Drie Brava-zenders bij Kabel Noord

donderdag 31 maart 2011

Vanaf vrijdag 1 april maakt de Nederlandse cultuurzender BravaNL deel uit van het Familiepakket van kabelexploitant Kabel Noord. De afgelopen maand werd tevens de nieuwe zender Brava3D toegevoegd aan het HD-Basispakket. Daarmee heeft de Friese kabelaar nu een landelijke primeur, want Kabel Noord is de eerste exploitant die alle drie de varianten van Brava in haar aanbod heeft opgenomen. De high-definition zender BravaHDTV werd al langer doorgegeven en maakt bij Kabel Noord inmiddels deel uit van het HD-Pluspakket.

Cultuurzender blijft gestaag groeien
De drie zenders van het in Nederland gevestigde Brava zijn bezig met een gestage opmars in zowel binnen- als buitenland. De SD-versie BravaNL ging van start in september 2009 en kan inmiddels worden ontvangen door ruim drie miljoen Nederlandse huishoudens. BravaHDTV zendt sinds juni 2007 uit in high definition (HD) en kan worden ontvangen door meer dan 25 miljoen huishoudens in negen Europese en vijf Afrikaanse landen. Brava3D ging in oktober 2010 van start als eerste pan-Europese 3D-kanaal. De nieuwe 3D variant wordt inmiddels doorgegeven via het ASTRA Satellietsysteem en maakt deel uit van het aanbod van de Franse IPTV-distributeur 'FREE'.


'Keuze getuigt van visie'
Brava-directeur Jur Bron prijst de visie van het management van Kabel Noord. 'Terwijl grote Nederlandse operators over het algemeen afwachtend blijven, kiest men bij Kabel Noord juist voor verdere uitbreiding van het aanbod in HD en 3D. Dat getuigt van ondernemerschap. En blijkbaar speelt bij Kabel Noord het capaciteitsvraagstuk niet, terwijl het zenderaanbod toch minstens gelijkwaardig is aan dat van andere kabelexploitanten', aldus Bron.

Over Kabel Noord
Kabel Noord is in 1979 opgericht en voorziet circa 25.000 huishoudens in de gemeenten Ameland, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Schiermonnikoog van radio en televisie. In 1996 werd de bestuursstructuur veranderd en werd Kabel Noord een NV-bedrijf, waarvan de gemeenten aandeelhouder werden. Kabel Noord heeft in Noordoost-Friesland een moderne infrastructuur aangelegd. De hoofdstructuur daarvan bestaat uit circa 700 kilometer glasvezelkabel, zelfs op de Waddeneilanden.

Persbericht Brava
http://www.bravanl.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers