Dossier - Afscheid van 'Wittekerke'

Afscheid van 'Wittekerke'

Op 26 augustus 2008 zond vtm de laatste aflevering van de ooit razend populaire tv-serie 'Wittekerke' uit. Omdat TV-Visie een monument niet zomaar laat uitdoven, kijken we nog eens terug op de woelige geschiedenis van de serie.

Afscheid van 'Wittekerke' (slot): waar het mis liep

'Wittekerke' was ooit de sterkhouder van de vtm-week. Ook toen het even wat minder ging met de zender uit Vilvoorde, bleef 'Wittekerke' hoog scoren. Maar plots zakte het kijkcijfer als een pudding ineen. Tegenwoordig blijven er van het miljoen kijkers nog zo'n 300.000 over. Wat is er mis gelopen?

Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(7): moord en doodslag troef

Als er één constante is in de 'Wittekerke'-geschiedenis, dan zijn het wel de verschillende seriemoordenaars. Al blijven er maar twee echt in het Vlaamse geheugen hangen: Stef (Koen De Bouw) en Dimitri (Hans De Munter). Maar ook Jos, de 'nieuwe' Marcel en vandaag Bert & Brit moordden heel wat Wittekerkenaren uit.

Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(6): de laatste aflevering

Brit, de zus van Bert, wil Lotte vermoorden om zo haar geld op te strijken. Het duivelskoppel Bert en Brit heeft al langer het plan om rijke vrouwen te vermoorden, nadat Bert ermee getrouwd is. En Moesj heeft Arne verlaten voor dokter Chris. Tot zover de laatste verhaallijnen van 'Wittekerke'. Maar wat gebeurt er precies in de laatste aflevering?

Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(5): de kat met 9 levens

Het afscheid van 'Wittekerke' werd meermaals aangekondigd en zelfs al één keer uitgevoerd. Aanstaande dinsdag kijken we dus naar het tweede definitieve einde van 'Wittekerke'. In 2003 besliste de toenmalige vtm-directie dat het elfde seizoen het laatste zou zijn. De nieuwe directie kwam op die beslissing terug.

Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(4): niet alle acteurs succes

Twee dagen geleden stonden we stil bij de topacteurs die de serie 'Wittekerke' heeft voortgebracht. Het waren echter niet allemaal Koen De Bouws en Stan Van Samangs, want heel wat acteurs hebben we na de passage in 'Wittekerke' niet meer gezien op tv. Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(3): Greet Rouffaer

Als er één iemand vergroeid is met 'Wittekerke', dan is het wel Greet Rouffaer. Al vanaf dag één is ze van de partij in de serie. Maar we zullen ons altijd het ongeval op de 'Wittekerke'-set herinneren natuurlijk. Maar Rouffaer zette nadien door en zit tot de laatste aflevering in de serie. Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke'(2): kweekvijver van talent

'Wittekerke' heeft door de jaren heen altijd gediend als springplank voor verschillende talentvolle acteurs. Bij 'Wittekerke' kregen ze de kans om zich te ontwikkelen, om daarna aan het grote filmwerk te beginnen. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld Koen De Bouw, die de rol van Stef voor zijn rekening nam. Lees meer

Afscheid van 'Wittekerke': er was eens... Bob en Nellie

We zijn de laatste week van 'Wittekerke' ingegaan. Na vanavond zijn er nog twee afleveringen van de ooit razend populaire serie. TV-Visie laat het afscheid van zo'n monument niet zomaar voorbij gaan en we staan de komende dagen even stil bij het woelige verleden van deze serie. We starten vandaag bij de allereerste aflevering. Lees meer

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers