Seizoen 2012 zonder 'Mijn Restaurant!'

zondag 6 november 2011

Volgend jaar zal er geen nieuwe reeks van 'Mijn Restaurant!' komen. Dat heeft vtm bekendgemaakt. Of dit ook een definitief einde betekent voor de restaurantrace, kon de zender niet bevestigen. Er komen binnenkort wel nieuwe culinaire titels die de, al dan niet tijdelijke, leegte zullen opvullen.

De grote hype rond 'Mijn Restaurant!' is verdwenen. Dat komt onder meer door het ongelukkige lot van de voorgaande winnaars. De drie zaken die de hoofdprijs binnenhaalden, hebben inmiddels de deuren gesloten. De juryleden Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier vervangen, heeft het imago van het programma weinig kunnen opkrikken.


Binnen enkele weken weten we de winnaar van reeks vier. Dat wordt voorlopig de laatste winnaar. Vtm kondigt voor volgend jaar een nieuwe reeks voor al zeker twee culinaire titels en misschien zelfs drie. 'Het is zeker dat we volgend jaar uitpakken met 'Junior MasterChef' en een nieuw seizoen van 'De Beste Hobbykok Van Vlaanderen'', zegt woordvoerster Sara Vercauteren.

'Junior Masterchef' zal een kinderversie worden van het programma dat afgelopen zomer met BV's liep en waar topkok Wout Bru de plak zwaaide. In september mogen we het derde seizoen van 'De Beste Hobbykok' verwachten. Sterrenchef Sergio Herman krijgt dan versterking van Peter Goossens, die zijn langverwachte comeback zal maken op vtm.

DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier
mijnrestaurant

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers