'Telenet TMF Awards 2007': het Grote Verslag

zondag 14 oktober 2007

Gisteren was het eindelijk zover. Voor de negende keer werden de TMF Awards uitgereikt. Nationale en internationale artiesten stonden ietwat zenuwachtig te schuifelen. De Ethias Arena donderde door het feestgedruis van 19.000 uitzinnige enthousiastelingen. De verzamelde pers flitste in het rond om de grootste Belgische één-dags-live-TV-productie vast te leggen. Én wij waren er uiteraard bij.

Om 20.00 uur gingen de TMF Awards officieel van start. Zornik opende het festijn op spectaculaire wijze met de single 'Black Hope Shot Down', waarop de meiden in het publiek uit de bol gingen. De eerste award 'Best Dance Nationaal' ging naar niemand minder dan Milk Inc, voor de zevende maal op rij. Dit keer liet Linda geen traantjes, stilaan werd ze die awards dan toch gewoon. Internationaal gingen The Chemical Brothers met de award aan de haal.

Uiteindelijk was de grote nationale winnaar Zornik. Net als vorig jaar mochten zij rekenen op vier (Best Video, Best Album, Best Male Artist, Best Live) TMF Awards. Internationaal was Tokio Hotel even succesvol met hún vier awards (Best Video, Best Album, Best Pop, Best New Artist). En dat tot grote euforie van het publiek: nog nooit heb ik een concertzaal zo horen gillen in extase. Verder gingen de mannen Fall Out Boy (Best Rock, Best Alternative) met twee awards lopen. Justin Timberlake won Best Male Artist internationaal. In de categorie Best Urban waren Hadise (nationaal) en Timbaland (internationaal) dan weer de overwinnaars. Hadise was duidelijk onder de indruk en nam Linda's rol over als tranenmachine van de avond. Vorig jaar ging Hadise eveneens naar huis met deze award en ze dankte daarom haar fans en medewerkers nogmaals honderduit. De 'beste vrouwen' dit jaar waren niemand minder dan de kempense Natalia, en de Amerikaanse hottie Nelly Furtado. Nailpin nam de award voor Beste Rock mee naar huis.

Best Live werd vertegenwoordigd door Within Temptation. De Nederlandse band deed hun award eer aan met een verbluffend optreden. Nieuwe doorbreker Goose won de award voor Best Alternative. Milow zette een heus 'Milow Circus' neer tijdens zijn performance, inclusief vuurspuwers en gespierde acrobaten en won dan ook niet voor niets de award voor Best New Artist Nationaal. We vroegen de brave man wat die hype van het laatste jaar met hem doet. 'Helemaal niets', sprak Jonathan Van Den Broeck, 'Ik doe gewoon mijn ding en ik ben immens gelukkig dat zoveel mensen het appreciëren.' Dit jaar waren er ook twee nieuwe awards, waaronder die van Best Game en Bullybeaters. Het spelletje 'Singstar Rocks' werd al karaokezingend gewonnen, en 'The Hug' was het filmpje dat het best de anti-pestcampagne in de verf zette.

De ene grote naam na de andere verscheen op het podium om hun ding te doen. En alsof de aangekondigde line-up nog niet genoeg was, werd het publiek en de kijker thuis nog eens verwend met een verrassingsoptreden door de winnaar van het programma 'Wanna Sing': Simon. Slechts 17 jaar oud en toch pakte hij de Ethias Arena volledig in met zijn debuutsingle 'Your Eyes'.

Tussendoor werd er nog een belangrijke award uitgereikt waar niet op gestemd kon worden, namelijk de Lifetime Achievement Award. Die ging dik verdiend naar de gebroeders Wauters, ofwel Clouseau, omdat ze reeds twintig jaar voor goede pop zorgen. Het spreekt dan ook voor zich dat de award voor Best Pop Nationaal ook aan hen besteed was.

Net voor het einde werd er nog even de tijd genomen om VJ An te bedanken voor haar jarenlange inzet voor TMF. De Leuvense blonde babe zet er een punt achter bij TMF om het KANAALTWEE-team aan te vullen. Ze werd in de bloemetjes gezet met een grote bos rode rozen, waarop ook VJ An haar tranen de vrije loop liet.

Het feest werd afgerond door een geweldige mix van Milk Inc, Bart Peeters en Scala. Regi deed alle handjes in de Ethias Arena uiteraard weer in de lucht zwaaien en het jonge publiek sprong nog eens voor een laatste keer enthousiast in het rond.

Opvallend was dat Rihanna wel vijf nominaties op haar naam had staan en daar zo maar eventjes geen enkele van won...

En er zijn gelukkig nog zekerheden in het leven: ook volgend jaar weer zal TMF een nieuwe Awards-editie organiseren. De muziekzender blaast dan zijn tiende kaarsje uit.

LEES OOK: Tokio Hotel en Zornik grote winnaars 'TMF Awards'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers