TV-zender VICELAND vanaf 1 juni ook bij Proximus

vrijdag 26 mei 2017

VICELAND, de cultuur- en lifestylezender van de groep VICE Media, maakt vanaf 1 juni deel uit van het basisaanbod van alle Proximus TV-klanten in Vlaanderen, Brussel en WalloniŽ.

Proximus TV wordt hierdoor het eerste platform dat deze zender voor zijn klanten in de drie gewesten van het land beschikbaar maakt, en het enige dat VICELAND in Wallonië aanbiedt.


VICELAND, dat in 2016 door de groep VICE Media werd gelanceerd, zorgt voor een revolutie in de manier van televisie maken dankzij een unieke storytelling en een vernieuwende kijk op de jongerencultuur.

De programma’s van VICELAND, die voor alle schermen zijn bedoeld, verzoenen de generatie van 18-35-jarigen met televisie door op een kwaliteitsvolle manier thema’s te belichten die de 'millennials' na aan het hart liggen, zoals muziek, kunst, seks, gastronomie, mode, technologie of sport.

In België zal VICELAND de internationale programma’s van de zenders (zoals 'Gaycation', 'Needles & Pins' of 'Noiseye') aanbieden, naast lokaal geproduceerde inhoud, die in Vlaanderen in het Nederlands en in Wallonië in het Frans zal worden uitgezonden.

VICELAND zal in HD beschikbaar zijn via het kanaal 104 in Vlaanderen en via het kanaal 105 in Franstalig België. Proximus TV wordt hiermee het enige digitale tv-platform dat VICELAND in Wallonië aanbiedt.

VICELAND werd in februari 2016 in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd en is de televisietak van VICE, dat aanvankelijk een papieren tijdschrift was, maar de voorbije jaren wereldwijd een unieke reputatie heeft verworven met de productie van toonaangevende video-inhoud voor jongeren. Vandaag is VICE Media een multimediaplatform dat alle media en alle schermen omvat – d.w.z. online, offline, mobiel en lineair – met als doel alle jongeren ter wereld met zijn programma's te laten kennismaken.

VICELAND: een eigen identiteit en een unieke storytelling
Met de Amerikaanse regisseur Spike Jonze (maker van onder meer de films 'Being John Malkovich' en 'Her') aan het hoofd, biedt de zender VICELAND programma's met een eigen identiteit en een unieke storytelling. Ze willen beter inspelen op de interesses van de 18-35-jarigen, die de neiging hebben om zich van de traditionele televisie af te keren. Tv-kijkers van VICELAND kunnen onder meer van de volgende programma's genieten:

- 'Gaycation': een reeks documentaires waarin de actrice Ellen Page, samen met haar beste vriend Ian Daniel, op ontdekking gaat bij LGBTQ-gemeenschappen over de hele wereld
- 'Needles & Pins': een reeks documentaires waarin de kunstenaar Grace Neutral de kijker meeneemt doorheen de geschiedenis van de kunst van het tatoeëren, van de subcultuur tot het mondiale fenomeen, via Zuid-Korea, Los Angeles, Las Vegas, Nieuw-Zeeland, Japan en het Verenigd Koninkrijk
- 'Noisey': een uitzending die op zoek gaat naar kunstenaars uit uiteenlopende fascinerende, maar soms ook heel controversiële muziekscenes. Elke aflevering laat de kijker kennismaken met subculturen en gemeenschappen van de verschillende steden om het ontstaan van sommige actuele muziekstromingen beter te begrijpen

Maar VICELAND staat niet alleen voor internationale inhoud. Zoals in de andere landen waar de zender werd gelanceerd, zal de Belgische versie van VICELAND ook lokale producties omvatten. In België zullen zowel de Vlaamse als de Franstalige kijkers van de zender toegang hebben tot door VICE Media geproduceerde originele programma's in hun taal.

Persbericht Proximus TV
http://www.viceland.com

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Justice for All' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Meester Pol Vandemeulebroucke staat een cliŽnt bij die door de correctionele rechtbank veroordeeld werd wegens moordpoging. De man werd jarenlang afgeperst en bedreigd door Klaas O. en schoot hem neer. O. was de leider van de beruchte motorclub No Surrender en werd inmiddels zelf veroordeeld wegens 'crimineel kannibalisme'. Meester Vandemeulebroucke pleit de zaak voor het hof van beroep. Meester Mounir Souidi bezoekt een cliŽnt in de hulpgevangenis van Leuven. De man is een notoir pornoproducent en zit een straf uit wegens een zedenmisdrijf.

'Justice for All', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers