Disney Channel Benelux zoekt samen met kijkers naar hét ultieme opruimapparaat

donderdag 4 november 2021

Op 22 april is het Earth Day: de dag dat we de aarde wereldwijd in het zonnetje zetten. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de toekomst en dat doen we door onder andere de aarde schoon te houden.

Om de toekomstige generatie actief te betrekken in het streven naar een schonere planeet, roept Disney Channel alle Nederlandse en Belgische kinderen op om hét ultieme opruimapparaat te ontwerpen: een makkelijk mee te nemen machine dat vuil opraapt en recycled. Disney Channel zoekt hét idee voor een apparaat dat opruimen leuk en handig maakt! En omdat we geloven dat de hersenspinsels van kinderen ook daadwerkelijk waardevol zijn, wordt het winnende ontwerp ook tot leven gebracht door een kunstenaar! Samen met de kunstenaar wordt het opruimapparaat op zaterdag 19 maart 2022, tijdens ‘de Landelijke Opschoondag’ van Nederland Schoon, onthuld.


Voor deze campagne is een lokale wedstrijdclip gemaakt waarin de Disney Channel Earth Day ambassadeurs kinderen oproepen om mee te doen. Zanger en acteur Matheu hinzen is ambassadeur voor Nederland, samen met Yara de Smedt, Elodie & Laura voor  België. Zij ontmoeten in de clip een professor wiens uitvindingen maar steeds net niet werken. De ambassadeurs willen de professor en de aarde helpen en roepen kinderen op om hun creativiteit met Disney Channel te delen. Het ontwerp mag een tekening, foto, video of object zijn. Meedoen kan op de Disney Channel Earth Day website: www.disneychannelearthday.nl. Tevens zal in de maand april op Disney Channel speciale content worden uitgezonden om Earth Day onder de aandacht te brengen.

Disney Channel Earth Day ambassadeur
In Nederland is Matheu Hinzen, zanger en acteur, de ambassadeur van Disney Channel Earth Day. Hij roept tijdens de clip kinderen op hun ontwerp in te sturen. Later in het proces neemt hij de winnaar mee om samen met de professor het ontwerp tot leven te laten komen. En uiteraard is Matheu samen met de winnaar bij de onthulling tijdens de Landelijke Opschoondag. 'Ik vind het erg leuk gevraagd te zijn als ambassadeur voor Disney Channel Earth Day, omdat ik het erg belangrijk vind dat we goed voor de aarde zorgen en voor elkaar!', vertelt Matheu Hinzen.

Samenwerking met Nederland Schoon
Disney Channel werkt samen met Nederland Schoon. De missie van Nederland Schoon is een schoon land, 100% vrij van zwerfafval. Nederland Schoon helpt zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Dit doen ze samen met bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers. Eens per jaar organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. De 20e editie van de Landelijke Opschoondag is op zaterdag 19 maart 2022.

Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon: 'Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Disney en de aandacht die zij vragen voor het zwerfafvalprobleem. Door kinderen mee te laten denken over de oplossing, creëer je betrokkenheid bij het voorkomen en opruimen van zwerfafval. Een schoon Nederland is belangrijk voor ons leefplezier nu, maar ook voor de toekomst. De toekomst van kinderen en jongeren die nu nog op school zitten. Extra belangrijk dus om ze goed te informeren over zwerfafval. Want jong geleerd, is oud gedaan.'

Disney Channel vindt de missie van Nederland Schoon ook erg belangrijk en zet haar middelen in om opruimen aantrekkelijker te maken én nog meer kinderen betrokken te krijgen bij de Landelijke Opschoondag. Op deze Opschoondag onthullen Nederland Schoon en Disney Channel het apparaat om opruimen nog leuker te maken.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:10
    Vive le vélo, Leve de Ronde
    00:55
    VRT NWS laat
  • 22:20
    De ideale wereld
    23:50
    Nachtlus
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 21:40
    Blind Gesprongen
    01:10
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:30
    Geen uitzending
  • 20:35
    Once Upon a Time... In Hollywood
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 22:25
    Ultimate Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 21:55
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 21:15
    Ons Geluk
    00:55
    Geen uitzending
  • 22:10
    Big Brother
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 20:35
    Bohemian Rhapsody
    01:00
    Friends
  • 22:25
    NCIS: Los Angeles
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 22:20
    The Real Housewives of Amsterdam
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 22:10
    Cold Case
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 22:14
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 22:05
    Roger van Damme - Goud
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 21:50
    Belga Sport
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 22:00
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 22:16
    De Avondshow met Arjen Lubach
    01:10
    Op1
  • 22:20
    2Doc
    00:17
    Nieuwsuur
  • 22:08
    PassionTalk
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach