Restaurant Durondeaux opent zijn deuren in Sint-Truiden

woensdag 12 augustus 2009

Vrijdag opent restaurant 'Durondeaux' zijn deuren in het voormalig 'Mijn Restaurant'-pand in Sint-Truiden. Niet langer met Ann en Tom, dat mocht ook niet, maar wel onder leiding van hun souschef Kim Allegria. Hij nam de inboedel over, huurde het pand en doopte de 'Bigarreaux' van Ann en Tom om tot restaurant 'Durondeaux'.

Niet

alleen klinkt de naam ongeveer hetzelfde als de 'Bigarreaux', ook de inspiratie voor de naam is op dezelfde manier gezocht. Durondeaux is een oude kersensoort, opnieuw een fruitvariŽteit.

Volgens Kim Allegria zullen de klanten zich snel terug op hun gemak voelen. 'Het restaurant werd ruimer omdat een aantal attributen die dienden voor de tv-opnames verdwenen zijn, en er is meer koelruimte voor dranken wat vroeger al eens een probleem was'.

Bovendien zal ook een aantal medewerkers van het zaalpersoneel terug meedraaien. Hiermee wil Kim de focus leggen op een sfeervolle en goede bediening.

Ook de menukaart zal niet veel verschillen. 'Ann en ik bepaalden samen voor tachtig procent wat er geserveerd werd. Het zou gek zijn om dit zo maar aan de kant te schuiven. Die kennis van toen en mijn eigen inspiratie moeten de sfeer en de smaak van de Durondeaux bepalen', aldus de voormalige souschef van Ann en Tom.

Of Ann en Tom opgezet zijn met deze hele gang van zaken, is niet helemaal duidelijk. Zij moeten met lede ogen aanzien hoe het concept van hun goeddraaiend restaurant 'Bigarreaux' uit 'Mijn Restaurant' bijna volledig wordt overgenomen door hun voormalige souschef. Het reglement van het populaire vtm-programma laat dit uiteraard allemaal toe, maar voor Ann en Tom moet dit toch een zware dobber zijn.

Datzelfde reglement zorgt er trouwens voor dat Ann en Tom volledig buitenspel gezet worden. In het tweede seizoen van 'Mijn Restaurant' bepaalde het reglement immers dat de verliezende koppels hun restaurant dit jaar niet meer konden overnemen. Dit strenge regeltje leidt nu tot een wel heel rare situatie in Sint-Truiden.

Maar Ann en Tom zitten niet stil. Als alles goed verloopt, opent het duo eind september een nieuw restaurant in de buurt van de Markt van Sint-Truiden, niet ver van restaurant Durondeaux...

Bron: GVA

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Lees ook:
An en Tom uit 'Mijn Restaurant!' openen nieuwe zaak
vtm 'not amused' na schuldenberg Ben en Dominique uit 'Mijn Restaurant!'
BEVESTIGD: Chris en Wendy van 'Mijn Restaurant!' uit elkaar
Droom wordt nachtmerrie voor 'Mijn Restaurant!'-kandidaten
Herbeleef 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers