Studio 100 maakt nieuwe jeugdserie 'Hotel 13' voor Nickelodeon

zaterdag 2 juni 2012

Nickelodeon en Studio 100 presenteren 'Hotel 13', een nieuwe, dagelijkse soap voor de Noord-Europese markt. De opnames zijn in april dit jaar gestart en de eerste aflevering zal al in september op Nickelodeon worden uitgezonden. 'Hotel 13' speelt zich af in een prachtig Jugendstil-hotel aan zee. Tijdens de zomervakantie ontmoeten zes zeer verschillende tieners elkaar in het hotel.

Tom en Anne hebben gesolliciteerd voor een vakantiebaantje in het hotel, Flo loopt stage in de keuken, Victoria is een verwende hotelgaste en Jack is de zoon van de hoteleigenaar. Wanneer Anna's vriendin Liv in het hotel aankomt is de groep compleet. Tom heeft specifieke redenen voor zijn vakantiebaan in Hotel 13. Hij heeft namelijk een raadselachtig bericht gekregen om op zoek te gaan naar kamer 13.

Dat is moeilijker dan het lijkt, want die kamer blijkt helemaal niet te bestaan. Met de zoektocht begint ook een groot vakantieavontuur vol vriendschap, plezier en de eerste liefde!

Op 2 april werd in Schelle het startschot gegeven voor de opnames van Hotel 13, een nieuwe, dagelijkse soap voor kinderen en jongeren van 8 tot 11 jaar die vanaf september 2012 bij Nickelodeon wordt uitgezonden. De Duitse acteurs (Peter Nottmeier, Jörg Moukkadam, Ilka Teichmüller, Patrick Baehr, Carola Snel, Julia Schäfle, Gerrit Klein, Marcel Glauche en Hanna Scholz) staan voor de camera van de Nederlandse regisseur Dennis Bots.

'Hotel 13' is een gemeenschappelijke productie van Nickelodeon Northern Europe, Studio 100 en Studio 100 Media, die na de internationaal succesvolle samenwerking voor de mysterieuze soap 'Het Huis Anubis' wederom een gezamenlijk project starten. 'Hotel 13' is op dit moment de grootste en omvangrijkste productie in eigen beheer van de kinderzender Nickelodeon in Noord-Europa.

'Studio 100 en Nickelodeon werken al jaren succesvol samen. Wij zijn dan ook blij dat wij deze samenwerking kunnen voortzetten met 'Hotel 13'. Onze jonge avontuurlijke kijkers zijn met 'Hotel 13' bij Nickelodeon aan het juiste adres. Na de mysterieuze raadsels in 'Het Huis Anubis' sturen wij onze jonge hoofdpersonen deze keer op een spannend zomeravontuur in 'Hotel 13'', aldus Patrick Alders, Managing Director van Nickelodeon Northern Europe.

Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100: ''Hotel 13' past uitstekend in het programma-aanbod van Studio 100. Met sterke producties in eigen beheer, zoals ondermeer 'Het Huis Anubis' en 'Hotel 13', willen wij onze positie op de Europese en internationale markt versterken en uitbreiden. We kijken alvast vol verwachting uit naar de avonturen van de tieners in 'Hotel 13.''

De opnames in België duren nog tot december, de productie gebeurt door Studio 100. Het eerste seizoen van 'Hotel 13' omvat 120 afleveringen van 12 minuten. De Duitstalige versie van de serie wordt voor de landen Duitsland, België, Nederland, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk geproduceerd en vervolgens in de lokale talen nagesynchroniseerd.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
studio100

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patint van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrire.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers