Kijkcijfers: 'K3 Zoekt K3' zakt door het ijs

zaterdag 26 september 2015

Nederland ligt niet wakker van de zoektocht naar een nieuwe K3. Het SBS6-programma moest vrijdag meer dan de duimen leggen voor het nieuwe seizoen van 'The Voice of Holland'.

De zesde reeks van 'The Voice of Holland' is met 2,5 miljoen kijkers en 37% marktaandeel als een speer van start gegaan op RTL 4. Dat succes ging vooral ten koste van 'K3 Zoekt K3' op SBS6. De zoektocht naar nieuwe leden voor de succesvolle meidengroep, gepresenteerd door Gerard Joling, kon nog maar 450.000 fans boeien en moest het stellen met een flauwe 7% marktaandeel.

Een dramatisch cijfer voor SBS6 en slechts op plaats 24 in de kijkcijfer top 25. SBS investeerde heel wat geld in de talentenshow. En het is intussen duidelijk dat maar weinig mensen van het programma wakker liggen. Wie de nieuwe K3, een van oorsprong Vlaamse groep, wordt, lijkt Nederland dus worst te wezen.

In Vlaanderen is 'K3 Zoekt K3', op de commerciële zender VTM, wel een succes. Daar haalt de show vlot een miljoen kijkers.

Bron: mediacourant.nl - SKO - eigen bericht


Lees ook:
Kijkcijfers: 'The Voice of Holland' onverminderd populair

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers