De feestdagen vier je samen met AVROTROS

woensdag 15 december 2021

Met haar auto vol keukengerei en servies en haar jonge hond Hughie als reisgenoot gaat Yvette van Boven op culinaire roadtrip.

Op zoek naar lekkernijen die Nederland ons brengt, reist de culinair auteur en topkok naar verschillende streken van ons land.


'De Streken van Van Boven' | vanaf maandag 13 december t/m vrijdag 24 december om 19.25 uur op NPO 2.

'Het Kerst Muziekgala 2021' | woensdag 15 december om 20.35 uur op NPO 1
'Het Kerst Muziekgala' is weer terug! Jonge muzikale talenten treden samen op met Jeangu Macrooy, Jamai Loman, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis en zorgen voor een swingende kerstshow voor groot en klein. In een speciaal Winter Wonderland-decor verschijnt dit jaar ook de Grootste Schoolband van Nederland. Deze schoolband wordt gevormd door verschillende basisschoolklassen van Jeugdeducatiefonds gecertificeerde scholen uit het land. Speciale gast is ook dit jaar de erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas: Koningin Máxima! De presentatie is in handen van het vaste kerstduo Buddy Vedder en Romy Monteiro.

'André Rieu - Kerstgala in Maastricht' | vrijdag 17 december om 20.30 uur op NPO 1
André Rieu nodigt je uit in zijn spiksplinternieuwe winterpaleis in Maastricht. Hij wordt vergezeld door muzikale vrienden, onder wie zijn eigen Johann Strauss Orkest en the Maastricht Dance and Skate Company. Verheug je op traditionele kerstliedjes, romantische walsen en klassiekers als Jingle Bells, Oh Holy Night, Hallelujah en Walking In The Air. Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt en vele lichtjes vrolijk schijnen, treedt André samen met zijn geliefde orkest en dansers op: daarnaast zijn er talrijke solisten onder wie de geweldige sopranen Donij van Doorn en Anna Majchrzak, de Platin Tenors en de Golden Voices of Gospel.

'Sef Thissen presenteert Christmas Classics' | zondag 19 december om 11.05 uur op NPO 1
Op de plek waar grote nationale en internationale orkesten en artiesten gemusiceerd hebben, dompelt bariton Sef Thissen het Kurhaus onder in kerstsferen. We zien alle muzikale hoogtepunten van twee jaar Kurhaus Kerstconcert. Sef Thissen musiceert samen met groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis. De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby. Topsolisten uit binnen- en buitenland bestijgen het podium, waaronder tenor Antonello Palombi en sopraan Fenna Ograjensek.

'Junior Eurovisie Songfestival 2021' | zondag 19 december om 16.00 uur op NPO Zapp
Ayana vertegenwoordigt Nederland tijdens het 'Junior Eurovisie Songfestival' in Parijs. Ze zingt haar nummer Mata Sugu Aõ Ne voor miljoenen mensen in Europa. De vakjury en de kijkers thuis bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt. De internationale finale wordt live uitgezonden.

'Tijl en de Negende van Beethoven' | vanaf zondag 19 december om 19.30 uur op NPO 2
Tijl Beckand reist door het leven en werk van de geniale componist Beethoven en gaat ook de uitdaging van zijn leven aan: het dirigeren van de Negende Symfonie. Voor Tijl Beckand is de Negende een rode draad in zijn leven. Hij vertelt alles over zijn persoonlijke fascinatie, reist hij langs verwachte én onverwachte plekken om het verhaal van Beethoven en de Negende Symfonie op kenmerkende wijze te vertellen én gaat hij bijna drie jaar in training bij Jules van Hessen om zich het mythische meesterwerk eigen te maken als dirigent. In concertzaal Amare leidt hij uiteindelijk het Residentie Orkest vanaf de bok voor een onvergetelijk concert.

'Feestdagen Sing-A-Long' | woensdag 22 december om 21.15 uur op NPO 3
De 'Feestdagen Sing-a-long' is een feest der herkenning. Onder begeleiding van een live band worden in de studio de bekendste feestdagennummers gezongen. Wie van de drie duo’s weet het meest van de muziek van de winterse feestdagen? Zijn het zangeressen Shirma Rouse en Berget Lewis die met hun gouden keeltjes met de eer gaan strijken? Of weten DJ Rob Janssen en zanger Wolter Kroes het meest van december-muziek? Acteur Patrick Martens en zangeres Do laten in ieder geval flink van zich horen.

'Sterren NL Top 100 van 2021' | vrijdag 24 december om 15.20 uur op NPO 1
In de 'Sterren NL Top 100 van 2021' zie je de allerbeste Nederlandstalige liedjes van dit jaar. Welke liedjes waren niet weg te slaan uit de hitlijst? Je ziet het in het jaaroverzicht.

'Het beste van… Elton John' | vrijdag 24 december om 21.55 uur op NPO 3
Elton John behoort al meer dan 50 jaar tot de absolute wereldtop van de hedendaagse popcultuur. Door de jaren heen scoorde hij vele hits waaronder natuurlijk Your Song, Nikita en Candle in the wind. We bekijken de bekendste liedjes van Elton John met een groot aantal fans. O.a. Jamai Loman, Karin Bloemen, Corné Klijn, Erik de Zwart en Anita Witzier zingen mee en halen hun herinneringen op aan de onvergetelijke songs. In vogelvlucht gaan we door het oeuvre van Sir Elton John.

'Hans Liberg - Attacca' (2/2) | vrijdag 24 december om 00.00 uur op NPO 1
Een show met high en low: camping repertoire, gecombineerd met een elitaire meezinger over George Condo. George wie? Zoek dat zelf maar op. Wat niet veel mensen weten, is dat Hans Liberg een grote kunstverzameling heeft, maar daar niet graag mee te koop loopt. In 'Attacca' daarover meer. Verder natuurlijk een virtuoze solo op de alpenhoorn. Klassiek, pop en alles wat er zo aan muziek te vinden is. Veel beweging en hippe arrangementen.

'Ho-Ho-Ho Hotel' | zaterdag 25 december om 11.05 uur op NPO 1
Op het Sterren NL Landgoed in Groningen komen Monique Smit, Mike Peterson, Pascal Redeker, Henk Dissel en Rutger van Barneveld bij elkaar om Kerstmis te vieren. Samen versieren ze het landgoed en bereiden ze het kerstdiner. Er is tijd voor goede gesprekken, maar er wordt vooral ook veel plezier gemaakt tijdens verschillende activiteiten. Als klap op de vuurpijl zingen ze allemaal hun eigen kerstlied voor elkaar.

'De Kerstmatinee 2021' | zaterdag 25 december om 15.00 uur op NPO 2
Traditiegetrouw op eerste kerstdag, vanuit Amsterdam, 'De Kerstmatinee' met het Concertgebouworkest. Jaap van Zweden dirigeert Beethovens Zevende symfonie en Bariton Matthias Goerne zingt de Wunderhorn-liederen van Mahler. Presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp.

'Toppers in Concert Christmas Party of the year 2016' | zaterdag 25 december om 20.25 uur op NPO 3
Tijdens 'Toppers in Concert Christmas Party of the Year 2016' kun je meezingen en swingen op de allergrootste kersthits uit heden en verleden en andere meezingknallers die passen in deze unieke, sprookjesachtige wintersfeer! Vier, vanuit je eigen woonkamer, samen met jouw dierbaren op eerste kerstdag het ultieme kerstfeest van verbroedering en vriendschap.

'Draadstaal Kerstspecial' | zondag 26 december om 21.30 uur op NPO 3
In deze speciale extra aflevering heeft Ria als verrassing voor Fred een romantisch verblijf in een mooi hotel geboekt. Het wordt een Kerstmis om nooit te vergeten. Samen met een keur aan andere gasten uit het 'Draadstaal'-universum beleven ze een wonderlijk kerstweekend. Kipcorns staan in ieder geval op het kerstmenu. Wie hebben er nog meer een kamer geboekt? Dr. Love? Of het huwelijk van Fred en Ria bestand is tegen alle warme kerstgevoelens en of het hotel de invasie van de bonte stoet karakters overleeft, is maar zeer de vraag. Gelukkig houdt de Brabantse brandweerman de brandveiligheid in de gaten.

'CupCakeCup 2021' | vanaf maandag 27 december om 18.15 uur op NPO Zapp
'CupCakeCup' is jarig en dat vieren we groots: met een echte fanfare, een extra feestelijke finale en speciale verjaardagsopdrachten voor de 14 bakduo’s. Wanneer de kinderen de studio inlopen, zien zij een mega grote taart staan met slechts 3 kaarsen erop. Voor de eerste opdracht van het nieuwe seizoen moeten de duo’s de resterende kaarsen maken... van cupcakes! Wie doen dit en de andere, smeuïge en verrukkelijke opdrachten het beste? Dat bepalen onze chefs Rémy Duker en Robèrt van Beckhoven. De presentatie is in vertrouwde handen van Klaas van der Eerden. Welk duo wint de Gouden CupCakeCup?

'Toppop test' | woensdag 29 december om 20.25 uur op NPO 3
Niemand minder dan mister Toppop Ad Visser presenteert deze quiz over 50 jaar 'Toppop'-geschiedenis. Met veel legendarische fragmenten uit het 'Toppop'-archief: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer. Aangevuld met smeuïge anekdotes over de artiesten en hun optredens in de 'Toppop'-studio. En ook danseres Penney de Jager ontbreekt natuurlijk niet. In de studio worden de vragen beantwoord door bekende Nederlanders. En ook jij kan thuis meespelen via de NPO 3-app. Wie is de grootste 'TopPop'-kenner?

'ABBA Sing-A-Long' | vrijdag 31 december om 20.45 uur op NPO 3
Wie kent ze niet? ‘Waterloo’, ‘Dancing Queen’ en ‘Take a chance on me’. In de 'ABBA Sing-a-long' komen aan de hand van een quiz de bekendste ABBA-nummers, een groot aantal fragmenten en de beste videoclips voorbij. De ABBA tributeband speelt echte ABBA-krakers. Drie bekende duo’s maken uit wie het meest weet van ABBA. Zijn het schrijfster Heleen van Royen en zangeres Samantha Steenwijk die zich als ware kenners presenteren? Of blijken cabaretiers Fernando Halman en Nabil Aoulad de echte fans te zijn? Ook Kim-Lian van der Meij en Jasmine Sendar zingen de nummers uit volle borst mee.

'MINDF*CK Oudejaarsspecial 2021' | vrijdag 31 december om 21.40 uur op NPO 1
In deze speciale, extra feestelijke aflevering van 'MINDF*CK' demonstreert illusionist Victor Mids illusies op de ijsbaan, test hij het evenwichtsorgaan van nietsvermoedende deelnemers terwijl ze een dienblad champagne vasthouden, en heeft hij voor influencers Bas Smit en Nicolette van Dam een groot, onverklaarbaar beïnvloedings-experiment voorbereid. Dit wil je niet missen!

Muziekfeest van het Jaar 2021' | vrijdag 31 december om 22.10 uur op NPO 3
Ga knallend het nieuwe jaar in met het 'Muziekfeest van het Jaar'! Een keur aan Nederlandse artiesten heeft, met het symfonische orkest o.l.v. Marcel Fisser, hun grootste hits gezongen tijdens dit eindejaarsspektakel. In deze compilatie komen zij allemaal nog een keer voorbij om samen het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te luiden.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 02:25
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 03:20
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 03:40
    Geen uitzending
    02:25
    Two and a Half Men
  • 01:55
    Geen uitzending
    05:35
    The Block NZ
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 03:44
    Ver Gevorderd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 03:35
    Sarah's Sweet Table
  • 03:20
    Tennis: Porsche Grand Prix 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:25
    Grantchester
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 02:38
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 02:59
    Sophie & Jeroen
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal