Koning brengt bezoek aan Hughevliet in 2de seizoen 'Caps Club'

zaterdag 8 november 2014

Op zondag 9 november start het 2e seizoen van de spannende jeugd dramaserie 'Caps Club: De val van de Koning'. Dit seizoen krijgen Tom, Sam, Ruben en Charlotte te maken met hoog bezoek want de Koning komt naar Hughevliet.

Maar als de leden van Caps Club onverwachts een oude ruïne in het bos ontdekken, belanden zij, samen met het dove meisje Sterre, in een bloedstollend avontuur. Diep onder de grond en afgesloten van de buitenwereld wordt het voor de vijf een race tegen de klok om Hughevliet te redden.

'Caps Club'
In het stadje Hughevliet woont Tom (Cappie) samen met zijn vader Sjoerd, die rechercheur is bij de plaatselijke politie. Cappie kan slecht zien, maar zijn overige zintuigen zijn sterk ontwikkeld. Hij herkent alle geuren en zijn gehoor is superscherp. Samen met zijn vrienden Sam, Charlotte en Ruben richt hij Caps Club op.

De val van de Koning
In 1614 werd Hughevliet geregeerd door Stadhouder Eduard Schimmelpenninck, leider der Hugenoten. Hij was een tiran die de burgers onderdrukte. De toenmalige Koning Willem I is ten strijde getrokken om de burgers van de Stadhouder te verlossen. Na een heftige strijd waarbij vele slachtoffers vielen, was er echter nog steeds geen winnaar. De Stadhouder daagde de Koning uit tot het spelen van een schaakspel, waarbij de winnaar de stad kreeg. Echter had de Stadhouder een val gezet voor de Koning. Een handlanger van de Stadhouder biechtte op dat er voldoende buskruit onder de stad verborgen lag om heel Hughevliet inclusief de Koning weg te vagen. De aanslag kon voorkomen worden en een legende was geboren. De Koning nam de stad over, de Hugenoten werden verdreven en de burgers werden bevrijd, maar de geheime ruimte en het buskruit zijn nooit gevonden. Nog altijd beweren mensen dat er Hugenoten bijeenkomen in deze geheime ruimte.

Naast Daan de Groot (Cappie), Eefje Paddenburg (Sam), Timo Verbeek (Ruben), Nomie Gerritsen (Sterre) en Leonie Elbert (Charlotte) nemen onder anderen Leontine Borsato, Vincent Moes, Paulien Cornellise, Henk Westbroek, Michiel Romeijn, Mattijn Hartemink en Vicotoria Koblenco de andere personages voor hun rekening.

'Caps Club' is niet alleen Nederland een succes. Inmiddels wordt de serie uitgezonden in België, Frankrijk, Duitsland, Zweden en in de stad Hong Kong. Caps Club is een samenwerking tussen Lucille Werner Foundation en AVROTROS en wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

'Caps Club', vanaf zondag 9 november om 18.15 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers