Zware kritiek op businessplan Claudio en GaŽllle in 'Mijn Restaurant'

vrijdag 13 maart 2009

Donderdag was er alweer een nieuwe aflevering van 'Mijn Restaurant!' op vtm. Dit keer moesten de kandidaten ondermeer een business plan voor hun zaak uitwerken. Door de vorige proef moesten Ben en Deborah, in Diest en Sint-Niklaas, een nieuwe chef zoeken. Ben en Dominique staan samen in de zaal en maakten duidelijke afspraken. Ondanks de zware kritiek bleven ze met opgeheven hoofd doorgaan.

Rebe

cca en Deborah kregen hun eerste sollicitant over de vloer. Een heel gepassioneerde kok met een enorme passie voor de Italiaanse keuken. De rollen draaiden om en Deborah kon nu eens zťlf kritiek geven.

Maar er is geen rust voor de toekomstige restauranthouders. Opnieuw viel er 50.000 euro te verdienen. In het hoofdkwartier van de jury (Kasteel Den Brandt in Wilrijk) lag er een enveloppe met daarin de nieuwe opdracht: een degelijk en realistisch businessplan voorleggen in 24 uur. Het businessplan moest voldoende argumenten bevatten om de jury te overtuigen. Omzetcijfers, personeelsbeleid, prijslijsten,... alles moest uitgeschreven worden.

Ook nu was er nog een extraatje. Om te testen of de gegeven kritiek bleef hangen werd ook hun 'Mission Statement' herbekeken. Deze moesten ze restylen met de aanmerkingen van vorige keer in het achterhoofd.

Christel Cabanier, Peter Goossens en Dirk De Prins legden de duo's stevig op de rooster. Hoe beter het plan, hoe meer geld.

Chris en Wendy hadden eerder al een gedetailleerd businessplan afgegeven in plaats van hun 'Mission Statement'. Daardoor kregen ze een dag vrij en kwam hun familie op bezoek. Vorige keer dropen Ben en Dominique met nul euro af. Maar dat hield hen niet tegen. Ze huurden een designbureau in voor de inrichting en de huisstijl van hun restaurant.

Rebecca en Deborah zagen de oplossing in een ander kader. Zij gingen voor kunst, meer bepaald 'Jazz'. Daarom vroegen ze aan kunstenaar Pim of hij hen kon helpen. Claudio en GaŽlle ontweken het cijferwerk en brainstormden over de naam van hun zaak. Daardoor waren ze ditmaal minder goed voorbereid. Hun geluk was designer Bart. Hij zorgde voor wat beeldmateriaal. Het koppel had de vorige keer een top-designer gewonnen die ze nu goed konden gebruiken. Samen met 'Design Vlaanderen' werd gekozen voor Bart Lens. Dankzij hem kreeg het koppel veel gouden tips.

Eťn voor ťťn mochten de duo's vervolgens hun businessplan bij de jury verdedigen. De zussen legden als eersten hun plan voor. In een andere kamer konden de andere koppels alles volgen. Het gemaakte businessplan riep bij de jury veel vragen op. De harde commentaar viel Deborah zwaarder dan gedacht. Ben en Dominique hadden daarentegen een stijlvol plan waar goed over nagedacht was. Op het Franse concept na was er niets op aan te merken. Het duo kreeg zelfs enkele tips mee.

Claudio en GaŽllle waren, zoals ze zelf voorspelden, niet goed voorbereid. Claudio kreeg nogmaals veel kritiek over zijn timing. Chris en Wendy lieten een goede indruk na. Op enkele schrijffouten na was hun plan perfect. Ann en Tom verdedigden als laatste hun businessplan. Hun cijfers waren onrealistisch. En het menu was te ongestructureerd.

En toen werd het geld uitgedeeld:

  • Ann en Tom kregen 10.000 euro
  • Chris en Wendy ontvingen 20.000 euro
  • Ben en Dominique waren 16.000 euro rijker geworden
  • Rebekka en Deborah moesten het met 4.000 doen
  • Claudio en GaŽlle bleven met lege handen staan

De restaurants hebben uiteraard ook personeel nodig. Sollicitanten kunnen zich zaterdag 14 maart vanaf 10.00 uur aanbieden in het restaurant van hun keuze. Meer info hierover op http://www.vtm.be/.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eťn.

Dossiers