'Apennoten' werkt samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

vrijdag 4 december 2020
Foto: © KRO-NCRV 2020

Vanaf 5 december werkt 'Apennoten' (KRO-NCRV) samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor de serie 'Apennoten Klassiek'.

In deze serie brengt presentator Pepijn Gunneweg kinderen op speelse wijze in aanraking met klassieke muziek. Samen met musicus en componist Bas Fortgens en een 6-koppig ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, leert hij kinderen een liedje over onder andere de regen (De Vier jaargetijden van Vivaldi), een tovenaar (De Tovenaarsleerling van Paul Dukas) of de zee (Four Sea Interludes van Benjamin Britten).


Katinka Reinders, hoofd educatie Rotterdams Philharmonisch Orkest is blij met deze nieuwe samenwerking: 'Onze missie vanuit onze educatieafdeling is om kinderen kennis te laten maken met klassieke symfonische muziek waarbij we aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep. Het programma Apennoten van KRO-NCRV maakt deze aansluiting op een perfecte wijze. Zowel de kinderen als de muziek worden serieus genomen en dat past bij ons als orkest.'

KRO-NCRV en Zappelin vinden het belangrijk om kinderen zo op speelse wijze in aanraking te brengen met klassieke muziek. Eerder hebben is dit gedaan in de serie 'Apennoten' (algemeen), waarin kinderen kennis hebben gemaakt met verschillende instrumenten. In deze uitzending werd iedere aflevering een professionele muzikant uitgenodigd die vertelde over zijn instrument en samen met de kinderen muziek maakte.

'Apennoten Klassiek', vanaf zaterdag 5 december om 7.45 uur bij KRO-NCRV op NPO Zappelin.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers