Nieuwe serie 'Dino Hunters' bij Discovery

dinsdag 15 september 2020

Ze zijn de goudzoekers van de prehistorische wereld: de 'Dino Hunters'. Op hun uitgestrekte boerenerven van Montana, Wyoming en South Dakota gaan diverse ranchers en cowboys op zoek naar de fossielen van dinosauriërs die meer dan 65 miljoen jaar geleden hier rondliepen.

De botjes en beenderen van deze iconische reptielen kunnen geld opleveren van enkele honderden dollars tot ver in de miljoenen en zo het moeilijke bestaan van de Wild West boeren redden. Maar hoe groot de dino’s soms ook waren, het vinden van een overblijfsel is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Groot is dan ook de ontlading als ze 'paydirt' weten te vinden en een kaak of een been naar boven weten te halen – of nog veel groters!


In de nieuwe serie 'Dino Hunters' zien we hoe ze te werk gaan en hoe hun ijzige geduld beloond wordt. En dankzij moderne computeranimaties worden de T-rexen en Tricertops aan de hand van deze vondsten weer tot leven gebracht en wanen we ons voor even in de prehistorie.

'Dino Hunters', vanaf woensdag 16 september om 21.30 uur bij Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers