Voormalig VRT-reporter Fred Janssen overleden

donderdag 1 oktober 2020

Reporter Fred Janssen, bekend van onder meer 'Afrit 9' en 'NV De Wereld' is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat schrijft VRT NWS.

Fred Janssen begon bij de BRT te werken als reporter voor Omroep Limburg in 1967. Begin jaren '70 zette hij de stap naar televisie waar hij aan de slag ging bij het reportagemagazine 'Echo'. Hij presenteerde ook nog samen met Jan Van Rompaey het legendarische programma 'Magesien'. Daarna werd hij tot 1989 een van de vaste reporters van 'Terloops'.


Het meeste naam maakte Janssen echter als reporter van 'Afrit 9', waarover hij ooit zelf zei dat hij 'oog bleek te hebben voor mensen in de marge'. Ook bij het programma 'NV De Wereld' was hij als reporter een vaste waarde.

In 2008 ging Fred Janssen met pensioen. Zijn laatste wapenfeit voor de VRT was 'Het Leven Zoals Het Is: De Zoo' waarvan hij eindredacteur was. Hij verloor de strijd tegen kanker.

Bron: VRT NWS

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers