Deze zes verloofde koppels strijden om huwelijksreis in nieuw RTL 4-programma 'Race om de Ringen'

vrijdag 6 mei 2022
Foto: RTL 4/RTL - © Credit: Shotbysud 2022

Vanaf donderdag 26 mei presenteert Beau van Erven Dorens het nieuwe RTL 4-programma 'Race om de Ringen'. In het programma testen zes stellen met trouwplannen hoe sterk hun relatie is en strijden ze tegen andere koppels om de huwelijksreis van hun leven te winnen.

In een loeispannende race, dwars door het prachtige Jordanië, nemen de koppels het in verschillende lichamelijk en geestelijk uitputtende, maar zo nu en dan ook hilarische opdrachten tegen elkaar op. Is hun liefde bestand tegen de ontberingen van de woestijn en de stress die deze race met zich meebrengt? En staan ze samen sterk genoeg om de andere stellen te verslaan? Maak kennis met de zes koppels die het avontuur aan gaan!


Bilal en Sanne - Zeeland, Zierikzee
De 27-jarige Sanne (Verpleegkundige) en de 29-jarige Bilal (Bouwkundige) groeien op in het Zeeuwse Zierikzee. Als ze allebei in dezelfde strandtent komen te werken, slaat de vlam over tussen de twee. Hun verschil van afkomst en cultuur zorgt in het begin van hun relatie nog voor wat onbegrip in hun omgeving. Maar inmiddels zijn ze al elf jaar happy met elkaar en dit zien hun beide families ook. Op het voor hun bekende Zeeuwse strand in een romantisch prieel heeft Bilal Sanne ten huwelijk gevraagd. 'Race om de Ringen' zien ze als een grote uitdaging. Ze zijn benieuwd hoe ze het er samen van af gaan brengen in andere, zware omstandigheden.

Lauren en Bart – Zuid-Holland, Pijnacker
De sportieve Bart van 32 (Headhunter) en de 32-jarige Lauren (Corporate Recruiter) groeien allebei op in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ze kennen elkaar al ver voordat ze een relatie krijgen. Bart had vroeger al een oogje op Lauren, maar van een flirt is dan nog geen sprake. Totdat ze elkaar twaalf jaar geleden bij het uitgaan weer eens tegenkomen. Bart gooit al zijn charmes in de strijd en verovert zo het hart van Lauren. Vorig jaar vroeg Bart Lauren ten huwelijk in een luchtballon midden in de Serengeti. Een droomaanzoek. Aan 'Race om de Ringen' willen ze vol overgave en met 100% inzet meedoen.

Joeri en Renate  – Gelderland, Eefde
Dit ondernemerskoppel leert elkaar tien jaar geleden kennen in het Gelderse Doetinchem. Tijdens een avond stappen valt de nu 40-jarige Joeri (Autodealer) voor de nu 50-jarige charmante Renate (Eigenaresse afslank- en bewegingsstudio). Ondanks het grote leeftijdsverschil worden de twee stapelverliefd op elkaar. Vooral voor Renate is het verschil in het begin wennen, maar de liefde overwint. Het koppel houdt van luxe en gaat graag chique uiteten. Het is dus ook geen verrassing dat Renate haar geliefde Joeri ten huwelijk heeft gevraagd in hun favoriete sterrenrestaurant. Omdat ze weten wat hard werken is, vinden ze zichzelf het ideale koppel voor 'Race om de Ringen'. Ook zijn ze benieuwd hoe het hun vergaat om even niet in luxe te leven.

Leonie en Rick - Noord-Holland, Amsterdam
De 30-jarige Leonie (Anesthesiemedewerker) en de 33-jarige Rick (Huisarts) hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen in het nachtleven van Amsterdam. Rick was op slag verliefd op Leonie. En ook Leonie kon niet om Rick heen. Het stel heeft een grote passie voor reizen, yoga en festivals. Bijna drie jaar geleden is Rick voor Leonie op de knieën gegaan tijdens een romantische boottocht in Rotterdam. Een half jaar later gaat ook Leonie op haar knieën voor Rick, omdat ze hem ook een romantisch aanzoek en mooie verlovingsring gunt. 'Race om de Ringen' lijkt voor dit avontuurlijke koppel een fantastische ervaring in het prachtige Jordanië; ze zien zichzelf al helemaal de woestijn trotseren met een kameel.

Bjorn en Patricia – Zuid-Holland, Schoonhoven
Patricia van 27 (Verpleegkundige) en Bjorn van 33 (Proces Manager) leren elkaar tien jaar geleden kennen tijdens het uitgaan. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht is, raken ze na een tijdje toch smoorverliefd op elkaar. Het stel krijgt op jonge leeftijd twee kinderen. Vorig jaar heeft Bjorn Patricia ten huwelijk gevraagd op het strand in Portugal. Het was een romantisch aanzoek met ondergaande zon in het bijzijn van hun twee kinderen en familie. Nu hun verbouwing bijna achter de rug is en de kinderen wat ouder zijn, groeit de behoefte aan spanning en avontuur. Met 'Race om de Ringen' hoopt het stel uit hun comfortzone te komen en elkaar op een andere manier te leren kennen.

Thomas en Susan – Overijssel, Deventer
Als de 37-jarige Susan (Gezinscoach) de 38-jarige Thomas (Audicien) vijftien jaar geleden achter de draaitafel ziet staan, is ze meteen verkocht. Voor Susan is het liefde op het eerste gezicht, voor Thomas niet. Hij gaat volledig op in zijn werk als DJ, maar Susan houdt vol. Na veel geduld wordt haar wachten beloond; Thomas wordt ook verliefd op Susan. Hoewel Thomas geniet van zijn kunstenaarsleven en geen 'huisje-boomje-beestje' wens heeft, laat hij zijn liefde voor het DJ’en achter zich. Inmiddels is het stel twaalf jaar samen, hebben ze twee dochters en heeft Thomas Susan zelfs ten huwelijk gevraagd. Het koppel gelooft in het volgen van je hart en dat is precies wat ze met hun deelname aan het avontuur van 'Race om de Ringen' doen.

'Race om de Ringen' is vanaf donderdag 26 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het nieuwe programma is naar een idee van Beau van Erven Dorens, en ontwikkeld in samenwerking met EndemolShine Nederland en RTL Creative Unit. De productie ligt in handen van EndemolShine Nederland, in samenwerking met Kale Jakhals Producties.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

Vier dagen na de explosieve gebeurtenissen uit de eerste film, vindt John Wick zijn gestolen en waardevolle Ford Mustang terug in een pakhuis van Abram Tarasov, de broer van Viggo. Hij keert terug naar huis, waar hij het bezoek krijgt van de Italiaanse misdaadkoning Santino D'Antonio. Die herinnert John eraan dat hij nog bij de maffia in het krijt staat en wil nu zijn schuld innen. John weigert echter om in te gaan op zijn voorstel. De gevolgen van deze beslissing zijn niet te overzien.

'John Wick: Chapter 2', film uit 2017 met oa. Keanu Reeves, om 20.35 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:45
  De Wonderjaren
  21:40
  Pano
 • 20:35
  De Afspraak
  21:20
  Patrick Lefevere. Godfather van de koers
 • 20:25
  Sporza
  22:05
  VRT NWS journaal met VGT
 • 20:35
  Onderzoeksrechters
  21:35
  Helden van Hier: Politie Oostende
 • 20:35
  John Wick: Chapter 2
  22:45
  No-Go Zones - The Worlds Toughest Places
 • 20:40
  The Resident
  22:25
  Flightplan
 • 20:35
  Line of Duty
  22:20
  Ge Hadt Erbij Moeten Zijn
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 20:35
  Danni Lowinski
  21:20
  Baantjer
 • 21:00
  Assisen
  21:55
  Big Brother
 • 20:35
  New Amsterdam
  22:20
  Will & Grace
 • 20:35
  Running Wild With Bear Grylls
  22:20
  Kings of Pain
 • 20:35
  Perfect House, Secret Location
  22:25
  Blind Gekocht NL
 • 20:40
  KLAAR IN 20 minuten
  21:05
  DIY
 • 20:25
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 21:00
  Affiche
  22:00
  al-1-maar-hits!
 • 20:51
  Diy on wheels
  21:15
  Publireportage
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 20:55
  Belga Sport
  21:55
  Goals van de week
 • 21:00
  DCI Banks
  22:00
  Miss Fisher's Murder Mysteries
 • 20:35
  Station 19
  22:25
  CSI: Miami
 • 20:34
  Ruimteschip aarde
  21:27
  Spoorloos
 • 20:30
  Portretten van Krabbé
  21:14
  Nu te zien!
 • 20:26
  Strandgasten
  21:21
  Bezorgd