Vtm koopt populaire talentenjacht 'The Voice'

vrijdag 26 november 2010

'The Voice of Holland', de tv-hype van dit najaar bij onze Noorderburen, komt naar Vlaanderen. De talentenjacht, bedacht door 'Big Brother'-brein John de Mol, verplettert op vrijdagavond al wekenlang alle concurrentie. Dat is ook bij vtm niet onopgemerkt gebleven.

Een positieve talentenjacht, dat is zeer kort omschreven het 'vernieuwende' concept van 'The Voice Of Holland'. Geen afzeiktelevisie, zoals onze Noorderburen het zeggen, maar een positief verhaal met echt muzikaal talent. En net dat onderscheidt 'The Voice' van zijn voorgangers zoals 'Idool' en 'X Factor'.

De talentenjacht opnieuw uitgevonden, zo zou je deze tv-hit kunnen verwoorden. En met resultaat: torenhoge kijkcijfers, positieve kritieken en vooral, heel Nederland kijkt...

Dat succes heeft de Nederlandse zender RTL 4 te danken aan John de Mol en zijn productiehuis Talpa. Na 'Big Brother' lijkt de Mol opnieuw de wereld te veroveren met 'The Voice'. Er zou al interesse zijn vanuit 20 landen. Vtm is de eerste buitenlandse zender die de rechten binnenhaalt. Volgens Het Laatste Nieuws komt het eerste seizoen  van 'The Voice' pas in 2012 op vtm. Eerst presenteren Koen en Kris Wauters nog een reeks 'Idool'.

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers