Timo Descamps gezicht van Vlaamse homozender OUTTV

woensdag 4 mei 2011

Deze week nog gaat bij Telenet de allereerste Vlaamse zender, specifiek gericht op homomannen, van start. De van oorsprong Nederlandse zender was al eerder te zien bij Belgacom TV, maar krijgt nu een heus Vlaams broertje erbij. Voormalig deelnemer aan 'Steracteur Sterartiest', Timo Descamps, wordt het eerste boegbeeld van de zender.

OUTTV wordt omschreven als een 'lifestylezender voor homomannen waarin de leefwereld van holebi's centraal staat'. De programmering bestaat uit een mix van fictiereeksen, film en reality. Zo zal bijvoorbeeld de bekendste homoserie aller tijden, 'Queer as Folk', bij OUTTV te zien zijn. Maar ook nostalgische series als 'Absolutely Fabulous' en 'Golden Girls' passeren de revue.

Presentator en musicalacteur Timo Descamps, zelf homo, wordt de eerste presentator op de zender. Maar OUTTV gaat ook meteen op zoek naar nieuw presentatietalent. Op 7 mei start de talentenjacht 'OUT Wanted' waarbij de zender met een bus langs de grote Vlaamse steden trekt op zoek naar hét ideale OUTTV-gezicht.

De zender is tot 1 juli gratis te ontvangen via Telenet Digital TV, daarna verdwijnt OUTTV in een van de betaalpakketten.

Bron: Belga, GVA.be, nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers