Deze zeven ballonartiesten strijden met indrukwekkende kunstwerken om winst in 'Blow Up'

donderdag 2 juni 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2022

Vrijdag 3 juni start onder leiding van presentatie-duo Chantal Janzen en Martijn Krabbé het nieuwe RTL 4-programma 'Blow Up'. Voor het eerst in de wereldwijde geschiedenis schitteren ballonartiesten in een entertainment-programma, waarbij ze heel Nederland wekelijks verrassen met prachtige, bijzondere kunstwerken.

In deze kleurrijke familieshow gaan Nederlandse ballonartiesten de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel. De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. Maak kennis met de ballonartiesten die in deze afvalrace de uitdaging aan gaan.


Pauline Biljard
De 47-jarige Pauline komt uit Valkenswaard en is fulltime ballonartiest. Ze is een vrolijke, enthousiaste verschijning en heeft een goede energie. Na lange tijd in de kinderopvang gewerkt te hebben, ontstond haar liefde voor het entertainen van kinderen. Ze maakte de keuze om professioneel ballonartiest te worden en is nu een echte performer met een grote passie voor theater. Met haar eigen kindervoorstellingen staat ze vaak op het podium en is niks haar te gek. 'Blow Up' is voor haar dan ook een geweldig avontuur dat ze absoluut niet wil missen.

Denise van Dooren
Denise is 28 jaar, komt oorspronkelijk uit Den Bosch en is een relaxte, lieve vrouw met ontzettend veel passie voor ballonkunst. Op haar negentiende startte ze door haar liefde voor het vak een compleet eigen bedrijf. Ze vindt het als straattheater-artiest fantastisch om samen met andere bedrijven te bedenken hoe ze ballonkunst kan inzetten om mensen te enthousiasmeren. Denise gaat graag grote avonturen aan, haar deelname aan ‘Blow Up’ is daarom een ontzettend logische stap.

Lesly van Eldijk
De 28-jarige Lesly woont in Tilburg en is sinds zijn elfde terecht gekomen in de ballonwereld. Als acteur, musicalster, goochelaar en ballon-vouwer is hij fulltime artiest en kan hij overal zijn creativiteit kwijt. Hij is vriendelijk, enorm gepassioneerd en geniet er ontzettend van om anderen te entertainen. Zijn doel als ballonartiest is om mensen zowel te verblijden als te ontroeren. Omdat hij altijd het beste van zichzelf wil laten zien, is hij perfectionistisch en kritisch over zijn kunstwerken. In ‘Blow Up’ wil hij heel Nederland laten zien wat hij allemaal in huis heeft.

Wallie de Groote
De goedlachse, vrolijke Wallie is 49 jaar en is een nuchtere Zeeuw met veel humor. Hij zit al ruim 23 jaar in de ballonnen-wereld en als succesvolle artiest maakt hij ongekende sculpturen, van groot tot klein. Naast zijn passie en werk als ballonartiest en goochelaar, werkt hij drie dagen in de week in het speciaal onderwijs en draagt hij via workshops zijn kennis en plezier met liefde over aan anderen. In ‘Blow Up’ laat Wallie zien wat hij in huis heeft en strijdt hij graag tegen zijn medekandidaten.

Jeroen van der Linden
Jeroen is een sociale, humoristische man van 47 jaar en woont in Weesp. Naast zijn beroep als sportmasseur, is de ballonnen-wereld zijn complete passie geworden nadat hij hier zes jaar geleden mee in aanraking kwam. Jeroen heeft een visuele beperking, waardoor het maken van sculpturen voor hem een extra grote uitdaging is. Naast zelf met zijn handen werken, geeft hij ook workshops aan kinderen en heeft hij zijn doel behaald als zij met een grote glimlach naar huis gaan. Ondanks zijn slechtziendheid is geen uitdaging hem te gek en zet hij zich volledig in voor het programma’ Blow Up’.

Frans Neijs
Frans is 65 jaar en staat altijd klaar voor zijn familie en vrienden. Het is een man die met veel humor positief in het leven staat en een grote passie heeft voor balloon art. Na het krijgen van een klein zakje ballonnen voor zijn goochel-act op een familiereünie, is zijn liefde voor het vak ontstaan. Zijn enthousiasme leidde tot het bekijken van allerlei video’s, waarna hij volledig op eigen houtje zijn expertise ontwikkeld heeft. Nu is hij inmiddels ruim tien jaar actief, heeft hij een eigen onderneming als ballonartiest bij bedrijfsfeesten en kan hij niet wachten om de competitie met anderen aan te gaan in ‘Blow Up’.

Marjolein Wevers
De 58-jarige Marjolein is een lieve, behulpzame vrouw die van oorsprong uit Amsterdam komt. Ze organiseert workshops en demonstraties en schildert in opdracht van klanten. Een basiscursus ballonvouwen zonder enige verwachting is voor haar uitgebloeid tot een compleet eigen bedrijf. Ze is een professioneel ballonartiest en schittert regelmatig op verschillende evenementen, feesten en partijen. Marjolein kan al haar energie en creativiteit kwijt in uitdagende ballon-opdrachten en doet dan ook maar al te graag mee met het programma ‘Blow Up’.

‘Blow Up’ is vanaf vrijdag 3 juni wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4. De productie ligt in handen van EndemolShine Nederland – een label van Banijay Benelux.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Vier dagen na de explosieve gebeurtenissen uit de eerste film, vindt John Wick zijn gestolen en waardevolle Ford Mustang terug in een pakhuis van Abram Tarasov, de broer van Viggo. Hij keert terug naar huis, waar hij het bezoek krijgt van de Italiaanse misdaadkoning Santino D'Antonio. Die herinnert John eraan dat hij nog bij de maffia in het krijt staat en wil nu zijn schuld innen. John weigert echter om in te gaan op zijn voorstel. De gevolgen van deze beslissing zijn niet te overzien.

'John Wick: Chapter 2', film uit 2017 met oa. Keanu Reeves, om 20.35 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:45
  De Wonderjaren
  21:40
  Pano
 • 21:20
  Patrick Lefevere. Godfather van de koers
  22:15
  De ideale wereld
 • 20:25
  Sporza
  22:05
  VRT NWS journaal met VGT
 • 20:35
  Onderzoeksrechters
  21:35
  Helden van Hier: Politie Oostende
 • 20:35
  John Wick: Chapter 2
  22:45
  No-Go Zones - The Worlds Toughest Places
 • 20:40
  The Resident
  22:25
  Flightplan
 • 20:35
  Line of Duty
  22:20
  Ge Hadt Erbij Moeten Zijn
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 21:20
  Baantjer
  22:20
  Zeg 'ns Aaa
 • 21:00
  Assisen
  21:55
  Big Brother
 • 21:25
  New Amsterdam
  22:20
  Will & Grace
 • 20:35
  Running Wild With Bear Grylls
  22:20
  Kings of Pain
 • 20:35
  Perfect House, Secret Location
  22:25
  Blind Gekocht NL
 • 21:05
  DIY
  21:35
  Ainsley Eats The Streets
 • 20:25
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 21:00
  Affiche
  22:00
  al-1-maar-hits!
 • 21:21
  Simple diy
  21:40
  Hobbyklus
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 20:55
  Belga Sport
  21:55
  Goals van de week
 • 21:00
  DCI Banks
  22:00
  Miss Fisher's Murder Mysteries
 • 20:35
  Station 19
  22:25
  CSI: Miami
 • 21:27
  Spoorloos
  22:19
  De Avondshow met Arjen Lubach
 • 21:14
  Nu te zien!
  21:30
  Nieuwsuur
 • 21:21
  Bezorgd
  22:10
  Lauren!