Nieuw bij de VPRO: Tim den Besten en Nicolaas Veul '100 Dagen voor de Klas'

woensdag 15 april 2020

Hoe is het om leraar te zijn? In de zesdelige documentaireserie '100 Dagen voor de Klas' gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag op een scholengemeenschap in Lelystad. Een enerverend avontuur van twee beginnende docenten vol emotionele ups en downs.

Tim en Nicolaas worden ingewijd als nieuwe leraren en kijken de kunst van het lesgeven af bij hun begeleiders. Voorzichtig maken zij hun eerste ronde door de klas. Nicolaas wil weten op wat voor school hij terechtgekomen is en krijgt een bijzondere rondleiding. Tim geeft samen met begeleider Bjorn een les over seksualiteit aan 4 VMBO, zijn mentorklas.


'100 Dagen voor de Klas', waar zijn we aan begonnen?', vanaf donderdag 16 april om 20.50 uur bij de VPRO op NP0 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud n delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op En.

Dossiers