VRT reageert op heisa rond contract Woestijnvis

dinsdag 9 oktober 2007

Gisteren zijn indiscreties over het Woestijnviscontract gelekt naar pers en publiek. De VRT-directie heeft de anonieme brief en bijlagen meteen aan het Rekenhof bezorgd, in het kader van de volledige transparantie die zij nastreeft.

D


e VRT heeft er bewust voor gekozen om met externe productiehuizen samen te werken. De Vlaamse verankering van audiovisuele producties staat overigens uitdrukkelijk in de lopende beheersovereenkomst.

Sinds ruim 10 jaar is Woestijnvis een strategische partner van de VRT, met programma's die heel Vlaanderen weet te waarderen. De VRT wenst deze succesvolle samenwerking verder te zetten. In de totaliteit van het uitzendschema is Woestijnvis de laatste vijf jaar goed voor 8 tot 11 % van de televisiebestedingen.

De VRT-directie benadrukt dat Woestijnvis al die tijd kwaliteit heeft laten voorgaan op kwantiteit en de financiŽle mogelijkheden van het raamcontract dan ook nooit heeft uitgeput. De VRT wenst zich dan ook niet uit te spreken over bepaalde speculaties inzake de totaliteit van de bestedingen.

De VRT-directie betreurt deze doelgerichte actie des te meer omdat ze de heronderhandelingen doorkruist met alle preferentiŽle contractanten.

Zoals eerder aangekondigd wordt immers niet alleen een intern efficiŽntietraject afgelegd, maar zijn er ook al enige tijd gesprekken aan de gang met alle bedrijven met wie de VRT een lange-termijncontract heeft. Zowel voor de interne als de externe productie is een benchmarking aan de gang, waarbij de productiekosten vergeleken worden met een prijs/kwaliteitstandaard.

LEES OOK: Contract VRT en productiehuis Woestijnvis onder vuur

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers