Q2 krijgt boete van 10000 euro

maandag 6 juli 2020

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) controleerde op 3 februari onder meer de uitzendingen van Q2 tussen 16.00 en 22.00 uur. De VRM stelt vast dat er in het tijdsbestek verschillende sponsorvermeldingen worden uitgezonden.

Enkele van deze sponsorvermeldingen bevatten duidelijke promotionele elementen die aansporen tot consumptie. De boodschap gaat dan ook verder dan het geven van meer bekendheid aan een product of een imago-ondersteunende boodschap waartoe een sponsorvermelding zich overeenkomstig het Mediadecreet dient te beperken.


Bij het bepalen van de sanctie kan de VRM niet voorbijgaan aan het meervoudige karakter van de inbreuken en aan het gegeven dat bij DPG Media reeds herhaaldelijk gelijkaardige inbreuken werden vastgesteld die telkens met een administratieve geldboete werden gesanctioneerd.

De VRM besluit een administratieve geldboete van 10.000 euro op te leggen.

Persbericht VRM
Meer artikels over Q2

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers