Zaterdag is het zover: de MIA's op En!

vrijdag 29 april 2022
Logo: Eén

Zaterdag 30 april is het zover: na twee jaar vinden de Music Industry Awards (MIA's) opnieuw plaats. Het wordt een bijzondere dubbeleditie waarin artiesten uit zowel 2020 als uit 2021 wordt geerd.

Presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis leidt alles in goede banen. De liveshow van de MIA's vindt plaats in Paleis 12 en is live te zien op Eén.


Wie valt er in de prijzen? Dat ontdek je zaterdag. Maar vandaag licht Eén al wel een tipje van de sluier op over de show.

Optredens om u tegen te zeggen
Het wordt een heerlijke liveshow vol optredens van uiteenlopende artiesten van eigen bodem. Niemand minder dan Angèle, Bazart, Camille, Bart Peeters, Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Metejoor, Soulsister en Regi treden op - en sommige van hen brengen enkele verrassingsgasten mee het podium op...

De uitreikers
Naast de artiesten is er nog heel wat bekend volk te spotten op de MIA's, zoals de uitreikers. Onze Songfestival-trots Sandra Kim én onze Songfestival-kandidaat Jérémie Makiese komen samen een MIA uitreiken.

Ook onder andere Ella Leyers, Average Rob, Jennifer Heylen, Siska Schoeters, Aster Nzeyimana, Tom Barman, en Stephanie en Junior Planckaert reiken een MIA uit.

Bart Cannaerts mag iemand blij maken met de MIA voor 'Hit van het jaar 2020', terwijl niemand minder dan prinses Delphine de MIA voor 'Hit van het jaar 2021' zal uitreiken. En premier Alexander De Croo zal de Lifetime Achievement Award overhandigen aan Soulsister.

Sectorawards
De voorbije weken werden de Sectorawards al uitgereikt. Hiervoor sloegen VI.BE en de VRT de handen in elkaar met Proximus. De winnaars in de sectorcategorieën werden de afgelopen weken verrast met een MIA. Elke overhandiging werd ingeblikt op video. Een overzicht van de video’s kan je bekijken op de kanalen van de MIA's, VI.BE en Pickx.

Dit zijn de winnaars van een MIA in de categorieën 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act', 'Muzikant', 'Producer', 'Videoclip' en de 'Sector Lifetime Achievement Award':

Sector Lifetime Achievement Award - Jean Kluger
Jean Kluger (°1937) speelde achter de schermen van de muziekwereld als componist, uitgever en producer een onmisbare rol in de voorbije decennia, zowel in België als daarbuiten. Hij ontving de award uit handen van Bart Peeters.

MIA Artwork - Sylvie Kreusch - Montbray
Niet alleen de plaat zelf, ook het artwork van ‘Montbray’, het debuutalbum van Sylvie Kreusch, is een absoluut pareltje. Samen met Walter Van Beirendonck, een grote fan van Sylvie, werd ze met de MIA verrast op een optreden in het ModeMuseum. De hoes van ‘Montbray’ werd ontworpen door haar beste vriend, kunstenaar Stef Van Looveren.

MIA Videoclip - Charlotte Adigéry & Bolis Popul - Bear with me (and I'll stand bare before you)
Geen clip die zo goed de gevolgen van een lockdown wist weer te geven als de clip die Alice Kunise regisseerde voor het nummer ‘Bear with me (and I’ll stand bare before you)’ van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Goede vriendin Elodie Ouedraogo mocht hen dan ook de Sectoraward voor ‘Beste videoclip’ overhandigen.

MIA Producer - Jasper Maekelberg
Met het album ‘Night Funeral’ dat hij uitbracht met zijn eigen band Faces On TV wist Jasper Maekelberg in 2018 al heel wat potten te breken, maar ook als producer is hij een grote naam in België. Van Sylvie Kreusch over Jef Neve tot Gabriel Rios, maar ook Douglas Firs, Hypochristmutreefuzz, Soldier’s Heart, Mauro Pawlowski, Flying Horseman en Mintzkov.

MIA Muzikant - Mauro Pawlowski
Mauro Pawlowski is al bijna 30 jaar lang een van de meest getalenteerde muzikanten in de Belgische muziekscene, en brengt zijn kunnen tot uiting via talloze projecten.

MIA Auteur/Componist - Stefaan Fernande
‘Nobelprijs’ van Clouseau. ‘Porselein’ van Yasmine. ‘Vuurwerk’ van Camille. Al deze nummers hebben een ding gemeen: Stefaan Fernande. Een zeer logische keuze voor de Sectoraward voor beste auteur/componist dus. Jammer genoeg moesten we vorig jaar veel te vroeg afscheid nemen van Stefaan. Kris Wauters overhandigde de Award aan zijn moeder.

MIA Live Act - Balthazar
Al jaren staat Balthazar live garant voor knallende en pakkende optredens. De band bouwde zo in eigen land en internationaal een trouw publiek op.

Laatste tickets voor de awardshow MIA’s
Wie deze feestelijke dubbeleditie van de MIA’s wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan de laatste tickets kopen via mias.be of paleis12.com. De MIA’s zijn op zaterdagavond 30 april live te volgen op Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

De jonge Arthur verliest zijn ouders, koning Uther Pendragon en koningin Igraine, door het toedoen van de meedogenloze Vortigern, die vervolgens de troon opeist. Arthur kan ontkomen en verschanst zich in Londonium, waar hij in een bordeel opgroeit. Vortigern zit hem echter nog steeds achterna.

'King Arthur: Legend of the Sword', film uit 2017 met oa. Jude Law, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 18:40
  Vlaanderen vakantieland
  19:00
  Het journaal
 • 10:00
  Ketnet Junior
  19:10
  Waterhole: Africa's Animal Oasis
 • 18:50
  Wannabe's
 • 17:50
  Kan iedereen nog volgen?
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 18:45
  Expeditie Gooris
  19:40
  De Meilandjes zonder Centen
 • 18:30
  Sydney White
  20:25
  November Man
 • 17:45
  Motorway Cops
  19:00
  Hellfire Heroes
 • 18:40
  My Little Pony - Friendship is Magic: Rainbow Roadtrip
  19:00
  Moominvalley
 • 18:50
  Nonkel Jef
  19:50
  Golden Girls
 • 18:35
  Huizenjagers Buitenland
  20:35
  King Arthur: Legend of the Sword
 • 18:45
  Younger
  20:35
  The Wedding Planner
 • 18:50
  NCIS
  03:50
  LOOP Play6
 • 18:00
  Picture Perfect Mysteries
  19:45
  RFDS
 • 18:45
  Ellemiekes KIDchen
  19:05
  Veldvers
 • 15:10
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 16:00
  De Vlaamse 40
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 18:48
  Tooldokter
  19:30
  Aan de wand
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 18:40
  Ajax tv
  19:05
  Midmid
 • 18:00
  Hope Street
  18:55
  Jonathan Creek
 • 18:05
  Below Deck
  20:00
  Hawaii Five-0
 • 18:52
  NOS Sportjournaal
  19:05
  The mating game
 • 18:25
  NOS Veteranendag
  19:00
  NOS Sport: WK Zwemmen
 • 18:34
  Voor het blok
  19:00
  Jeugdjournaal