Deze vrijdag een nieuw seizoen 'Jaimie: In The Vaes Lane'

donderdag 23 juni 2022
Foto: © Discovery Benelux 2021

De wereld van Jaimie Vaes stond begin 2022 totaal op z'n kop toen de camerabeelden van een incident met haar ex naar buiten kwamen. Maar na een roerige periode die volgde, pakt ze haar leven weer met frisse moed op.

In het derde seizoen van 'Jaimie: In The Vaes Lane' op discovery+ zien we hoe Jaimie het heft in eigen handen neemt en verder bouwt aan een mooi leven voor haar en zoontje Lío. Jaimie vertelt in haar eigen realityserie nog uitgebreider haar kant van het verhaal en wat er zich sindsdien allemaal heeft afgespeeld. De voorgevallen kwesties met haar ex zijn zwaar geweest voor Jaimie, gelukkig stonden haar moeder en tal van lieve vrienden altijd voor haar klaar. Trouwe vriendinnen zoals Estelle Cruijff bieden steun bij haar ‘wederopbouw’. Jaimie gaat weer in haar kracht staan en viert dit in haar nieuwe seizoen zoals alleen zij dat kan.


Klaar voor een nieuw begin
In het nieuwe hipste restaurant van Amsterdam omringd door haar beste vrienden vertelt Jaimie in het nieuwe seizoen: 'Na een moeilijke, warrige en pittige tijd gaat het een stuk beter met mij en dat komt ook dankzij jullie allemaal.' 'Exciting things are coming up! Ik ga terugverhuizen naar Ibiza!' kondigt ze vervolgens aan. Na een heftige mediastorm is het tijd om haar Ibiziaanse leven weer op te pakken en zien we hoe Jaimie de verhuisdozen pakt om te vertrekken naar haar favoriete plek 'the white island'.

Het stilzwijgen doorbreken
Jaimie deelt in het voorjaar van 2022 voor het eerst publiekelijk haar kant van het verhaal bij talkshow 'Khalid & Sophie'. 'Ik hoef er geen zieltjes mee te winnen. Ik wil dingen wel graag rechttrekken', vertelt Jaimie. Ze hoopt met het doorbreken van de stilte een voorbeeld te zijn voor andere. 'Ik voel iedere dag meer kracht en ik voel me beter. Daarnaast denk ik dat het een heleboel mensen kan helpen die misschien in een soortgelijke situatie zitten of ooit zaten en daar geef ik graag gehoor aan, want ik vond het ook heel fijn om te horen dat ik niet alleen was toentertijd.'

In de eerste aflevering van haar nieuwe seizoen zien we de aanloop naar de talkshow, horen we wat er tijdens de live-uitzending allemaal door haar heen ging en neemt Jaimie ons mee achter de schermen bij de voorbereidingen voor dit lastige gesprek.

Zo vertelt Jaimie vanuit de visagie-stoel voorafgaand aan haar vriendinnen: 'Nu ik met deze stap eindelijk voor mezelf heb gekozen, en indirect dus ook voor Lío, moet ik wat van mezelf laten horen om er uiteindelijk ook sterker uit te komen”. Eigenlijk is het natuurlijk heel normaal, maar je bent zo in een bepaalde positie gezet, dat je altijd denkt: ik houd mijn mond maar.'

Niet iedereen kan je leuk vinden
Na haar mediaoptreden bij 'Khalid & Sophie' geeft Jaimie zelf al aan dat zij met dit interview toentertijd ongetwijfeld mensen heeft geraakt. 'Er is altijd het risico dat niet iedereen je leuk vindt', zegt Jaimie. Gelukkig stromen de positieve berichten en DM's Jaimie's telefoon binnen na de live-uitzending en zijn er veel mensen met lovende woorden over het interview.

New beginnings
In het derde seizoen 'Jaimie: In The Vaes Lane' kijkt Jaimie vooral ook veel vooruit naar de toekomst en werkt ze hard aan haar 'new beginnings'. Zo zien we bijvoorbeeld het weerzien van Jaimie en haar vader in Bali en in Ibiza is het tijd om het ook career wise over een andere boeg te gooien. Jaimie ambieert een carrière achter de draaitafels en leert de fijne kneepjes van het DJ-vak van goede vriendin en DJ Carita. Naar eigen zeggen heeft Jaimie er op de dansvloer al heel wat ‘vlieguurtjes’ opzitten,  maar met haar grote liefde voor muziek wilt ze nu zelf ook achter de draaitafel staan om meer met deze passie te doen.

'Ik hou onwijs veel van muziek en had dit idee al best wel lang, maar het kwam er gewoon nooit van. Ik zit nu zo met m’n hoofd in een donker diep putje dat ik dacht: ik wil een leuke nieuwe hobby en wat zou ik nou eens gaan doen. Toen bedacht ik mij, ik ga het gewoon doen! Draaien! Ik pak door!'

'Jaimie: In The Vaes Lane', vanaf vrijdag 24 juni t/m vrijdag 29 juli exclusief te zien op discovery+ en wordt geproduceerd door Tigris Media.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VTM GOLD

Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld. In een telefoontje laat hij Lucas weten dat Vic pas wordt vrijgelaten als Frieda Rogiers haar beschuldiging intrekt. Hij houdt ook hardnekkig vol dat hij niets met de dubbele moord te maken heeft. Maar wie heeft het dan wel gedaan?

'Rupel', om 19.50 (3 afleveringen) op VTM GOLD.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:00
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  05:55
  Maya!
 • 02:50
  Geen uitzending
  07:10
  Don't Tell the Bride
 • 01:20
  Onderbreking
  11:55
  The Kids Are Alright
 • 02:00
  Geen Uitzending
  11:30
  Le Petit Baigneur
 • 20:00
  VTMKIDS nachtloop 2022
  06:10
  Littlest Pet Shop: A World of Our Own
 • 00:25
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 23:10
  Inception
  04:50
  Geen uitzending
 • 02:10
  Geen uitzending
  08:50
  FBI: Most Wanted
 • 03:55
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Night
 • 00:50
  Zenderonderbreking
  08:05
  In het spoor van de dader
 • 04:05
  Karola's Kitchen
 • 19:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:13
  Mijn tuin
  04:33
  Windscherm 1
 • 04:00
  Het Gesprek - Hilde Crevits
  04:30
  De Koepelzaal
 • 04:05
  San Titar
  04:40
  Stamnummer 1
 • 04:00
  Midsomer murders
  04:45
  Hope Street
 • 04:05
  Last Man Standing
  04:25
  According to Jim
 • 02:58
  NOS Journaal (laat)
  06:00
  Droomhuis gezocht
 • 01:22
  Nieuwsuur
  06:56
  De kist
 • 04:10
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal
  04:31
  TekstTV