Viola Davis & Chadwick Boseman schitteren in 'Ma Rainey's Black Bottom'

zondag 25 oktober 2020
Foto: © Netflix 2020

In afwachting van de komst van de legendarische 'Mother of the Blues' Ma Rainey (Academy Award® winnaar Viola Davis), lopen de spanningen en temperatuur hoog op tijdens een studiosessie in het Chicago van 1920.

Wanneer de onverschrokken Ma veel te laat aankomt en de opnamesessie uiteindelijk van start gaat, raakt de zangeres in een verhitte discussie met haar witte manager en producer over de artistieke keuzes van haar muziek. De ambitieuze trompettist Levee (Chadwick Boseman), die zijn oog heeft laten vallen op Ma’s vriendin en vastberaden is het zelf te maken in de muziekindustrie, spoort tijdens het wachten in de broeierige oefenruimte zijn medemuzikanten aan tot het delen van persoonlijke verhalen. Niet wetende dat dit voor altijd hun levens zal veranderen.'Ma Rainey's Black Bottom', gebaseerd op het toneelstuk van de tweevoudig Pulitzer prijswinnaar August Wilson, toont de ware kracht van blues en de muzikanten die weigeren om de vooroordelen van de maatschappij te accepteren en het lot in eigen handen nemen.

De film is geregisseerd door George C. Wolfe, het scenario wordt verzorgd door Ruben Santiago-Hudson. De film is geproduceerd door Oscar® genomineerden Denzel Washington en Todd Black. Colman Domingo, Glynn Turman, Michael Potts, Taylour Paige en Dusan Brown zijn samen met Grammy® winnaar Branford Marsalis, verantwoordelijk voor de soundtrack.

Naast Viola Davis en Chadwick Boseman zijn er ook rollen weggelegd voor Glynn Turman, Colman Domingo, Michael Potts, Jonny Coyne, Taylour Paige, Jeremy Shamos, Dusan Brown en Joshua Harto

'Ma Rainey's Black Bottom' is wereldwijd beschikbaar op Netflix vanaf 18 december.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zelfde Deur, 20 jaar Later' met Martin Heylen op Eén

Bij Rik uit Bree werd de eerste kunsthartklep in België ingeplant. Martin kon ze horen tikken. Rik leefde er nadien zwaar op los en het wilde leven eiste zijn tol. Maar Rik en Ria zouden toch onmiddellijk herbeginnen. Nergens spijt van, niks laten liggen. Net als Marc, die vroeger tuinen ontwierp, maar nu een artiestenleven leidt. Of Dorine, die gelukkig is omdat alles bleef zoals het was in de stille polders van Eggewaartskapelle. Het is de laatste keer dat Martin oude bekenden verrast.

'Zelfde Deur, 20 Jaar Later', om 20.45 uur op Eén.

Dossiers