Vincenzo De Jonghe is het JAM-gezicht (VT4)

dinsdag 28 augustus 2007

JAM heeft een eigen gezicht: de nobele onbekende Vincenzo De Jonghe. Hij presenteert vanaf volgende week het jeugdjournaal 'JAM' bij VT4. JAM staat voor 'Jongeren Actua Magazine'.

I


edere werkdag om 16.55 uur trakteert VT4 de kids op een eigen journaal, gemaakt voor en door jongeren. Elke dag trekken tieners erop uit met een camera en brengen verslag uit van interessante en boeiende gebeurtenissen uit hun leefwereld. Jongeren die een leuk item aanbrengen krijgen een reporter en een cameraman mee. Zo wordt iedere tiener in Vlaanderen eigenlijk deel uit van de nieuwsredactie van 'JAM'. Daarnaast komt er ook een website waar jongeren filmpjes kunnen posten.

Helemaal onbekend is Vincenzo De Jonghe niet. Hij presenteert al 4 jaar een studentenprogramma op de regionale zenders WTV en Focus. Voor VT4 werkte hij al achter de schermen als regisseur van 'De Hondenfluisteraar'.

Ook VTM lanceert bij de start van het nieuwe schooljaar zijn jeugdjournaal 'Zoom'. Iedere uitzending bevat een hoofditem van anderhalve minuut aangevuld met vier items. VTM trekt iedere dag naar een school en laat jongeren hun mening geven over het nieuws van de dag. Als uitsmijter is er 'Zoomtube' waarin iedereen zijn gedacht mag zeggen. 'Zoom' wordt gemaakt door vier journalisten en komt zonder anker op het scherm. Eric Goens, hoofdredacteur van 'Het Nieuws' wil van 'Zoom' een echt merk maken. Met een periode van 3 jaar tijd in het vooruitzicht is hij er zeker van dat dit moet lukken.

Bron: HUMO 

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers