'Expedition to the Edge' op Discoery

zaterdag 26 september 2020

De legendarische Noordwestelijke Doorvaart is een van de zwaarste vaarroutes op aarde. Het is de vaarverbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan, dwars door de poolarchipel van Canada.

Eeuwenlang werd er al op deze verbinding geaasd om zo een snellere route naar Azië te vinden, maar het was pas begin 20e eeuw dat de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen voor het eerst deze route bedwong. Sindsdien hebben meerdere moedige zeevaarders geprobeerd de weg door de ijsschotsen af te leggen, waarvan vele zonder succes.


In 2018 ondernam kapitein Clemens Gabriel samen met zijn gezin en een groep van moderne ontdekkers een poging om door het prachtige, maar verraderlijke gebied te varen. Ze dachten dat de aaneenschakeling van warme winters de route makkelijker zouden maken, maar schijn bedroog. Juist in 2018 kwamen ze terecht in de koudste winter van de afgelopen 25 jaar. De meeste kapiteins keerden direct om, maar Clemens besloot tegen alle adviezen in om door te gaan. Wat bedoeld was al een vrolijk avontuur met vrienden, vrouw en kinderen veranderde in een elf maanden durende strijd van leven en dood, zoals te zien is in de aangrijpende documentaireserie 'Expedition to the Edge'.

'Expedition to the Edge', vanaf zondag 27 september om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers