'Trollie': nieuwe fictiereeks dit najaar op Ketnet

zaterdag 11 juli 2015

Momenteel lopen in Vilvoorde de opnames voor de nieuwe Ketnet-reeks 'Trollie'. Dat is een familieverhaal dat zich afspeelt in een sprookjesachtige wereld.

In de kerstvakantie raakt Max, een tienjarige jongen die meer met boeken dan met mensen heeft, tijdens een logeerpartij met de hele familie in het berghuis van zijn oma, bevriend met een verdwaalde trol. Oma Mimi vertelt trouwens  altijd fantastische verhalen over kabouters, elfen, trollen en andere natuurwezens. Max en Trollie worden vrienden en dat is het begin van een avontuur.


'Trollie' is een kerstverhaal. De komst van de ongemanierde trol leidt tot heel wat grappige momenten en zorgt ervoor dat Max openbloeit van een wat schuchtere boekenwurm tot een zelfverzekerde jongen die in staat is vriendschap te sluiten.

'Trollie' is een ET-verhaal voor een nieuwe generatie en in een nieuwe arena, namelijk een sprookjesachtige boswereld met trollen, een chagrijnige kabouter en zelfs een eenhoorn.
Maar meer nog dan in een sprookjeswereld speelt de vertelling zich af binnen de familie van Max, die onder druk staat door de onenigheid over de nalatenschap van oma Mimi.

De reeks heeft als achtergrond een sprookjesachtig decor met prachtige natuurbeelden in winterse omstandigheden zoals besneeuwde bossen en bergen, vergezichten, rotspartijen, grotten. En toch wordt de reeks volledig gedraaid in de studio. Hiervoor werd dan ook een speciale techniek gebruikt.

'Trollie' is een coproductie tussen Nijenhuis & co als hoofdproducent  en Zilvermeer Productions. De reeks wordt uitgezonden op Ketnet en op KRO (Nederland). De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Leo Willems (Max Pluim) en Richard de Ruijter als Trollie, maar ook Vlaamse acteurs zoals Koen De Graeve en Stefaan Degand spelen in de tiendelige serie mee.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patint van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrire.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers