Hélène Vletter-van Dort treedt toe tot raad van toezicht NPO

maandag 8 juni 2020

Hélène Vletter-van Dort is per 1 mei 2020 toegetreden tot de raad van toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De benoeming van Vletter-van Dort door minister Slob van OCW is door Koning Willem-Alexander bekrachtigd.

Vletter-van Dort studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden, begon haar carrière als advocaat en was commissaris bij onder meer de Nederlandsche Bank en Fortis Bank Nederland. Ook was ze hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de New York University.


Naast haar nieuwe functie als lid van de raad van toezicht van de NPO is Vletter-Van Dort momenteel onder meer commissaris (vice-voorzitter) bij NN-Group, president-commissaris van Intertrust N.V. en hoogleraar Financial Law en Governance aan de Erasmus School of Law.

De raad van toezicht van de NPO, onder leiding van voorzitter Tjibbe Joustra, bestaat verder uit Lizzy Doorewaard, Maarten van Beek, Eelco de Boer, Femke den Boer en Frank Vrancken Peeters.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers