Nieuwe Apple Original film 'Greyhound' van en met Tom Hanks vanaf vrijdag

donderdag 9 juli 2020
© Apple Inc. 2020

De nieuwe Apple Original film 'Greyhound', een inspirerende, actievolle film van en met Tom Hanks maakt op vrijdag 10 juli zijn wereldwijde debuut in meer dan 100 landen, exclusief op Apple TV +.

Tom Hanks schittert in 'Greyhound' als een veteraan van de marine die als eerste kapitein de taak heeft om een ​​konvooi van 37 schepen te beschermen met duizenden soldaten en de broodnodige voorraden aan boord terwijl ze varen over de verraderlijke wateren van de Atlantische Oceaan tijdens WO II.


Gedurende vijf dagen zonder luchtdekking moeten de kapitein en zijn kleine groep van drie escorteschepen hun weg banen door een deel van de oceaan dat bekend staat als 'de Zwarte Kuil', terwijl ze vechten tegen nazi-U-boten en hun onschatbare schepen en soldaten beschermen.

'Greyhound' is geïnspireerd op gebeurtenissen tijdens de Battle of the Atlantic, die plaatsvond in de eerste maanden van de Amerikaanse alliantie met Groot-Brittannië en de geallieerde strijdkrachten. Stephen Graham, Rob Morgan en Elisabeth Shue schitteren naast Hanks. 'Greyhound' werd geschreven door Tom Hanks, geregisseerd door Aaron Schneider en geproduceerd door Gary Goetzman.

Apple verwierf de wereldwijde rechten op 'Greyhound', een Playtone-productie van Sony Pictures / Stage Six Films, na de COVID-19-theatersluitingen. 'Greyhound' is de tweede samenwerking tussen Playtone en Apple, na de bestelling van de aangrijpende dramaserie 'Masters of the Air', executive geproduceerd door Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman.

'Greyhound' is gebaseerd op de roman 'The Good Shepherd' van C.S. Forester.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers