Spanning(en) in nieuw seizoen 'Undercover': gezworen vijanden Bob en Ferry moeten samenwerken

zaterdag 20 november 2021

Nog twee weken en het is zover: het razend spannende derde seizoen van 'Undercover' start op En. Vanaf 21 november gebeurt er wat niemand voor mogelijk achtte: de gezworen vijanden Bob Lemmens (Tom Waes) en Ferry Bouman (Frank Lammers) moeten samenwerken.

Nadat Bob in het eerste seizoen Ferry verraadt, en Ferry zich in seizoen twee koste wat het kost wil wreken op Bob, moeten de twee heren na de moord op een undercoveragent samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug?


In het derde seizoen van 'Undercover' zijn naast Tom Waes en Frank Lammers ook Elise Schaap, Jeroen Van der Ven, Celest Henri Cornelis, Ruth Becquart, Wouter Hendrickx, Sarah Janneh, Yannick van de Velde, Nazmiye Oral, Murat Seven, Gökhan Girginol, Gökhan Kizilbuga, Selin van de Vondel en Mikael Yilmaz te zien. Het derde seizoen van 'Undercover' werd geschreven door Piet Matthys, Pieter De Graeve, Thomas van der Ree, Tibbe van Hoof en Nico Moolenaar, en geregisseerd door Joël Vanhoebrouck.


Opnieuw undercover
Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kindje onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan en gaat undercover als Peter Bogaert. Zo wil hij zijn leven opnieuw op de rails krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig stellen.

Rond dezelfde tijd komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

De personages

BOB LEMMENS (Tom Waes)
Na zijn wraakmissie tegen de broers Berger is Bob niet langer actief als agent. Hij werd uitgespuwd door de institutie waar hij zoveel voor heeft opgeofferd. Bovendien heeft zijn vorige werkgever een dubieuze rechtszaak tegen hem aangespannen en maakt ze van hem een paria. Door de torenhoge advocatenkosten en een schraal inkomen als klusjesman staat het water hem aan de lippen. Het enige goede dat Bob aan die hele affaire heeft overgehouden, is een relatie met Nathalie, die nu zelfs zwanger is. Samen met Jackson en Polly kijkt het prille gezin uit naar het nieuwe lid van de familie. Een lichtpuntje dat Bob ten allen tijde wil beschermen. Daar heeft hij goede voornemens voor, want deze keer zal hij het anders aanpakken: geen geheimen, leugens of twee gezichten meer.

Maar wanneer het verleden op zijn deur aanklopt, zullen de goede intenties van Bob serieus getest worden. Bob is als buitenstaander namelijk perfect geplaatst om op zoek te gaan naar de mol die rapporteert aan de Nederlands-Turkse bende die met ijzeren hand de xtc-handel controleert. Bob staat voor een dilemma: het vinden van de mol belooft zijn financiële problemen op te lossen, maar daardoor brengt hij zijn nieuwe gezin, dat hij zwoer te beschermen, in gevaar.

FERRY BOUMAN (Frank Lammers)
Ferry komt onder strikte voorwaarden vrij uit de gevangenis: onder geen beding mag hij zich inlaten met criminele activiteiten of contact hebben met criminele figuren. Wanneer de gevangenispoort achter hem sluit, is Ferry niets meer waard. Hij is een afwasser die moet tolereren hoe een twintiger hem de les spelt. Hij is een paria op zijn Camping Zonnedauw. En bovenal is hij een eenzaam man, die moet aanvaarden dat zijn grote liefde Danielle zonder hem is doorgegaan met haar leven…

Ferry heeft er genoeg van, hij wil terug naar het oude normaal. Daarvoor heeft hij pillen nodig, maar hij komt er al snel achter dat de kaarten tegenwoordig anders liggen. De Turken runnen de xtc-handel nu en drukken zijn ambities meteen de kop in. De emmer der vernedering loopt over bij Ferry, en dan staat hij plots oog in oog met de man die hij daar verantwoordelijk voor acht: Bob Lemmens. Kunnen de twee kemphanen samenwerken om hun gemeenschappelijke vijand ten val te brengen?

LEYLA BULUT (Nazmiye Oral)
Leyla Bulut combineert twee fulltime jobs: het moederschap van twee kinderen en het runnen van een internationaal drugsnetwerk. Toen ze de teugels van haar verlamde man overnam, wist ze de bende uit te bouwen tot een professioneel bedrijf. De gewiekste zakenvrouw kan het zwart geld vervolgens witwassen via vastgoed en hotels in Istanbul. Tijdens haar jeugd onderging ze een traumatische ervaring waarbij haar dierbaarste bezit werd afgenomen. Sindsdien is ze erop gebrand om haar kinderen nooit diezelfde pijn te laten ervaren. Het vergaren en veiligstellen van een fortuin is in haar ogen het belangrijkste middel om het geluk van haar gezin te vrijwaren. Maar haar meedogenloosheid heeft haar ook het doelwit van het gerecht gemaakt, nadat haar bende een jonge undercoveragent heeft vermoord. Een actie die Peter Bogaert op haar pad zal brengen. Maar wees gewaarschuwd: Leyla zal er alles aan doen om haar gezin te beschermen.

SERKAN BULUT (Murat Seven)
Serkan begon als kleine straatdealer toen Ferry nog aan de macht was. Hij kon toen op weinig respect rekenen. Brandend van ambitie en geholpen door zijn vurige zakenpartner en vrouw Leyla en zijn trouwe rechterhand Timur, maakte Serkan handig gebruik van Ferry’s afwezigheid om diens leegte in te vullen. De bende won aan invloed en macht, tot het een paar jaar geleden grondig misging en Serkan doorzeefd werd met kogels tijdens een ripdeal. Serkan ontsnapte aan de dood, maar niet aan een permanente rolstoel wegens verlamming van zijn onderlichaam. De tot op het bot verbitterde Serkan weigert nadien zijn huis uit te komen. Niet zozeer uit angst, maar vooral uit schaamte en zelfmedelijden. Hoewel hij steeds de officiële leider van de bende is gebleven, heeft zijn vrouw Leyla zich ontpopt tot een ware zakenvrouw die de bende naar een hoger niveau heeft getild. Na de komst van Peter Bogaert zal Serkan moeten vechten voor zijn bende en zijn gezin.

TIMUR (Gökhan Girginol)
Timur is de trouwe luitenant van Serkan. Na het ongeval van Serkan werkt Timur met evenveel respect en toewijding voor diens vrouw Leyla, maar de broederband die de twee heren hadden is moeilijk te vervangen. Zodra Peter Bogaert opduikt als potentiële partner van de bende, beginnen er bij Timur verschillende alarmbellen af te gaan. Hij zal er alles aan doen om Peters ware gelaat te ontmaskeren bij Serkan.

DANIELLE VAN MARKEN (Elise Schaap)
Danielle is verdergegaan met haar leven zonder Ferry. Ze heeft zelfs een nieuwe partner ontmoet. Ondanks dat ze slechts een schim is van de guitige, vrolijke Daan van vroeger, kijkt ze met haar nieuwe vriendin vooruit, de toekomst tegemoet. Met haar mooi versierde busje rijdt ze rond als hondenkapster. Ook met haar broer Lars heeft ze een hechte band. Het leven lijkt terug naar normaal te gaan, tot op een dag Ferry weer voor haar deur staat. Danielle reikt hem de hand en nodigt hem uit in haar huisje. Daan toont aan dat ze gelukkig is en Ferry lijkt de situatie te aanvaarden. Of begint er toch twijfel te ontstaan?

LARS VAN MARKEN (Yannick van de Velde)
Lars van Marken is de geliefde broer van Danielle. De twee zijn altijd heel erg close geweest. Een echte baan heeft Lars nooit lang kunnen volhouden, maar in het koken van xtc is hij steeds een kei geweest. Toen de geldzoekende Lars zichzelf had ingelaten met enkele foute types en toestemde om chauffeur te zijn tijdens een overval, had hij de pech dat Ferry Bouman achter hem aankwam. Nadat Ferry wat voor zijn zus bleek te voelen, legden de twee het snel weer bij en begon Lars af en toe wat pillen voor Ferry te koken. Maar Lars had zichzelf niet onder controle en raakte verslaafd aan de heroïne. Danielle en Ferry lieten hem daarom opnemen in een afkickcentrum, waar hij het nu al enige tijd goed stelt. Tot Ferry hem opnieuw kwam opzoeken met een voorstel…

NATHALIE GEUDENS (Ruth Becquart)
Nathalie vormt een nieuw gezin met Jackson en Bob. Ze zijn in blijde verwachting van een zoon. Na haar moeilijke geschiedenis en de heftige situatie op de ranch met de broers Berger, lijkt ze eindelijk geluk gevonden te hebben aan de zijde van Bob. Dit ondanks de donkere wolk van Bobs rechtszaak en de moeilijke financiële situatie waarin ze zich bevinden. Nathalie is en blijft een knokker en zal er alles aan doen om voor haar relatie met Bob te vechten. Maar hun prille relatie wordt al gauw op de proef gesteld wanneer Bob opnieuw undercover gaat. Zal Bob zijn woord houden en zijn nieuwe gezin steeds op de eerste plaats zetten?

PATRICK DIERICKS (Jeroen Van der Ven)
Patrick is nog steeds de rasechte carrièreflik, die zo snel mogelijk resultaat wil boeken om hogerop te klimmen. Hij neemt het daardoor niet altijd even nauw met de regels. Maar deze keer is het persoonlijk. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de dood van een undercoveragent. Patrick vermoedt dat er een mol zit binnen het korps, die cruciale informatie doorspeelt aan een meedogenloze Turkse xtc-bende. Hoewel hij in het verleden vaak clashte met de aanpak die Bob hanteerde, ziet hij in ex-flik Bob de perfecte kandidaat om achter de mol te gaan. Zijn enige doel: de Turkse bende van de familie Bulut oprollen. Koste wat het kost. In ruil biedt hij Bob zijn hulp aan om diens rechtszaak te doen verdwijnen.

NICK JANSSENS (Manou Kersting)
Nick is zelf een ex-undercoveragent met bakken ervaring. Hij werkte jaren samen met Bob en was de eerste om hem te verdedigen wanneer het misging. Nick is altijd een goede raadgever geweest, maar was ook streng wanneer de zaken dreigden te ontsporen. Na de wraakmissie van Bob, die duidelijk zijn boekje te buiten ging bij de familie Berger, is er een knik in de vriendschap gekomen. Wanneer Bob steeds meer de pedalen begon te verliezen en drastische keuzes begon te maken achter Nicks rug om, had hij alle moeite om nog vertrouwen en respect te hebben voor zijn beste agent. Bob en Nick hebben het contact met elkaar sindsdien verloren.

POLLY LEMMENS (Emma Verlinden)
Bobs dochter Polly heeft Nathalie en Jackson aanvaardt als onderdeel van een nieuw gezin. Samen met hen kijkt ze uit naar de geboorte van het nieuwe lid van de familie.


Aflevering 1: Evil eye (21/11)
Een undercoveragent bij de Nederlands-Turkse xtc-bende van Serkan Bulut wordt vermoord. De politie vermoedt dat ze een mol in hun rangen hebben. Ex-agent Bob Lemmens wordt door Patrick Diericks benaderd om als burgerinfiltrant te infiltreren. Ondertussen komt Ferry Bouman vrij in een wereld met andere spelregels. Hij is vastberaden om zijn oude positie aan de top van de xtc-voedselketen terug in te nemen.

'Undercover' is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Netflix, Proximus, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Federation Entertainment, Les Gens, Gardner and Domm, Gallop, en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

'Undercover', vanaf 21 november elke zondag om 20.35 uur op Eén en VRT NU. De reeks is ook elke zondag om 21.10 uur met open audiodescriptie te bekijken op het Ketnet-kanaal en via VRT NU.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice Kids' (VTM) - finalisten 2022

Wordt het Jinthe of Marie-milie uit team Metejoor? Anne of Sien uit team K3? JAP of Gloria uit team Laura? Of Karista of Lina uit team Duncan? Wie wint deze jaargang van 'The Voice Kids' en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de kans om een eigen single op te nemen?

'The Voice Kids', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:35
  Vera
  22:05
  Laat journaal
 • 21:20
  Dunkirk
  23:05
  frd
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 20:35
  The Voice Kids
  22:40
  Chicago Med
 • 20:35
  Mission: Impossible - Ghost Protocol
  23:05
  S.W.A.T.
 • 20:35
  No Good Deed
  22:20
  Bruce Almighty
 • 20:35
  Blues Brothers 2000
  22:50
  Emmanuelle IV
 • 20:50
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:55
  Polly Pocket
 • 21:25
  Rupel
  22:20
  'Allo 'Allo!
 • 20:35
  The Great Gatsby
  23:20
  Geostorm
 • 21:35
  New Amsterdam
  23:30
  FBI: Most Wanted
 • 20:35
  Lethal Weapon III
  22:50
  Lance
 • 21:35
  In het spoor van de dader
  22:40
  Rizolli & Isles
 • 21:35
  Het weekmenu
  22:25
  Pasta & risotto
 • 20:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 21:00
  Concert
  22:00
  Een Uur Sorry Music
 • 21:30
  Tooldokter
  21:46
  Het zelfbouwhuis
 • 21:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
 • 21:35
  Stamnummer 1
  22:20
  Caf Eersteklas
 • 20:55
  Death in Paradise
  22:00
  Silent Witness
 • 21:30
  Hawaii Five-0
  22:25
  CSI: NY
 • 21:30
  Tweede Hans
  22:03
  Busje komt zo
 • 21:30
  Nieuwsuur
  22:20
  Inclusief Rutger
 • 21:34
  Murdered by a Mob: The Killing of Bijan Ebrahimi
  22:49
  Podium ZWART