Disney Channel & Matheu Hinzen presenteren: 'Het Rad van de Aarde!'

woensdag 1 februari 2023
Foto: Disney Channel - © Disney 2023

Op 22 april is het Earth Day: de dag dat we de aarde wereldwijd in het zonnetje zetten. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de toekomst en dat doen we onder andere door de aarde schoon te houden voor mens, dier en natuur.

Om de toekomstige generatie actief te betrekken in het streven naar een schonere planeet, zet Disney Channel zich voor het derde jaar op een rij in om kinderen bewust te maken van wat zij kunnen doen om ook hun steentje bij te dragen.


Dit jaar neemt Disney Channel kinderen mee in een 'funventure' met het 'Rad van de Aarde' op de zender. Door aan het rad te draaien geeft Disney Channel laagdrempelige tips aan kinderen om beter voor de aarde te zorgen. Vanaf februari tot aan Earth Day tikken we op de zender diverse missies aan die allen bijdragen aan het uiteindelijk doel: zorg dragen voor en genieten van onze prachtige planeet. Samen met onze Earth Day ambassadeurs, Matheu Hinzen voor Nederland en Mentissa Aziza voor België, en partner Nederland Schoon hopen we kinderen dit jaar nog bewuster te maken van onze prachtige planeet.


'Rad van de Aarde'
Van 1 februari tot 22 april wordt op de zender van Disney Channel meermaals per dag gedraaid aan het 'Rad van de Aarde'. Dit rad bevat maar liefst zeven missies gebaseerd op de '52 steps towards a greener city' van de Europese Commissie. Elke missie laat zien hoe kinderen op een laagdrempelige manier kunnen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Van 'energie bespaartips tot recycle activiteiten' en van 'leren van de natuur' tot 'meedoen aan de landelijke opschoondag'.

Onze Nederlandse Earth Day ambassadeur Matheu Hinzen presenteert als stralende showmaster de diverse missies. In de korte filmpjes motiveert hij kinderen om deze missies in het dagelijks leven thuis, op school en met zoveel mogelijk familieleden of vriendjes toe te passen. Op deze manier probeert Disney Channel op een leuke en positieve manier kinderen bewust te maken van hun mogelijkheden, omdat ook zij graag hun steentje willen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Tot slot stimuleert Disney Channel met het 'Rad van de Aarde' kinderen om nog vaker de natuur op te zoeken en te genieten van onze magische planeet!

Nederland Schoon
Disney Channel werkt dit jaar voor de tweede keer samen met Nederland Schoon. De focus van Nederland Schoon ligt op het opzetten en uitvoeren van een landelijke bewustmakingscampagne die de waarde van verpakkingen uitlegt, het belang om ze te recyclen en de schade wanneer ze als zwerfafval eindigen. Daarnaast zet de organisatie in op gedragsbeïnvloedende maatregelen op locatie, die specifieke doelgroepen stimuleren hun afval op de juiste manier weg te gooien. Het uiteindelijke doel van Nederland Schoon is om zwerfafval te voorkomen. Dit doen ze samen met bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers. Eens per jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. De 21e editie van de Landelijke Opschoondag is dit jaar op zaterdag 18 maart.

Ingrid Goethart, directeur a.i. van Nederland Schoon: 'Wij zijn enorm enthousiast over de samenwerking met Disney en de aandacht die zij vragen voor een zwerfafvalvrij Nederland. Door kinderen bewust te maken van wat zij kunnen doen om voor de aarde te zorgen, creëer je betrokkenheid bij het voorkomen van (zwerf)afval. Het belang van een schone (leef)omgeving is groot, nu en in de toekomst. We doen dit voor het milieu, voor ons eigen leefplezier en onze gezondheid, maar vooral voor dat van onze kinderen.'

Matheu Hinzen
In Nederland is Matheu Hinzen, zanger en acteur, voor het tweede jaar op rij de ambassadeur van Disney Channel Earth Day. Hij is de showmaster van het 'Rad van de Aarde' en zal ook aanwezig zijn bij het event op 22 april in Natuurmuseum Brabant. 'Zorgen voor de aarde doe je samen, dus ik ook. Elk beetje helpt!', aldus Matheu.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:45
    Dagelijkse kost
    01:20
    Het weer (laat)
  • 23:00
    Smog Town
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:30
    Police: Hour Of Duty
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 00:20
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 00:10
    Offspring
    07:35
    Strong Medicine
  • 00:15
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 23:15
    Stukken van mensen
    01:40
    Big Brother
  • 00:15
    Friends
    01:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:25
    Scorpion
    01:25
    Undercover Boss
  • 23:15
    Love Island
    01:25
    Geen uitzending
  • 23:45
    FBI
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 00:47
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 23:55
    The Paddock
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 00:06
    NOS Journaal
    01:10
    Op1
  • 00:00
    De Nachtzoen
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 23:51
    Kamp Van Koningsbrugge
    01:40
    Sophie & Jeroen