Zondag valt het doek definitief over 'Fata Morgana'

woensdag 27 augustus 2008

En maakt geen zesde seizoen van 'Fata Morgana', dat maakte de VRT vanochtend bekend op de website De Redactie. 'We willen in schoonheid afsluiten', zegt En-woordvoerder Bjorn Verdoodt. Sergio mocht de laatste opdracht uitdelen aan het West-Vlaamse stadje Kortrijk.

S


ergio, die eerder 'Fata Morgana' presenteerde, verwacht in Kortrijk een heus jubileumfeest voor het vijfjarig bestaan van het programma. Volgens presentatrice Geena Lisa werd het tijd om te stoppen, want het wordt steeds moeilijker om nieuwe uitdagingen te vinden.

'Fata Morgana' maakte een vijftal jaar geleden zijn entree in Vlaanderen langs de grote poort. Het concept leek simpel: een bekende Vlaming daagt een stad of gemeente uit om vijf quasi onmogelijke opdrachten uit te voeren. Het werd een heus kijkcijfersucces, zelfs deze zomer haalt het programma pieken tot boven het miljoen.

Het feel good-programma werd drie keer genomineerd voor de Gouden Roos. Het format werd daarenboven ook verkocht aan Duitsland en in Japan maakte men zelfs een special rond dit programma.

Bron: De Redactie.be

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (En)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers