Stem vanaf vandaag op jouw favoriete finalist van Streamz Academy

woensdag 24 januari 2024
Streamz, het streamingplatform van Telenet en DPG Media

Vorig jaar daagde Streamz iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor Streamz Academy, een gloednieuw traject voor aspirant fictiemakers. Deze oproep ging niet onopgemerkt voorbij, want maar liefst 534 pitches werden ingediend waarvan er uiteindelijk 3 overbleven.

Vanaf vandaag tot en met 31 januari kan iedereen stemmen op hun favoriet idee voor een nieuwe thrillerreeks. De winnaar wordt bekendgemaakt op Filmfestival Oostende en zal zijn of haar idee in productie zien gaan als Streamz Original.


Stem op je favoriete idee voor een thrillerreeks
Streamz Academy ondersteunt een nieuwe lichting schrijvers en biedt hen de kans om ervaring op te doen binnen een professionele context. De opdracht van Streamz Academy? Pitch een idee voor een top thrillerreeks. Van maar liefst 534 pitches, koos Streamz er in mei 8 uit. De 8 gekozen projecten en hun 9 bedenkers beleefden een intens schrijftraject. Deze nieuwe Vlaamse talenten werden namelijk begeleid door deskundige experts, ervaren coaches en gelauwerde producenten om zo hun idee te perfectioneren naar een volwaardig concept.

Na deze intense voorbereiding, pitchten de deelnemers in oktober hun idee aan 13 ervaren Vlaamse producenten. Uiteindelijk konden 4 deelnemers (waaronder 1 duo) deze producenten en Streamz overtuigen van hun killer idee voor een minireeks. Daarna werd elke finalist gematched met een productiehuis om hun idee verder uit te werken in een creatieve pitch teaser.

Op 2 februari op Filmfestival Oostende wordt de beste pitch gekozen en die winnaar zal zijn of haar idee verder kunnen ontwikkelen naar een Streamz Original thrillerreeks van 4 afleveringen van telkens 30 minuten. Vanaf vandaag kan het publiek ook mee stemmen op hun favoriet idee via streamz-voting.be.


Dit zijn de 3 finale ideeën:

Gaëlle Maes met 'Diafragma' ​ in een productie van Panenka
Gaëlle werkt in de reclamesector, waar ze campagnes bedenkt voor grote merken. Al van jongs af heeft ze een passie voor series en films. Wanneer ze op een dag haar kamer opruimt en haar oude analoge camera terugvindt, slaat haar fantasie op hol: wat voor ongewilde foto’s kunnen er op zo’n vergeten filmrolletje staan? Het idee liet haar niet los en vormde de basis voor 'Diafragma'. Wat als één foto tijdens één avond het verdere leven van verschillende studenten beïnvloedt?

Wanneer er vijf jaar na de verdwijning van de Gentse studente Mélanie De Roover een vergeten filmrolletje opduikt van de nacht van haar verdwijning, heropent de politie het onderzoek. Al snel wordt duidelijk dat haar toenmalige kotgenoten cruciale info hebben achtergehouden voor elkaar en voor de onderzoekers. Terwijl het verleden beetje bij beetje zijn geheimen prijsgeeft, komen de relaties tussen de vrienden zwaar onder druk te staan. Ieder van hen staat voor een verscheurende keuze. Wat primeert: loyaliteit tegenover elkaar of de waarheid?

Magali Jeger met 'Karma' in een productie van Eyeworks Film & TV Drama
Magali haalde haar inspiratie voor deze reeks toen ze een jaar lang als serveerster in een luxe burlesque nachtclub werkte. Een bruisende plek waar ze zich bijzonder voelde, maar waar ze ook in aanraking kwam met de donkere kant van het wereldje. Na haar toneelopleiding, ontwikkelde Magali een ambitie voor scenarioschrijven. Met het Streamz Academy-traject hoopt ze haar verhaal te ontwikkelen tot een spannende thrillerserie.

Om de eenzaamheid van haar slapeloze nachten te verdrijven, gaat de timide Estelle aan de slag als serveerster in een beroemde burlesque nachtclub. Wanneer ze ontdekt dat er na sluitingstijd een geheime, illegale late night show plaatsvindt, waarin klanten hun donkerste en gevaarlijkste fantasieën vrij kunnen beleven, wordt ze sterk aangetrokken tot dit duistere universum. Tot de lijn tussen duistere fantasie en dodelijke werkelijkheid dunner blijkt dan gedacht, en er geen weg meer terug is.

Cristina Poppe & Raoul Groothuizen met 'The Best Immigrant' in een productie van Caviar
Raoul en Cristina studeerden af als scenaristen aan het RITCS en dromen ervan om daadwerkelijk scenario’s te schrijven voor films en series. Ze worden net als de rest van de wereld dagelijks geconfronteerd met de polarisering rond de toestroom van immigranten en de bijkomende opkomst van extreemrechtse politici die inhumane oplossingen verkondigen. In plaats van hiervan weg te kijken, willen Raoul en Cristina deze complexe en controversiële kwestie aanpakken aan de hand van een fictioneel, genre-verhaal.

Wanneer een extreemrechtse regering aan de macht komt in België en alle mensen met migratieachtergrond begint buiten te zetten, zien danskoppel Soraya en Jamal maar één oplossing: deelnemen aan ‘The Best Immigrant’, een talentenshow met als hoofdprijs… een verblijfsvergunning. Tarik, de coach die ze toegewezen krijgen, werkt mee aan de show om zelf niet gedeporteerd te worden maar worstelt met zijn geweten. Wanneer hij op zoek gaat naar de waarheid achter de show, ontdekt hij een duister geheim. Terwijl Soraya en Jamal dansen voor hun leven, beraamt Tarik een plan om met hun hulp de waarheid naar buiten te brengen.

De Streamz Academy documentaire in première op FFO
Het unieke Streamz Academy-project werd ook op de gevoelige plaat vastgelegd. Tobias Deruwe en Frederik Vandewalle volgden deze jonge talenten gedurende het hele traject van Streamz Academy. Van interessante lezingen, diepgravende workshops en one-on-one coaching over verschillende domeinen heen zoals conceptontwikkeling, scenarioschrijven en grafisch design tot een schrijversweekend om nooit te vergeten. De documentaire toont van dichtbij het intense parcours van idee tot volwaardige pitch voor een miniserie om hun carrière mee te starten… en alle emoties die daarmee gepaard gaan. Ontdek de documentaire op 2 februari op Filmfestival Oostende.

Wil je 'Diafragma', 'Karma' of 'The Best Immigrant' binnenkort zien op Streamz? Stem dan vanaf vandaag via streamz-voting.be op jouw favoriet idee en beslis mee welk aanstormend schrijftalent een nieuwe Vlaamse top reeks zal maken op Streamz. Stemmen kan tot en met 31 januari. Op 2 februari gaat de documentaire in première en wordt de winnaar bekend gemaakt op Filmfestival Oostende waar jij bij kan zijn. Bestel tickets via Filmfestival Oostende.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:15
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:20
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 20:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:50
  Geen uitzending
  06:00
  Plop Vertelt - Verjaardag
 • 01:20
  American Ninja Warrior
  01:00
  Ambulance Australia
 • 01:45
  Geen uitzending
  11:20
  Sturm der Liebe
 • 00:55
  Geen uitzending
  13:35
  Live and Let Die
 • 02:35
  Baywatch
  01:25
  JAG
 • 02:20
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 00:20
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:20
  Geen uitzending
  02:40
  Why Women Kill
 • 02:40
  Geen uitzending
  00:55
  Rambo: First Blood Part II
 • 02:00
  Geen uitzending
  05:20
  The Cruise
 • 00:55
  Geen uitzending
  07:45
  Stolen by My Mother: The Kamiyah Mobley Story
 • 23:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 02:41
  Simple diy
  00:00
  Oh What A Night
 • 02:15
  Foodies & The City
  03:10
  Hidden Gems
 • 00:05
  Formule 1
  01:15
  Hockey Pro League Vrouwen
 • 02:00
  Midsomer Murders
  02:40
  Blackshore
 • 02:05
  Hudson & Rex
  03:00
  Flip This House
 • 02:40
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 01:57
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 01:36
  Tekst-TV
  05:30
  Timmy tijd