Sofie Dumont klaar voor nieuw seizoen 'De Keuken van Sofie'

zaterdag 15 augustus 2015

Vanaf maandag 24 augustus 2015 geeft chef-kok Sofie Dumont weer iedere weekavond afspraak bij VTM met een gloednieuw seizoen van 'De Keuken van Sofie'. Sofie verwelkomt opnieuw een pak bekende souschefs in haar frisse, vernieuwde keuken.

De voorbije seizoenen zag 'De Keuken van Sofie' het aantal kijkers mooi toenemen. Het derde seizoen was goed voor een gemiddeld marktaandeel van 25,2% en gemiddeld 244.000 kijkers (live+6, op VVA 18-54). Aan de succesformule met de souschefs en de dagelijkse thema’s is er dan ook weinig veranderd, behalve op vrijdag: dan trekt Sofie voortaan het weekend op gang onder de noemer ‘goe weekend’. Bovendien wil Sofie nog meer eenvoudige tips & tricks delen om te tonen hoe iedereen heerlijke gerechten kan maken.

Opnieuw hele reeks bekende souschefs!
Uiteraard verwelkomt Sofie ook dit seizoen elke week een bekend gezicht met wie ze haar kookervaringen deelt, zowel achter het fornuis als tijdens de dagelijkse gezellige babbels. De souschefs die dit jaar over de vloer komen, zijn niet de minste: Jan Verheyen, Ian Thomas en Mathias Coppens maar ook Maarten Vancoillie, Kate Ryan, Filip Peeters, Wim Opbrouck, Geert Hoste, Jo Hens en nog vele andere BV’s leren graag de culinaire kneepjes van het vak van Sofie.

Elke dag bereidt Sofie samen met de bekende souschefs lekkere en gezonde gerechten op een gemakkelijke en toegankelijke manier en dat volgens de inmiddels gekende dagelijkse thema’s. Enkel op vrijdag doet Sofie voortaan een nieuw thema aan: goe weekend. De vrijdagaflevering zit boordevol eenvoudige en lekkere aperitiefjes, hapjes, recepten en kooktips die de gasten én kijkers meteen kunnen toepassen met het oog op een smaakvol weekend.

'De Keuken van Sofie', aftrap met Jo Hens
'Familie'-acteur Jo Hens heeft de eer om de spits af te bijten op maandag 24 augustus 2015, in de allereerste week van het nieuwe seizoen. Zo start Jo het nieuwe tv-najaar dus niet alleen met 'Familie' – dat ook vanaf maandag 24 augustus terugkeert – maar ook met 'De Keuken van Sofie'.

'De Keuken van Sofie', vanaf maandag 24 augustus, iedere weekdag om 18.00 uur op VTM.Lees ook:
VTM-chef Sofie Dumont opent HOLY POP-UP in Herne - FOTO'S

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
dekeukenvansofie

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers