UFC komt vanaf 14 januari naar Vlaanderen, live op GoPlay

donderdag 4 januari 2024
Foto: UFC® - © Play Media 2024

UFC krijgt er vanaf 14 januari een nieuwe thuis bij in Vlaanderen: GoPlay. UFC - wereldwijd de meest toonaangevende organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA) - en Play Media hebben daarover een akkoord bereikt en slaan de komende jaren de handen in elkaar om meer dan 40 UFC-evenementen per jaar te livestreamen op GoPlay.

Zowel alle Fight Nights als de genummerde evenementen zijn volledig te volgen op het online platform. Er staan ook verschillende Europese fights op de planning en die kunnen de Belgische fans daarbovenop volledig live en gratis lineair bekijken op Play6.


Passie, doorzettingsvermogen, vechtlust, emotie en entertainment, zowel op als naast de Octagon. Dat is UFC. Daarom biedt GoPlay naast alle livestreams van de UFC-evenementen ook heel wat uren aan extra UFC-content aan in de aanloop naar de events, waaronder persconferenties, voorbeschouwingen en wegingen. De hardcore fans en zij die geen genoeg kunnen krijgen van hun favoriete MMA-idolen, kunnen ook nog afstemmen op extra shows zoals de 'UFC Countdown' en 'UFC Connected' of samenvattingen bekijken van alle hoogtepunten.

Programmadirecteur Annick Bongers: 'UFC blaast binnenkort 30 kaarsjes uit en de organisatie is in al die jaren uitgegroeid tot een icoon binnen de gevechtssport. Sport zit al jaar en dag in het DNA van Play en met de live events van UFC willen we daar nog een extra streng aan toevoegen. En dat al zeker voor de komende jaren. Er is op dit moment een trouwe en loyale fanbasis, ook in eigen huis met Pedro Elias en één van zijn goede vrienden en regisseur Robin Pront die er een eigen podcast over maken: OEP Z'N BAKKES. Door het grote entertainmentgehalte blijft de sport elke dag verder doorgroeien, vooral bij jonge, mannelijke kijkers. Het is ook die doelgroep die we op GoPlay nog meer willen bedienen. Zij weten nu dat ze binnenkort op één plek terecht kunnen: GoPlay.'

David Shaw, Executive Vice President en Hoofd Internationaal van UFC: 'Play Media heeft een overtuigende en spannende visie voor hun UFC-coverage in België. We kijken ernaar uit om het nieuwe jaar spectaculair te beginnen, enerzijds voor onze toegewijde MMA-fans in België.'

UFC FIGHT NIGHT®: ANKALAEV vs. WALKER 2 in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari
UFC maakt zijn debuut op GoPlay met UFC FIGHT NIGHT®: ANKALAEV vs. WALKER 2 in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari. Op 21 januari is er al meteen het eerste genummerde evenement van het jaar - UFC® 297: STRICKLAND vs. DU PLESSIS - waarbij middengewichtkampioen Sean Strickland zijn titel verdedigt tegen Dricus Du Plessis, terwijl Raquel Pennington en Mayra Bueno Silva strijden om de titel in het bantamgewicht voor vrouwen.

UFC heeft door de jaren heen al heel wat legendes voortgebracht, zoals onder anderen Conor McGregor en Ronda Rousey. Afgelopen augustus slaagde de Belg Oki Bolaij erin een felbegeerde kans te bemachtigen om in UFC te strijden na een overwinning bij Dana White's Contender Series. De volgende stappen in zijn MMA-carrière zijn nu ook meteen live te volgen op GoPlay, met zijn eerste gevecht in de nacht van zaterdag 10 februari op zondag 11 februari.

Over UFC®
UFC® is 's werelds belangrijkste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA), met meer dan 700 miljoen fans en 243 miljoen volgers op sociale media. De organisatie heeft jaarlijks meer dan 40 live-evenementen in enkele van de meest prestigieuze arena's over de hele wereld en bereikt meer dan 900 miljoen tv-huishoudens in meer dan 170 landen. De selectie van atleten van UFC omvat de beste MMA-atleten ter wereld die meer dan 80 landen vertegenwoordigen. De digitale aanbiedingen van de organisatie omvatten UFC FIGHT PASS®, een van 's werelds toonaangevende streamingdiensten voor vechtsporten. UFC maakt deel uit van TKO Group Holdings (NYSE: TKO) en heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada. Voor meer informatie, bezoek UFC.com en volg UFC op Facebook.com/UFC en @UFC op X, Snapchat, Instagram en TikTok: @UFC.


DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' - Thomas (VTM)

Boer Bert geniet van twee dates; eerst met Celine en vervolgens met de mondige Eva. Michiel heeft Anouchka gekozen voor zijn 24 uurs-date. Sanne gaat dan weer op date met haar twee overgebleven mannen, die elk op hun eigen manier hun gevoelens tonen. Ondertussen moet Thomas een keuze maken tussen zijn vier dames en gaat Martijn te rade bij zijn zus.

'Boer zkt Vrouw', om 19.55 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:45
    Flikken Maastricht
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 20:50
    Wilderness with Simon Reeve
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:40
    Sportweekend met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:55
    Boer zkt Vrouw
    05:30
    Geen uitzending
  • 19:55
    Captain America: The Winter Soldier
    02:25
    Geen uitzending
  • 20:30
    Sniper: Assassin's End
  • 20:05
    Top 20 Funniest
    09:15
    Geen uitzending
  • 20:25
    Baywatch
    02:20
    Beverly Hills, 90210
  • 20:20
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 20:00
    De Mol
    04:50
    Geen uitzending
  • 20:25
    NCIS: New Orleans
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 20:25
    The Sentinel
    02:15
    Sydney Harbour Force
  • 20:30
    Botched
    02:45
    Geen uitzending
  • 20:30
    Hailey Dean Mysteries: A Prescription for Murder
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 20:49
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Lovely Day
  • 20:40
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:25
    De Garde van Gert
  • 20:00
    Play Sports Highlights
    02:00
    MotoGP
  • 20:00
    Harry Wild
    02:00
    Beyond Paradise
  • 20:23
    Project Rembrandt
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 20:17
    Dwars door de Lage landen
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 20:49
    Draadstaal
    02:13
    Dichter bij Anne Frank