Proximus Pickx+ maakt deze zomer het grootste muziekprogramma van Vlaanderen

woensdag 19 juni 2024
Foto: Pickx+ - © House of Entertainment/Frederik Verhofstede Fotografie2024

De kracht van 'Vlaanderen Muziekland' is ongetwijfeld het 'naar de mensen toekomen'. De rondreizende muziekkaravaan houdt ook in de zomer van 2024 halt op 8 verschillende toplocaties verspreid over heel Vlaanderen.

In tegenstelling tot de andere tv-muziekshows, doet de productie van 'Vlaanderen Muziekland' een fysieke tour doorheen het Vlaamse landschap. Dat is in deze grootorde uniek. Ook op het scherm wordt die lijn en strategie doorgetrokken. Naast Pickx+ zenden ook alle deelnemende regionale tv-zenders wekelijks uit. Het populaire muziekprogramma komt dus letterlijk en figuurlijk 'naar je toe', tot in de woonkamer. Zo wordt 'Vlaanderen Muziekland' deze zomer dankzij Proximus Pickx+ het grootste muziekprogramma van Vlaanderen, met wekelijks een bereik van 1.000.000 kijkers !


Na de succesvolle terugkeer van het iconische muziekprogramma 'Vlaanderen Muziekland' vorige zomer, schakelt Proximus Pickx+ dit jaar nog een versnelling hoger. Dit seizoen belooft meer spektakel dan ooit met optredens op acht toplocaties verspreid over heel Vlaanderen: Dendermonde, Aalst, Maaseik, Bilzen, Nieuwpoort, Malle, Geraardsbergen en Diest. De vertrouwde gezichten Katja Retsin en Sverre Denis krijgen gezelschap van een nieuwe presentator. De kersverse Pickx+-presentator Maksim Stojanac krijgt er zijn grote vuurdoop. Hij zal dus vaak te zien zijn op het podium, als zanger én presentator.

8 gekende en nieuwe locaties!
Vorige zomer wist de revival van 'Vlaanderen Muziekland' maar liefst 50.000 muziekliefhebbers op de been te krijgen in 8 Vlaamse steden. Ook dit jaar belooft het weer een muzikaal hoogstandje te worden dat duizenden mensen zal lokken met een fantastisch avondvullend programma. Naast de opnames wordt er steeds een energiek voorprogramma voorzien en een heerlijk naprogramma om de avond in stijl af te sluiten.

'Vlaanderen Muziekland' hult opnieuw acht prachtige stadspleinen in een unieke en karaktervolle muzikale sfeer. Muziek neemt de stad letterlijk over. De stuk voor stuk adembenemende scenes die de steden bieden, verrijken de ervaring voor het publiek.

Het programma is in elke stad hetzelfde: De start is om 19.00 uur met een warm-up show, omstreeks 20.30 uur is er de voor het publiek gratis televisie-opname en aansluitend sluit het evenement af met een showcase waar de liveband helemaal uit de bol gaat met Sandra Kim en Louise.  De ene winnares van het Eurosongfestival, de andere winnares van 'The Voice van Vlaanderen'. De line-up kan wel verschillen per stad.

Dendermonde: opname op woensdag 10 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 17/7
Aalst: opname op donderdag 11 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 24/7
Maaseik: opname op zaterdag 13 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 13/7
Bilzen: opname op vrijdag 19 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 7/8
Nieuwpoort: opname op donderdag 8 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 14/8
Malle: opname op vrijdag 16 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 21/8
Geraardsbergen: opname op zaterdag 24 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 28/8
Diest: opname op vrijdag 30 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 4/9

Meer dan 1.000.000 kijkers
Fantastisch nieuws voor de kijkers : naast de gebruikelijke uitzendingen op Pickx+ en Pickx Live, zullen alle afleveringen van 'Vlaanderen Muziekland' heel de zomer lang ook te zien zijn op alle participerende regionale zenders (ATV, TVL, TVO, ROBtv, WTV-Focus). Samen met de kijkers van Pickx+ betekent dit dat 'Vlaanderen Muziekland' het grootste muziekprogramma van Vlaanderen wordt.

Kersverse presentator: Maksim Stojanac
Katja Retsin, de leading lady van 'Vlaanderen Muziekland', krijgt deze zomer het gezelschap van maar liefst twee charmante co-hosts. Sverre Denis, opkomend Pickx+- gezicht, én Maksim Stojanac. Die laatste is sinds kort ook een vast gezicht bij de zender. Het getalenteerde trio neemt niet alleen de presentatie van het programma voor hun rekening, maar ook de socials geven ze vorm en kleur.

Over 'Vlaanderen Muziekland'
'Vlaanderen Muziekland' is al jarenlang een begrip in de Vlaamse muziekwereld. Het programma brengt een mix van de beste Vlaamse en internationale artiesten, en live optredens op sfeervolle locaties. Het is dé plek waar muziekliefhebbers samenkomen om te genieten van pure muzikale magie. Samen met een belevingsdorp genieten zij van een gratis muziekspektakel voor het hele gezin.

'We zijn ontzettend blij een tweede seizoen te kunnen brengen van 'Vlaanderen Muziekland'. Een concept dat iedereen in Vlaanderen kent. Mensen een fantastische avond bezorgen in het gezelschap van onze drie hosts Katja, Sverre en Maksim is toch waarvoor we het doen. Even al je zorgen kunnen vergeten en je helemaal laten gaan op de beats van de beste Vlaamse artiesten met het hele gezin. Dat is de reden waarom we bij Proximus dit project voor de tweede keer met veel trots omarmen', aldus Krijn Jonckheere, Head of Media bij Proximus.

'Het succes van 'Vlaanderen Muziekland' is dat we muziek en artiesten tot bij de mensen brengen, daar waar ze wonen en werken. Dat geeft een enorm nabijheidsgevoel en erkentelijkheid. 'Vlaanderen Muziekland' brengt de fine fleur van de Vlaamse artiesten, staat voor volle marktpleinen, zomerse sfeer, vibes en ambiance van de bovenste plank. Familie, vrienden en buren zakken massaal af naar het centrum van de betreffende Vlaanderen Muziekland-gaststad om samen te genieten van een zomerse avond vol muziek, met een frisse pint. Vlaanderen op z'n mooist.'

'Onze liveband geeft bovendien een extra dimensie aan de beleving van de concerten, zowel voor de artiesten als het voor het publiek zelf.  Het gegeven dat we nu wekelijks ook nog 1.000.000 tv-kijkers kunnen laten meegenieten, is de kers op de taart', vult Bruno Verhofstede, producent van 'Vlaanderen Muziekland', aan.


Persbericht House of Entertainment/Pickx+
https://vlaanderenmuziek.land/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Tijdens een staking van de cipiers worden Marc en Maurice als gemeentepersoneel mee ingezet om de gevangenen te bewaken. DDT, die nog steeds vastzit, maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. DDT wil koste wat het kost wraak nemen op de Kampioenen. Wanneer hij naar zijn oude 'garage' terugkeert, maakt hij kennis met Fernand. DDT ziet in hem de ideale bondgenoot voor zijn wraakactie. De Kampioenen speculeren ondertussen over het fortuin van Boma. Hoe kan iemand zo rijk worden met een slecht product als de Bomaworst? Of is Boma bezig met zaakjes die het daglicht niet mogen zien?

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 08:00
  Radio2 op VRT 1: camping Karolien
  08:30
  Journaallus
 • 07:30
  Ketnet Junior
  11:55
  Zomerbeelden
 • 08:30
  De avonturen van Pil
  04:50
  Geen uitzending
 • 07:50
  De Smurfen en het Verloren Dorp
  01:05
  Geen uitzending
 • 08:00
  Geen uitzending
  00:30
  The Kill Team
 • 09:05
  Geen uitzending
  11:35
  Las Vegas
 • 09:05
  Geen uitzending
  14:05
  Asteroid: Final Impact
 • 08:30
  Beverly Hills, 90210
  03:15
  Baywatch
 • 06:00
  Joe
  02:30
  Geen uitzending
 • 08:45
  Meesterlijke Klassiekers
  04:50
  Geen uitzending
 • 08:45
  Criminal Minds
  02:20
  Geen uitzending
 • 08:40
  Lost Car Rescue
  02:15
  Geen uitzending
 • 09:05
  Love it or List it Australia
  02:10
  Geen uitzending
 • 08:35
  Girl in the Box
  05:00
  Geen uitzending
 • 06:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 09:11
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 08:50
  Open Vuur
  02:00
  Het Weekmenu
 • 09:00
  MIDMID MEISTER
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 08:50
  Father Brown
  02:30
  Midsomer Murders
 • 09:05
  Make You Laugh Out Loud
  02:30
  Transplant
 • 08:50
  MAX vakantieman
  02:15
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 08:45
  Valkenburg in de Geul
  08:05
  Petrus in het land
 • 09:00
  AAP
  02:12
  Tekst-TV