijven en te motiveren. In de beoordeling wordt er op gelet of de ideeën passen bij de publieke omroep. Originaliteit en eigenheid staan daarbij voorop. Het idee mag ook niet commercieel zijn en moet iets toevoegen aan het bestaande aanbod. De oproep staat open voor iedereen vanaf 13 jaar. Professionele programmamakers zijn uitgesloten van deelname. De inzendtermijn loopt tot en met 27 september.

Pitchdagen
Op 10 oktober, tijdens de Dutch Media Week in Hilversum, wordt de eerste pitchdag op het Media Park gehouden. Maximaal 100 inzenders worden hiervoor uitgenodigd, uiteraard geheel volgens de corona-richtlijnen van het RIVM. De ideeën worden beoordeeld door vijf duo’s van ervaren tv-makers van Omroep MAX en medewerkers van de NPO-netten, ingedeeld naar vijf thema’s:

1. Actualiteit/Journalistiek + Documentaire - Gijs van Beuzekom (netmanager NPO 2) en Ary Schouwenaar (regisseur/programmamaker o.a. 'Tijd voor MAX', 'RTL Boulevard', documentaires)
2. Drama/Comedy – Hans Schwarz (manager Programma Aankoop NPO) en Yvonne Mencke (eindredacteur o.a. 'MAX Maakt Mogelijk', 'Doorbakken', 'MAX Ouderenjournaal')
3. Informatief – Remco van Westerloo (netmanager NPO 1) en Ad van der Ree (eindredacteur online MAX Vandaag)
4. Human Interest – Mezen Dannawi (manager NPO Start) en Nick Preusterink redacteur/samensteller o.a. 'Tijd voor MAX', 'MAX Skûtsjejournaal', 'Doorbakken')
5. Jeugd/overig – Robert Fortuijn (manager NPO Zapp) en Stephanie Gijbels (redacteur/samensteller o.a. 'Droomhuis Gezocht', 'MAX Pubquiz')

Deze duo’s selecteren maximaal 10 ideeën voor een tweede pitchdag op 30 oktober. Op die dag bepaalt de jury - bestaande uit MAX-directeur Jan Slagter, Directeur NPO Televisie Frans Klein, netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler en Hoofd Televisie van Omroep MAX Nicolette de Wolf - of er een idee tussen zit, dat tot een echt tv-format kan worden uitgewerkt. Dit kunnen ook meerdere ideeën zijn. Alle informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website jouwideeoptv.nl.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 15:50
    Dagelijkse kost
    07:20
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 16:25
    Oggy en de kakkerlakken: De volgende generatie
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:50
    The Voice van Vlaanderen
    05:30
    Geen uitzending
  • 15:10
    SAS: Who Dares Wins Australia
    02:25
    Geen uitzending
  • 16:10
    Buffy the Vampire Slayer
    09:10
    Geen uitzending
  • 16:10
    Top Gear
    08:50
    Geen uitzending
  • 16:15
    The X-Files
    02:30
    Baywatch
  • 16:20
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 16:10
    Two and a Half Men
    02:25
    Sports Late Night
  • 15:50
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 16:05
    Pawn Stars: Best Of
    02:40
    Kitchen Commando
  • 16:25
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:20
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:13
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 15:50
    Het Weekmenu
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 15:05
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:55
    Murdoch Mysteries
    02:45
    Midsomer Murders
  • 16:00
    NOS Studio Sport EK Magazine
    01:44
    Mindfck
  • 16:03
    Kruispunt
    08:04
    Petrus in het land
  • 15:28
    Kidnappen voor beginners
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal