Vitaya-kok Guy Van Cauteren (70) overleden

vrijdag 27 november 2020

Woensdag is de voormalige topkok en tv-chef Guy Van Cauteren overleden aan de gevolgen van corona. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man is 70 jaar geworden.

Guy Van Cauteren roerde van 1979 tot 2013 in de potten van restaurant 't Laurierblad in Berlare. De zaak had een tijdlang 2 sterren. Maar de grootste bekendheid verwierf hij in Vlaanderen als tv-kok voor Vitaya. Vanaf 2000 maakte hij voor die zender het programma 'Koken met Guy'. En dat programma noemt Jeroen Meus nu nog altijd baanbrekend. 'Guy nam de camera letterlijk mee in zijn keuken, praatte ertegen en die camera reageerde door te knikken. Dat was ongezien', zegt hij in Het Nieuwsblad. 'Ik geef grif toe dat ik vandaag nog steeds meesurf op wat toen in gang gestoken is.'


Van Cauteren leed al enkele jaren aan Parkinson en had ook diabetes, maar overleed afgelopen woensdag aan de gevolgen van corona. Hij is 70 jaar geworden.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers