Zondag valt het doek definitief over 'Fata Morgana'

woensdag 27 augustus 2008

En maakt geen zesde seizoen van 'Fata Morgana', dat maakte de VRT vanochtend bekend op de website De Redactie. 'We willen in schoonheid afsluiten', zegt En-woordvoerder Bjorn Verdoodt. Sergio mocht de laatste opdracht uitdelen aan het West-Vlaamse stadje Kortrijk.

S


ergio, die eerder 'Fata Morgana' presenteerde, verwacht in Kortrijk een heus jubileumfeest voor het vijfjarig bestaan van het programma. Volgens presentatrice Geena Lisa werd het tijd om te stoppen, want het wordt steeds moeilijker om nieuwe uitdagingen te vinden.

'Fata Morgana' maakte een vijftal jaar geleden zijn entree in Vlaanderen langs de grote poort. Het concept leek simpel: een bekende Vlaming daagt een stad of gemeente uit om vijf quasi onmogelijke opdrachten uit te voeren. Het werd een heus kijkcijfersucces, zelfs deze zomer haalt het programma pieken tot boven het miljoen.

Het feel good-programma werd drie keer genomineerd voor de Gouden Roos. Het format werd daarenboven ook verkocht aan Duitsland en in Japan maakte men zelfs een special rond dit programma.

Bron: De Redactie.be

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (En)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers