VRT laat je genieten van een prikkelend zomeraanbod

dinsdag 14 juni 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

Knaldrang is er bij jong én oud. Daarom pakt VRT deze zomer uit met heel wat spetterende evenementen, knallende radio, straffe programma's, spannende podcasts, sport én maar liefst zes weken lang Zomerhit aan de Belgische kust.

Wie zomer zegt, zegt muziek, sfeer en veel optredens. 'Zomerhit' is al jarenlang een hoogtepunt dat toont wat onze Vlaamse artiesten allemaal in hun mars hebben. En dit jaar is het muziekfeest groter dan ooit, want Radio 2 en Eén slaan de handen in elkaar voor zes weken lang plezier, van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus. Zowel op radio en televisie als online.


Radio 2 is elke dag van de partij, met veel muziek, zomerse verhalen en een kijkje achter de schermen van de televisie-uitzendingen. Ann Reymen, Caren Meynen en Daan Masset dompelen je helemaal onder in zomerse sferen. Dit jaar worden twintig artiesten van bij ons genomineerd voor de 'Zomerhit'-trofee. Die komen allemaal langs bij Radio 2 en treden ook op.

Eén maakt zes spetterende televisie-uitzendingen, met de twintig genomineerden. Op het einde van de zesde show weten we wie de grote winnaar is. Maar er is nog veel meer dan dat. 'Zomerhit'-winnaars van vroeger komen hun grote successen nog eens zingen. Er zijn verrassende duetten en er komen ook internationale kleppers langs om de Belgische kust in de fik te steken. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn de presentatoren van dienst.

Radio 2 maakt de twintig genomineerden bekend vanaf maandag 4 juli. Daarna is het aan de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén. Door te stemmen bepalen zij wie er op zaterdag 20 augustus met de trofee naar huis gaat.

Van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli komt 'Zomerhit' naar De Panne, van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus naar Bredene en van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 20 augustus naar Blankenberge. Iedere dag kun je tussen 10.00 en 20.00 uur een kijkje nemen aan de Radio 2-studio. Je favoriete radiopresentatoren zijn erbij, samen met een hele reeks bekende gasten.

Wanneer de televisieshows worden opgenomen, is het ook ’s avonds feest. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli is dat zo in De Panne, op woensdag 27 en donderdag 28 juli in Bredene en op donderdag 11 en zaterdag 20 augustus in Blankenberge, telkens rond 20.30 uur. De opnames zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom, want geen zomer zonder 'Zomerhit'.

'Zomerhit', zaterdag 16, 23, 30 juli, 6, 13 en 20 augustus, telkens rond 20.45 uur op Eén en VRT NU.

11 juli: feesten is zingen
11 juli, de Vlaamse feestdag, wordt bij Eén traditiegetrouw een avond vol Vlaamse muziek en topartiesten van hier met 'Vlaanderen Feest'. De muziekshow wordt vanaf 19.00 uur live vanop de Grote Markt in Antwerpen gepresenteerd door Peter Van de Veire. Iedereen is welkom. Thuis kun je de show volgen op Eén en VRT NU vanaf 20.25 uur. Onder andere Clouseau, Pommelien Thijs, Willy Sommers, Regi & Emma Heesters, K3, Metejoor & Snelle, en Camille zorgen voor een feestelijke avond met heel wat muzikale verrassingen.

'Vlaanderen Feest', maandag 11 juli om 20.25 uur op Eén en VRT NU.

Ook Radio 2 viert mee. Op Radio 2 Bene Bene op DAB+ kom je vanaf 9.00 uur 's ochtends te weten hoe Vlaanderen feest of zich voorbereidt op de festiviteiten. Tussen 12.00 en 13.00 uur volgt Kim Debrie alles mee vanop de zeedijk in De Panne. En vanaf 13.00 uur hoor je er de 'Radio 2 Bene Bene 100', de honderd favoriete songs uit Vlaanderen, live vanop de Grote Markt in Brussel. Met tussen 18.00 en 20.00 uur een héél bijzondere finale: 'Radio 2 Bene Bene' vanop de Grote Markt in Brussel én Radio 2 vanuit De Panne, samen live in één programma, zowel te beluisteren op Radio 2 als op Radio 2 Bene Bene. Tussen 20.00 en 22.00 uur gaat het feest nog door op Radio 2 met Brussel Danst!, een programma over de festiviteiten in Brussel, opnieuw live vanop de Grote Markt. ​

'Vlaanderen Feest: Radio 2 Bene Bene 100', maandag 11 juli, vanaf 9.00 uur op Radio 2 Bene Bene, te beluisteren op DAB+ en via de Radio 2-app.

'Radio 2 Bene Bene 100', de finale, Brussel Danst!, maandag 11 juli vanaf 18.00 uur op Radio 2 en via de Radio 2-app.

En ook dit jaar liet Radio 2 een Vlaanderen Feestlied maken. Deze keer wordt het gezongen door Jérémie Vrielynck en Sali Haidara, die in #LikeMe de rol van Maria Hernandez speelt. Het nummer Als De Zon Schijnt gaat op woensdag 22 juni in première in 'De Madammen'.

Opsporingsbericht van Eén: De stoel is weer zoek!
Ook deze zomer gaat Vlaanderen opnieuw op zoek naar De stoel, al voor het vijftiende jaar op rij. Wie De stoel op televisie spot en de plek herkent, mag zich ernaartoe reppen met het juiste voorwerp. De eerste die in de stoel zit, wint een mooie prijs. Elke dag is er alvast een eerste luistertip te horen in 'Radio 2 Aan Zee' op Radio 2, tussen 10.00 en 12.00 uur. De eerste uitzending van De stoel is op maandag 27 juni te zien, maar de eerste opgave is al vrijdagavond 24 juni te ontdekken op Eén.

'De Stoel', vanaf maandag 27 juni, elke weekdag om 19.45 uur op Eén en VRT NU.

Nog vanaf maandag 27 juni is 'Switch' er weer. Fien Germijns presenteert het zevende seizoen van de quiz zonder punten. Aan de geslaagde formule wordt niet geraakt: vijf kandidaten strijden een hele week lang voor de hoogste plaats. De volgorde van de kandidaten geeft de tussenstand weer. Door juiste antwoorden te geven, strijden de kandidaten om op de eerste plaats te raken. Want bij een juist antwoord 'switchen' ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Wie aan het einde van de aflevering op nummer één staat, maakt in de finale kans op 1000 euro. Of meer zelfs, als de finale van de dag voordien niet gewonnen werd.

'Switch', vanaf maandag 27 juni elke weekdag om 20.45 uur op Eén en VRT NU.

De wei op en de put in met Canvas
Na twee uitgestelde edities maakt het Brabantse dorpje Werchter zich eindelijk opnieuw klaar voor Rock Werchter. Op maandag 27 juni blikt Canvas vooruit naar het festival in 'Festivalkoorts: Rock Werchter 2022'. Vier artiesten laten hun licht schijnen over de affiche van deze editie: singer-songwriter Meskerem Mees, rapper en producer Yong Yello, Ilayda Cicek, die met haar band de Slope mag openen, en Thibault Christiaensen van Equal Idiots. Wat is hun band met Rock Werchter? Hoe is het om op het festival te mogen spelen? En welke andere namen op de affiche doen hun hart sneller kloppen?

Wie er zelf niet kan bij zijn in Werchter, hoeft niet te wanhopen. Op zondag 3 juli zendt Canvas acht uur lang live uit vanop de festivalwei in Werchter. Michèle Cuvelier blikt terug op vier dagen vol straffe muziek. Er is rock, indie, pop, soul, hiphip en nog veel meer. Gevestigde waarden en veel nieuw talent. Michèle dompelt je onder in de bruisende festivalsfeer, artiesten komen langs voor een babbel in de studio en je krijgt vooral veel muziek.

Natuurlijk is er ook voor docu's en fictie altijd plaats op Canvas. Vanaf zondag 24 juli duikt Canvas de ‘put’ in met de docureeks 'De Koolputters', over de geschiedenis van de Limburgse mijnwerkers. Augustus is filmmaand met elke avond een klassieker van grote namen als Francis Ford Coppola, David Lynch en Rainer Werner Fassbinder.

'Festivalkoorts: Rock Werchter 2022', maandag 27 juni om 22.00 uur op Canvas en VRT NU.
'Rock Werchter Live', zondag 3 juli, van 16 tot 24 uur op Canvas en VRT NU.
'De Koolputters', vanaf 24 juli elke zondag om 21.00 uur vijf weken lang op Canvas en VRT NU.
'Cinema Canvas' met filmklassiekers, de hele maand augustus op Canvas en VRT NU.

Verveel je geen seconde met Ketnet
De Ketnetters kunnen opnieuw een zomer lang genieten van de Ketnet Zomertour. Hét gratis zomerfestival vol spetterende optredens van onder andere #LikeMe, Nachtwacht en De KetnetBand en tal van leuke ontmoetingen. De zomertour strijkt neer in Sint-Niklaas, Zeebrugge, Tienen, Wenduine, Deinze en Roeselare. Naast de zomertour komt Ketnet deze zomer ook naar je toe met heel wat events. Ontdek #LikeMe @Sea en stap deze zomer binnen in de muzikale leefwereld van #LikeMe met deze gloednieuwe belevingsexpo in Blankenberge. De Ketnet-ateliers in Bokrijk zorgen voor een creatieve activiteit voor jong en oud(ers). Ga tenslotte op Schijtluizen-schattenjacht in Durbuy.

Ketnet zorgt deze zomer voor straffe fictie van eigen bodem. De tweede reeks van '3Hz' wordt vanaf 1 juli in primeur aangeboden via Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. Zo kunnen de Ketnetters deze zomer alvast genieten van het spannende vervolg van deze fictiereeks. Vanaf september wordt de reeks uitgezonden op Ketnet. Ook de spannendste wedstrijd komt terug: 'Trefbal Royale'. Ontdek welke bekende gezichten het beste team vormen en welk team zich tot kampioen mag kronen.

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior twee nieuwe programma's in de aanbieding. 'Mironins' is een avontuurlijke animatiereeks gebaseerd op de schilderijen van de ​ Spaanse kunstenaar Joan Miró. 'Monty & Co' is een animatiereeks die kleuters meeneemt naar een wereld vol muziek, warmte, plezier en vriendschap.

'Trefbal Royale' en '3Hz', vanaf vrijdag 1 juli op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.
'Mironins' en 'Monty & Co', vanaf vrijdag 1 juli op VRT NU en in de Ketnet Junior-app.

Duik urenlang in VRT NU
Ook in juli en augustus brengt VRT NU een exclusief aanbod dat enkel te zien is via de app op website.

Tijdens het WK 3X3 basketbal kampeert Linde Merckpoel een week lang op de Groenplaats en brengt dagelijks verslag uit. Als Tour de France Femmes gereden wordt, gaat Linde dan weer een week mee met 'Vive le Vélo'. Ze gaat op schok met Paul Herijgers en de tafelgasten en volgt het programma ook achter de schermen.

Wil je je tijdens de lange zomeravonden helemaal onderdompelen in topfictie? Dan kun je bij VRT NU terecht. Alle seizoenen van 'Vera', 'Millennium' en 'Wallander' zijn integraal te bekijken op VRT NU, tot eind augustus.

De zomer is natuurlijk ook de ideale periode om lekker languit van boeiende podcasts te genieten. VRT NU zorgt voor een spannende, leerrijke en muzikale selectie. Naast het bestaande aanbod, zijn er enkele nieuwe producties te beluisteren.

In de derde reeks van 'Lotte Gaat Diep' praat MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael over seks en relaties met bekende Vlamingen, onder andere Sam Gooris en Kelly Pfaff, Thibau Nys en Margriet Hermans.

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over de muziekactualiteit in 'Popcast van de Week' zomerspecial.

In de 'Dikke Delvaux' neemt Jan Delvaux één muzikaal item vast. De hele zomer lang verschijnt er dagelijks een nieuwe episode op VRT NU.

Ook voor de Ketnetters is er vanaf augustus een nagelnieuwe podcast in de aanbieding: de tweede reeks van de succesvolle 'Nachtwacht Luisterverhalen'.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Mr. Bean is het sombere weer in Londen beu en pakt zijn koffers. Onderweg naar het mondaine Cannes, krijgt de eeuwige kluns het gezelschap van de vroegrijpe zoon van een Roemeense regisseur en een eerzuchtige actrice. In Cannes vindt op dat moment het jaarlijkse filmfestival plaats. Mr. Bean wordt er door sommigen aangezien als een kidnapper, maar anderen lijken in hem een succesvol regisseur te herkennen. Zal Bean achter slot en grendel belanden of keert hij terug naar huis met de Gouden Palm?

'Mr. Bean's Holiday', film uit 2007 met Rowan Atkinson, om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  06:05
  Thomas de Trein
 • 02:10
  Geen uitzending
  07:15
  Een huis vol
 • 01:30
  Onderbreking
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 02:40
  Geen Uitzending
  12:50
  Midnight Run
 • 20:25
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:25
  Geen uitzending
  06:40
  De Wereld op je Bord
 • 00:15
  Geen uitzending
  08:50
  Bones
 • 02:30
  MacGyver
  04:50
  LOOP Play6
 • 00:50
  Geen uitzending
  08:50
  Dr. Phil
 • 04:25
  Ottolenghi - Jerusalem on a Plate
  05:25
  De Wereld op je Bord
 • 21:05
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 04:38
  De tegeltafel
  04:52
  Je zwembad verwarmen
 • 04:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 04:00
  Kantine
  06:45
  Mauve.
 • 04:35
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
  05:35
  Home (GB 2019)
 • 03:55
  Millionaire Matchmaker
  04:40
  Family Guy
 • 02:51
  NOS Journaal (laat)
  05:55
  Nederland in beweging
 • 00:54
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 02:56
  TekstTV
  05:32
  Tom