Tom Lenaerts is gastheer van de MIA's

dinsdag 12 januari 2016

Televisiemaker, scenarist, regisseur en presentator Tom Lenaerts presenteert op 21 januari de uitreiking van de negende Music Industry Awards (MIA's). Hij vertelde dat vanmorgen op de VRT-radionetten.

'Ze hebben mij gevraagd als presentator en ik heb toegezegd. Eigenlijk moet ik niet zoveel vertellen, ik ben een soort ceremoniemeester, het draait die avond rond de artiesten.'

Tom kijkt er alvast naar uit: 'Al mijn muzikale helden zijn er. Mijn favoriete Belgische band aller tijden is dEUS, maar Balthazar is ze goed aan 't inhalen. Ze hebben nu vijf MIA-nominaties in de wacht gesleept.'

De MIA's worden uitgereikt tijdens een zinderende live-uitzending op donderdag 21 januari. Deze negende editie van de awardshow blikt terug op het rijk gevulde Vlaamse muzikale jaar 2015.

Niet alleen de jonge heren en -dame van Balthazar, die maar liefst vijf nominaties wisten te verzamelen, zijn erbij donderdag. Ook rapper-raconteur Tourist LeMC is  vijf keer genomineerd. Hij gooide dit jaar hoge ogen met zijn album 'En route', en zal kijkers én publiek die avond weten te betoveren met een uniek optreden.

Verder zal Stan Van Samang, met drie mogelijk te verzilveren nominaties in handen, live het beste van zichzelf geven en de harten van mening melomaan sneller doen slaan. Ook zeker van de partij: nieuwkomer en dance-revelatie Low Frequencies met eveneens drie nominaties op zak.

'De MIA's', donderdag 21 januari om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers