Ontdek wat National Geographic in september te bieden heeft

dinsdag 31 augustus 2021

In september herdenkt National Geographic de gebeurtenissen van 11 september met een marathon van docu-serie '9/11: One Day in America' en houdt elke woensdagavond in september een documentaire avond met: 'The Alps', 'Killing Escobar' en 'Nike: Alberto Salazar'.

MARATHON
9/11: ONE DAY IN AMERICA


Precies twintig jaar na de aanslagen van 11 september doet deze historische documentaireserie uitgebreid verslag van die noodlottige dag, aan de hand van archiefmateriaal en nieuwe interviews met ooggetuigen. Ter nagedachtenis aan deze verschrikkelijke ramp, zendt National Geographic op 11 september een herhaling van alle vier de afleveringen uit.

Op 11 september,  vier afleveringen, vanaf 19.00 uur op National Geographic.

DOCUMENTAIRE AVOND OP NATIONAL GEOGRAPHIC
In de maand september is elke woensdag om 22.00 uur documentaire avond op National Geographic! Bekijk in de maand september de onderstaande documentaires

'THE ALPS'

De Alpen, een compleet eigen wereld waar de tijd stilstaat. Maar de realiteit is iets anders: al meer dan 250.000 jaar kent de Alpen een continu veranderende flora en fauna: van de grootste zoogdieren tot de kleinste insecten. Door wetenschappelijk onderzoek en menselijke interesses te combineren met inspirerende landschappen, verbazingwekkende natuur en dieren in het wild, vertelt deze tweedelige serie een verhaal over het overleven in een steeds ontwikkelende wereld.

Op 8 september om 22.00 uur als onderdeel van de wekelijkse documentaire avond op National Geographic.

KILLING ESCOBAR

'Killing Escobar' is het waargebeurde verhaal van de missie om de gevaarlijkste man ter wereld te vermoorden. In 1989 werd de Schotse huurling en ex-SAS-agent Peter McAleese ingehuurd door een Colombiaans drugskartel om een klein team van ex-commando's van de speciale troepen te leiden op een missie om de grootste drugsbaron ter wereld, Pablo Escobar, te vermoorden.

Met toegang tot nooit eerder vertoonde beelden van de missie en interviews met McAleese en andere hoofdrolspelers in het verhaal, onthult 'Killing Escobar' hoe McAleese's gewelddadige opvoeding in Glasgow, zijn opleiding in de SAS en ervaring als huurling in Afrika hem naar de jungle van Colombia bracht om Escobar te vermoorden, en hoe deze missie zijn leven voor altijd heeft veranderd.

Op 15 september om 22.00 uur op National Geographic.

NIKE: ALBERTO SALAZAR

Het grootste hardloopteam dat ooit is samengesteld, werd opgeschrikt toen hun coach, de legendarische Alberto Salazar, een dopingverbod van vier jaar kreeg met betrekking tot alle coachingactiviteiten. Salazar's stal van wereldkampioenen en nationale teamelites werden voor de leeuwen gegooid net toen hun races zouden plaatsvinden. Ondertussen werden tegenstanders en fans over de hele wereld woedend, hetzij door Salazar als een plaag voor de sport te belasteren, hetzij door hem te verdedigen als de grootste coach aller tijden, die slechts het geringste bewijs tegen hem had.

Want, inderdaad, geen van de atleten van Salazar in de afgelopen decennia, en ondanks duizenden drugstests, had ooit een positieve testuitslag. Waar het op neer kwam was dat de Amerikaanse Antidopingvereniging (USADA) haar oordeel had gegeven en geen krimp gaf. Salazar moest weg. Binnen een week werd The Nike Oregon Project (NOP) ontbonden. Twee weken later was tevens de CEO van Nike, Mark Parker, weg.

Deze film onthult de waarheid over wat er werkelijk is gebeurd. Het laat beide kanten van dit verhaal zien, inclusief die van Nike en Salazar, evenals de atleten en degenen die geloven dat een grens is overschreden.

Op 29 september om 22.00 uur op National Geographic.

NIEUWE DOCU-SERIE
HITLER'S AMERICAN BATTLEGROUND

Enkele weken na Pearl Harbor vielen nazi-onderzeeërs Amerikaanse schepen aan die vlakbij de kust van North Carolina lagen en lieten ze een spoor van dood en vernieling achter. 'Hitler's American Battleground' documenteert dit vrijwel onbekende conflict en volgt een team van mariene archeologen op een historische missie terwijl ze dit vrijwel vergeten kerkhof ter ere van de gevallenen veranderen in een beschermd heiligdom.

Op 18 en 25 september om 22.00 uur op National Geographic.

NIEUWE AFLEVERINGEN
EUROPE FROM ABOVE S3

Deze reeks spectaculaire luchtreizen onthult de meest opmerkelijke landen van Europa zoals ze nog nooit eerder te zien zijn geweest. Van uitbarstende vulkanen in IJsland tot ongerepte Romeinse amfitheaters in Kroatië en recordbrekende golven in Portugal. Deze toegankelijke luchtdocumentaire legt de tradities, innovaties en technische doorbraken bloot die deze grote moderne naties vandaag de dag nog steeds vormgeven.

Vanaf 20 september elke maandag om 21.00 uur op National Geographic.

NIEUWE AFLEVERINGEN
TO CATCH A SMUGGLER: TRAVEL ADVISORY S2

Jaarlijks komen 124 miljoen mensen de VS binnen via de luchthavens -- Het is een non-stop vloedgolf van mensen. Onder hen zijn mensen die smokkelwaar proberen te smokkelen naar de meest winstgevende markt, mensen die de wet hebben overtreden en mensen die hopen het land binnen te komen om er permanent te verblijven. De waakzame mannen en vrouwen van het Department of Homeland Security doen er alles aan om een smokkelaar te pakken te krijgen. Seizoen 2 keert terug naar JFK en MIA en voegt ATL toe aan de mix. Drie van de grootste luchthavens van het land.

Op 18, 25 september en 2 oktober om 18.00 uur op National Geographic.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:40
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 03:10
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 04:00
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 04:30
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:25
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:29
    Simple diy
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:15
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 02:30
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 04:15
    Silent Witness
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 02:03
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 03:16
    Tekst-TV
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal