Actieweek RTL Project Glimlach van start

vrijdag 10 december 2021

Zaterdag 11 december gaat de actieweek van RTL Project Glimlach van start. Een week waarin verschillende programma's, kanalen en gezichten van RTL oproepen geld te doneren voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Met de opbrengst wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld. Vanaf morgen komen onder meer 'RTL Boulevard', 'Koffietijd' en gezichten als o.a. Beau van Erven Dorens, Eva Jinek, Robert ten Brink en Carlo Boszhard in actie. Ook Nicolette van Dam, ambassadrice van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, zet zich in. De actieweek wordt op vrijdag 17 december op speciale wijze afgesloten met de finaleavond van 'The Masked Singer' en liveschakelingen met Beau en John Williams.


Beau van Erven Dorens komt op geheel eigen wijze in actie, Eva Jinek komt eenmalig met 'Jinek Junior', Eddy Zoëy komt in actie als kunstenaar, Robert ten Brink als dokter Love en Ali B gaat samen met 'The Voice Kids'-winnares Emma iets doen voor de zieke kinderen: dit is een greep uit de acties van partners en RTL-gezichten om donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Vanaf morgen is dit allemaal te zien in onder andere 'Koffietijd', 'RTL Boulevard', 'Eigen Huis en Tuin- Lekker Leven' en Videoland. 'The Voice of Holland' zal zich ook op een speciale manier inzetten, dat wordt later bekendgemaakt.

'Jinek Junior'
Voor RTL Project Glimlach maakte Eva Jinek éénmalig 'Jinek Junior'. Eva ontvangt kinderen die ernstig ziek zijn en vertellen over hun ziekte, maar ook over hun positieve kijk op het leven. Ook spreekt ze met de ouders en zorgpersoneel, over onder meer het belang van angstvrij behandelen. 'Jinek Junior' is vanaf 13 december te zien bij Videoland.

Glimlach Social filter
Voor social media is er een speciaal filter ontwikkeld, waarbij je een glimlach op je hand kan toveren, zoals ook te zien is bij Beau, Chantal, Nicolette en Ruben bovenaan het bericht. De filter is te gebruiken via het Instagramaccount van RTL.nl door op het filterknopje te klikken (de drie sterretjes). Onderaan het bericht is een afbeelding met uitleg te vinden.

Speciale veiling
Vanaf 11 december worden objecten geveild afkomstig van verschillende presentatoren via rtl.nl/projectglimlach. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Kerstkaartenactie
Voor kinderen die de kerstdagen in een van de aangesloten kinderziekenhuizen door moeten brengen, zijn klassen van basisscholen en kijkers opgeroepen om kaarten of een tekening te sturen naar de zieke kinderen, om zo een glimlach op hun gezicht te toveren.

Over RTL Project Glimlach
RTL Project Glimlach is een inzamelingsactie waar RTL zijn platforms, presentatoren en merken inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach wil de stichting onderzoek en projecten mogelijk maken, die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de 7 aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Samenwerking Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje
Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam: Het Amalia Kinderziekenhuis, Het Beatrix Kinderziekenhuis, Het Emma Kinderziekenhuis, Het Prinses Máxima Centrum, Het Sophia Kinderziekenhuis, Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Willem- Alexander Kinderziekenhuis. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij samen in actie. Omdat zij samen, naast hun bestaande activiteiten, nóg meer kunnen bereiken voor diegenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben. Het eerste waar zij zich, samen met RTL Project Glimlach, voor inzetten is onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de kinderziekenhuizen worden behandeld in Nederland.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

1984. De elfjarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beiden mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Maar hij vindt boksen helemaal niet leuk, want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen.

'Billy Elliot', film uit 2000 met Jamie Bell, om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:20
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 23:55
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:45
  Geen Uitzending
  05:45
  Maya!
 • 03:05
  Geen uitzending
  07:20
  The Deed: Chicago
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  11:30
  Parks & Recreation
 • 01:30
  Geen Uitzending
  13:15
  Xena, The Warrior Princess
 • 20:50
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:55
  Polly Pocket
 • 00:50
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:20
  Puur oosters: Japans
 • 02:20
  Geen uitzending
  07:10
  Crazy Ex-Girlfriend
 • 04:00
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Night
 • 01:15
  Zenderonderbreking
  08:10
  Meisje van plezier
 • 05:05
  Karola's Kitchen
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 05:14
  Mijn tuin
  05:25
  Hallo roger
 • 23:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
 • 04:50
  Caf Eersteklas
  05:45
  Stamnummer 1
 • 05:10
  The Last Kingdom
  06:00
  Death in Paradise
 • 05:20
  Last Man Standing
  06:00
  Laugh Out Loud
 • 03:51
  NOS Journaal (laat)
  06:28
  Nederland in Beweging
 • 03:10
  Nieuwsuur
  08:00
  Vroege Vogels
 • 04:49
  TekstTV
  05:31
  Beer Bo