Zingen is (nog steeds) goud: Bent Van Looy nodigt nieuwe gasten uit in tweede seizoen

zondag 21 april 2024
Foto: VRT CANVAS - © VRT 2024

Zingen is opnieuw goud, want Bent Van Looy nodigt nieuwe gasten uit in zijn schildersatelier in het tweede seizoen van 'Zingen is Goud'. Hij praat met hen over songs waarmee ze een bijzondere band hebben.

Aan zijn Wurlitzer-piano vertellen ze waarom net die songs hen zo wisten te raken. Praten over de soundtrack van het leven is al heel mooi, maar Bent heeft eigenlijk nog veel liever dat zijn bezoekers hun sleutelsongs ook zingen. Want praten is zilver maar… zingen is goud.


Er zijn liedjes die om de een of de andere reden aan mensen blijven plakken. Ieder van ons heeft wel een paar van die songs waarmee we iets hebben, die we associëren met een belangrijk moment in ons leven of met een bepaald gevoel. Dat kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, een onvergetelijke liefdesgeschiedenis, of gewoon de good vibe van een mooie vakantie. Over zo’n songs en liedjes gaat 'Zingen is Goud'.

Dit zijn Bents gasten:

22 april - Fien Germijns
Voor de eerste keer wordt er gezongen in het Italiaans in het atelier van Bent. Fien Germijns heeft een nummer gekozen van Paolo Conte, het gaat over vriendschap en wat het betekent om een goede vriend te zijn.

23 april - Luc Appermont
Luc Appermont komt vertellen over een nummer uit de jaren ’50, van de Limburgse volkszanger Jo Erens. Luc koos dit nummer omdat het op een bijzonder mooie manier de band tussen hem en zijn vader bevestigde en versterkte.

24 april - Jade Mintjens
Stand-upcomedian Jade Mintjens komt naar Bent met een nummer van Bob Dylan. Ze zong het nummer op de begrafenis van haar grootmoeder.

29 april - Bart Peeters
Toen Bart Peeters nog naar school ging, mocht hij niet meezingen in het schoolkoor. Zijn stem was niet goed genoeg. Hij begon te drummen in een balorkest, met Jan Leyers. En die overtuigde Bart ervan dat hij wél een zanger is. Het begon met een nummer van Classics IV.

30 april - Frances Lefebure
Actrice Frances Lefebure is op het moment van de opname hoogzwanger. Ze heeft een nummer meegebracht uit de late jaren ’90, van K’s Choice, de band die haar hele jeugd gekleurd en gesteund heeft.

1 mei - Herman Brusselmans
Herman Brusselmans kan een beetje drummen, maar slecht zingen. Toch komt hij naar het atelier van Bent, met een nummer van Elton John, een song over het leven en over de dood. En hij zingt het op leven en dood ook.

6 mei - ​ Tine Embrechts
‘Mijn hele leven is chaos en ik heb dat ook altijd opgezocht. Ik word heel graag verrast door het leven’. Tine Embrechts heeft een nummer van Bonnie Raitt meegebracht, een hartverscheurende song over onbeantwoorde liefde.

7 mei - Raf Njotea
Presentator en scenarist Raf Njotea kiest een nummer van Gil Scott-Heron, dat hem erg doet denken aan zijn vader. Raf maakte een podcast om hem beter te leren kennen en kwam onderweg een en ander te weten over opvoeding en migratie.

8 mei - Maaike Cafmeyer
Met een nummer dat bekend werd in een versie van Marilyn Monroe vertelt Maaike Cafmeyer over haar jonge jaren in het diepe West-Vlaanderen, waar we vaak logeerde op de boerderij bij haar oma, en waar ze op zaterdag vaak samen naar ‘de weekendfilm’ keken.

13 mei - ​ Lore Binon
Soms komen er echte zangers naar het atelier van Bent, zoals de klassiek geschoolde sopraan Lore Binon. Ze vertelt over de Amerikaanse jazz-zangeres Melody Gardot. ‘Toen ik haar toevallig eens hoorde op de radio, was ik meteen gefascineerd door haar stem’.

14 mei - Marc Van Ranst
Marc Van Ranst is viroloog en daarnaast heeft hij een plek waar hij in zijn vrije tijd bezig is met beeldende kunst. Er zitten ook muzikanten in zijn familie, maar zelf zingt hij bijna nooit. Toch komt hij langs in het atelier van Bent, met een nostalgisch nummer van Wim Sonneveld.

'Zingen is Goud', vanaf maandag 22 april om 23.00 uur op VRT CANVAS en VRT MAX.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Rik Verheye en Sam Kerkhofs hebben hun jongensdroom waargemaakt. Ze hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalclub gekocht: Sporting Hasselt. Maar al snel blijkt dat de club zich in een veel slechtere staat bevindt dan ze hadden verwacht.

'De Spor', om 21.20 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:10
  Factcheckers
  02:20
  Journaallus
 • 22:35
  My Brilliant Friend
  07:30
  Ketnet Junior
 • 22:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:30
  Helden van Hier: De MUG
  05:05
  Geen uitzending
 • 22:40
  Alles Mag Weg
  02:25
  Geen uitzending
 • 22:25
  Snowpiercer
  09:10
  Geen uitzending
 • 22:25
  Top 20 Funniest
  09:05
  Geen uitzending
 • 23:10
  Baywatch
  02:20
  JAG
 • 23:10
  The Golden Girls
  06:00
  Joe
 • 23:10
  De Mol
  02:05
  Geen uitzending
 • 23:10
  Family Law
  02:05
  Geen uitzending
 • 22:50
  Godzilla: King of the Monsters
  03:20
  Two and a Half Men
 • 22:30
  Naked Attraction
  05:00
  Geen uitzending
 • 22:00
  Mystery 101: Playing Dead
  05:00
  Geen uitzending
 • 23:00
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 23:16
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 23:00
  Sarah's Sweet Table
 • 23:05
  Play Sports Highlights
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:00
  Peaky Blinders
  02:00
  Scott & Bailey
 • 22:46
  NOS Studio Voetbal
  02:26
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 23:08
  Bijbelen met sterren
  07:15
  Tijd voor Max
 • 22:26
  Louis Theroux Interviews
  02:20
  NOS Studio Sport