Special 'Down The Road': de zes reisgenoten blikken terug op hun avontuur

zaterdag 13 juni 2020
Foto: Eén/VRT - © Roses Are Blue 2020

Voor iedereen die 'Down the Road' heeft gemist, heeft En goed nieuws: op zondag 14 juni blikken de zes reisgenoten nog eens terug op hun fantastisch avontuur in een speciale aflevering.

De derde 'Down the Road'-reis was een emotionele rollercoaster vol verlegde grenzen, nieuwe vriendschappen, af en toe wat drama en vooral veel liefde.


Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter trokken een jaar geleden samen met Dieter Coppens en begeleidster Saar helemaal van het platteland van Spanje tot in de woestijn van Marokko en maakten er kennis met nieuwe culturen, bijzonder eten, uitdagende activiteiten. Heel Vlaanderen leefde mee met hun avonturen. Intussen is er heel wat veranderd voor de groep sinds ze vorig jaar op het vliegtuig stapten… Een tijd geleden kwam de groep samen om nog een keer terug te blikken en herinneringen op te halen. 

Zo werden Jaimie en Sophie na de reis een koppel, en zijn ze nog altijd heel gelukkig samen. Tijdens 'Down the Road' was Jaimie op zoek naar een lief en hij probeerde het bij de drie meisjes die mee op pad waren - zonder succes. Na hun thuiskomst schoot Cupido echter wel raak tussen Jaimie en Sophie:

Sophie: 'Ik ben verliefd geworden op Jaimie en ik zie hem heel graag. Uiteindelijk heeft Jaimie de ware liefde gevonden. En ik ben heel blij dat ik tijdens Down the road een lief gevonden heb.'

Jaimie: 'En ik ben ook smoorverliefd op mijn Sophietje. Ik ga voor haar zorgen alsof ze koningin Mathilde is.'

Voor Brenda was het alleen wonen tijdens 'Down the Road' een echte openbaring. Zij zou graag de stap naar zelfstandig begeleid wonen willen zetten: 'Ik voel voor mijzelf dat ik er echt klaar voor ben en mijn ouders hebben gezien dat ik het kan.'

Stijn liet zich vooral opmerken door zijn levenswijsheid. Hij was een luisterend oor voor Peter toen die vertelde dat hij homo is, en hij troostte Jaimie meermaals wanneer het misliep op amoureus vlak: 'Ik had liefdescoach moeten worden. Zoals een Cupido met pijl en boog.'

Special van 'Down the Road', zondag 14 juni om 20.15 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op En.

Dossiers