VRT lanceert tv-app voor VRT NU

donderdag 9 december 2021

Het was een vraag van vele digitale kijkers: een tv-app voor VRT NU. Vandaag is het eindelijk zover! Binnenkort is VRT NU - het online videoplatform van de VRT - volledig te beleven op de meest voorkomende televisietoestellen en nieuwste tv-boxen in de Vlaamse huiskamers.

Zo kan iedereen via het grote scherm nog eenvoudiger en sneller genieten van alles wat de VRT te bieden heeft. Daarnaast geeft het kijkers ook de kans om nieuwe content, op eigen tempo, te ontdekken. 'We wisten dat deze vraag er al een tijdje lag bij ons publiek, en we hebben geluisterd', zegt CEO Frederik Delaplace. De tv-app wordt in fases uitgerold. Vanaf vandaag is de app beschikbaar op Android TV en op de nieuwste tv-boxen van Proximus en Telenet. Orange volgt in januari 2022.


Samen met lokale spelers
Momenteel bestaat VRT NU als online platform en kan iedereen de VRT NU-app gebruiken via smartphone of tablet. Via Chromecast of AirPlay was het al mogelijk om met de VRT NU-app naar tv te kijken. Maar dat kan nu nog eenvoudiger, want de tv-app van VRT NU komt officieel naar Smart TV's en op de nieuwste tv-boxen van de telecomoperatoren. De integratie bij de telecomoperatoren is het resultaat van een intensieve samenwerking, en betekent een belangrijke verrijking van de lokale tv-ervaring op deze platformen.

Frederik Delaplace, CEO VRT: 'Onze gebruikers vragen al lang naar de mogelijkheid om VRT NU op het groot scherm te brengen. We zijn dan ook enthousiast dat we die service nu heel laagdrempelig kunnen aanbieden. In het bijzonder omdat we dit samen met de lokale spelers doen. Met de tv-app voor VRT NU kunnen we de vertrouwde kijkervaring van VRT doortrekken op nieuwe kanalen. We starten vandaag met Android TV en de klanten van Telenet en Proximus die over de nieuwste tv-boxen beschikken. In januari 2022 zal VRT NU ook beschikbaar zijn op de nieuwe box van Orange-klanten. Op korte termijn zetten we de ontwikkeling door naar de gebruikers van Apple en Samsung.'

Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer Proximus: 'Door VRT NU beschikbaar te maken op onze nieuwste generatie decoders, zetten we een logische stap in onze strategie als aggregator van relevante content. Daarbij hebben onze klanten vandaag al de keuze uit een brede waaier aan content van lokale en internationale applicaties zoals Amazon Prime, Disney+, Netflix, Streamz en YouTube en nu dus ook VRT NU. Op die manier verbeteren we continu de kijkervaring voor onze klanten, op al hun schermen, én dragen we bij tot een sterker lokaal medialandschap.'

Christophe Costers, verantwoordelijk voor Digitale Televisie en Entertainment bij Telenet: 'We willen onze klanten via de decoder eenvoudig toegang geven tot zo veel mogelijk entertainment. Onze Telenet-TV box moet een one-stop-shop zijn voor alle manieren van televisiekijken: live, via opnames of Terugkijk TV of via apps of streamingdiensten. Via de TV-box kunnen klanten al Streamz, Netflix, YouTube, YouTube Kids en Prime Video kijken. We zijn blij dat we dit aanbod van apps nu kunnen uitbreiden met VRT NU. Daarnaast blijven we het beste en nieuwste van de VRT-programma's bundelen in de ‘Zenderzone’ in ons tv-menu.'

Christophe Dujardin, Chief Consumer Officer van Orange Belgium: 'We zijn erg blij dat we VRT NU kunnen integreren in onze nieuwe generatie tv-boxen, omdat we er altijd naar streven om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden en om de inhoud en service die we aanbieden te verrijken. De kwalitatieve en lokale content die binnen de app beschikbaar is, zal dan ook een groot pluspunt voor hen zijn.'

In fases
De lancering van de tv-app voor VRT NU gebeurt in fases. Eerst zijn de Android-toestellen en de nieuwste tv-boxen van de telecomoperatoren (Telenet en Proximus) aan de beurt. Later volgt de ontwikkeling voor Orange, Apple TV en Samsung TV.

Smaakverbreding
Nieuwe content ontdekken staat centraal bij VRT NU. In plaats van gebruikers uitsluitend voor te schotelen wat past binnen hun kijkgedrag, zet de app in op publieke omroepalgoritmes en smaakverbreding. Deze innovatie is niet winstgedreven, maar vertrekt vanuit de publieke opdracht, met transparantie en controle over de verzamelde data voor de gebruiker. Zo maken gebruikers niet alleen kennis met nieuwe content, maar genieten ze ook van service op maat en een persoonlijke kijkbeleving.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 10:50
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 08:35
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 10:40
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 10:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 10:15
    CSI: Miami
    00:20
    ER
  • 10:35
    Bar Rescue
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 10:10
    The Block NZ
    00:35
    Love Island
  • 10:40
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 10:58
    Bibliotheek
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:50
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 09:30
    Eredivisie
    01:00
    Six Nations
  • 10:45
    Hope Street
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 11:01
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:02
    Kiri & Lou
    00:25
    Sophie & Jeroen