Zeven dansers, fiere ouders en 1 doel in nieuwe Play5-reeks 'Dance Dreams'

woensdag 1 december 2021

In een nieuwe Vlaamse realityreeks gaan zeven gedreven danstalenten elke dag tot het uiterste om hun droom te bereiken, professioneel danser worden. En dit doen ze niet alleen, achter elke danser die de beste wil zijn staat een mama of papa die hen helpt en pusht om verder te gaan.

In 'Dance Dreams' volgen we een jaar lang zeven dansers en hun ouders, ze hebben er alles voor over om van hun passie hun droom te maken. We zien hun dagelijkse leven, de druk van de danswereld en hoe deze ouders hier mee om gaan om hen zo ver te krijgen.Ella en mama Sandra (Holsbeek)
Sandra: 'Kindjes kijken op naar Ella, wij vinden dat als je positief in het leven staat je al van jonge leeftijd veel kan bereiken.'

Met bijna 90.000 volgers op Instagram is Ella een echt social media fenomeen. Ze heeft een eigen Youtube-kanaal, is actief op TikTok, heeft sponsordeals en een eigen kledinglijn. Deze 10-jarige is dus best indrukwekkend, maar ze staat er niet alleen voor. Mama Sandra en Papa Amer offeren letterlijk alles op voor dochtertje Ella. Ella danst al van haar drie jaar en traint ongeveer 20 uur per week, ze won al meer dan 100 wedstrijden in verschillende dansstijlen en is zo misschien wel het grootste danstalentje van Vlaanderen. In 2019 nam ze deel aan 'Belgium’s Got Talent' en haalde de finale. Als Bosnische vluchtelingen doen Ella’s ouders er alles aan om haar en broertje Noah alles te kunnen geven. De grote droom van Ella en haar mama is verhuizen naar LA om daar door te breken.

Lee en mama Gina (Antwerpen)
'Ik leg veel druk op mijn eigen schouders. Ik wil het zelf heel goed doen, als ik het niet goed zou doen dan zou ik mij slecht voelen en teleurgesteld zijn.'

Lee is geboren voor het podium en dit heeft ze natuurlijk van mama Gina, zangeres van X-Session en papa George, acteur die we kennen van de bekende reeksen 'Zone Stad' en 'Auwch'. Lee studeert hedendaagse dans aan de kunsthumaniora. Dansen is haar leven en haar passie. Ze pusht zichzelf om zo goed mogelijk te worden. Op school krijgt Lee al heel wat dansles en daarnaast danst ze zelf nog veel thuis, wekelijks zal ze toch al snel rond 30 uur per week dansen. Ondanks haar creatieve genen heeft Lee nog niet veel wedstrijdervaring, maar de wedstrijden die ze deed won ze.

Sam en mama Lies (Aarschot)
'Als peuter kon ik echt nooit stilzitten en dan hebben ze mij laten dansen. Ik merkte dat ik snel de dansjes kon oppikken en toen is de liefde voor dans gestart.'

15 jaar oud, maar Sam weet wat ze wil. Ze is een gepassioneerde danseres die zich graag verdiept in Hedendaagse en Moderne stijlen. Ook is ze een gedreven danseres in Urban stijlen. Sinds ze twee was, heeft dansen een grote rol gespeeld in haar leven. Dans is een uitlaatklep en een uitvlucht van de buitenwereld. Sinds haar puberteit startte, heeft Sam door dat ze toch liever door het leven gaat als meisje. In haar transitie heeft ze de volle steun van haar familie.

Yulia en mama Sofie (Kortrijk)
'Ik kijk echt op naar mijn familie omdat ze allemaal zo goed kunnen dansen. Ik wil graag in hun voetsporen treden.'

Yulia is Belgisch kampioene discodansen en haalde de vijfde plaats op het wereldkampioenschap. Nog maar 17 jaar en toch behoort Yulia al bij de Europese top. Yulia haar gezin is zeer bijzonder, zo maakt ze deel uit van een bekende Vlaamse dansdynastie, de familie Dursin. Dursin staat voor dans want Yulia’s grootouders, ouders, tantes, nonkels en haar broers dansen allemaal. Zo hebben vele van hun familie internationale overwinningen op hun naam staan. Ze krijgt les van al haar familieleden. Latin krijgt ze van haar papi en haar mama Sofie is haar vaste danscoach. Haar grote droom is om wereldkampioen disco te worden.

Lana en mama Isabelle (Roeselare)
'Als danser maak je veel mee, dat maakt je onzeker omdat er een grote druk is van anderen: ben ik wel goed genoeg?'

Lana is gekend in de jongere danswereld, ze is 17 jaar en volgt een pre-professionele dansopleiding aan de kunsthumaniora van Antwerpen. Alles bij Lana staat in teken van dans. Zelf volgt ze les, geeft dansles, maakt filmpjes voor op TikTok,… Ze is thuis in verschillende stijlen van disco tot hedendaagse dans. Ze heeft al tal van bekers behaald, minstens 110, waarvan de helft voor de eerste plaats. Ondanks haar toprestaties is Lana toch best onzeker, want dans is een harde wereld. Met haar mama Isabelle heeft Lana een hele hechte band. Isabelle zal er alles aan doen om Lana te helpen zo ver mogelijk te geraken. Lana is heel actief op social media, de jongste onder ons kennen haar zeker en vast van op TikTok.

Iebe en papa Chris (Erembodegem)
'Ik heb altijd al mieren in mijn gat gehad, ik dans al van mijn 2,5 jaar.'

Met al meer dan 50 overwinningen is de 16-jarige Iebe uit Aalst een topdanser. Zijn jonge, guitige uiterlijk is het tegenovergestelde van de stijl die hij danst: hiphop met invloeden uit de ruige Brusselse hiphop scene. In 2019 werd hij kampioen van België in de categorie Urban Solo. De danskriebels heeft hij al sinds hij 2 jaar oud is, stilzitten is niet aan hem besteed. Papa Chris is leraar wiskunde en is degene die in het weekend mee alle wedstrijden afschuimt om Iebe te steunen en rond te rijden.  

Shakira en papa Joannito (Kortrijk)
'Ik gebruik dans als uitlaatklep. Als je iets meegemaakt hebt en je kan het in een verhaal steken is het makkelijker om het te zeggen, makkelijker om met bewegingen te spreken.'

Shakira is één van de grootste hiphop talenten van België. Ze is nog maar 18 jaar oud en heeft al vele wedstrijden gewonnen. Zo haalde Shakira nog brons afgelopen zomer op het online Europees kampioenschap van IDO, de grootste dansfederatie ter wereld. In al haar dansen zit een uniek verhaal dat ze zelf maakt, schrijft en uitvoert. Ze danst over onderwerpen die ze meemaakt in haar leven. Fiere papa Joannito staat altijd paraat. Hij zoekt naar de geschikte locaties om video’s op te nemen, gaat mee naar elke wedstrijd en neemt foto’s van Shakira.

'Dance Dreams', binnenkort op Play5.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:50
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:30
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 06:15
  Kaatjes Kameraadjes
  06:22
  Sarah knutselt
 • 06:10
  Jabaloe
  06:35
  Maya!
 • 03:15
  Geen uitzending
  07:15
  Een huis vol
 • 01:05
  Onderbreking
  11:25
  Sturm der Liebe
 • 01:40
  Geen Uitzending
  13:30
  The A-Team
 • 06:05
  De Funnie Show
  06:35
  Nils Holgersson 3D
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Geen uitzending
 • 03:20
  Geen uitzending
  06:40
  De smaaktoerist
 • 00:10
  Geen uitzending
  09:40
  Bones
 • 06:00
  NRJ Get Up
  11:05
  FBI
 • 01:05
  Geen uitzending
  09:00
  Dr. Phil
 • 06:15
  Nuances
  06:40
  DIY (do it yourself)
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 06:00
  Nog even soezen
  07:00
  Goeiemorgen morgen
 • 06:07
  Mijn tuin
  06:25
  Hallo roger
 • 06:00
  Leefmilieu en Omgeving - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 05:35
  Kantine
  06:35
  Ajax tv
 • 06:00
  Signora Volpe
  07:25
  The Canterville Ghost
 • 06:00
  Storage Wars
  06:20
  American Pickers
 • 06:07
  MAX Geheugentrainer
  06:30
  NOS Journaal (ochtend)
 • 01:57
  TekstTV
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 06:09
  Moon and Me
  06:31
  Bol & Smik