Phara de Aguirre en Thomas Huyghe presenteren '25 jaar Canvas' quiz

zondag 13 november 2022
Foto: Canvas/VRT - © Woestijnvis 2022

Op 1 december 2022 is het exact 25 jaar geleden dat Canvas als zender voor 'meerwaardezoekers en actieve ontdekkers' op zoek ging naar meerwaarde en ontdekking. Om dat te vieren, organiseert Canvas in samenwerking met Woestijnvis een jubileumavond in de vorm van een zaalquiz.

Een quiz met een flinke portie humor waarbij niet alleen de vragen uit het Canvas-archief komen, maar ook heel wat van de deelnemers zelf. Wie weet er nog het meest over zijn eigen verleden? Zijn het de acteurs van team 'In de Gloria', de grapjassen van 'Alles Kan Beter' of toch de nieuwsankers van 'Terzake'?


Allemaal verzamelen ze voor deze eenmalige reünie in de plaatselijke parochiezaal en vechten het uit in een klassieke tafelquiz. '25 jaar Canvas' wordt een feestelijk programma waarbij de lijnen tussen heden en verleden, en weten en vergeten dunner zijn dan ooit.

'25 jaar Canvas' bestaat uit vier rondes die elk goed zijn voor een boeiende en spannende aflevering. De quiz wordt in goede banen geleid door Canvas-icoon Phara de Aguirre en Thomas Huyghe, een jongen die heel erg zijn best doet.

'De Ideale Wereld' maakt graag plaats voor '25 jaar Canvas' van maandag 14 tot donderdag 17 november omstreeks 22.20 uur​ (hh ‘s anderendaags om 19.15 uur). ​ Op Canvas uiteraard, maar ook op VRT MAX.

En om het jubileum nog meer in de verf te zetten, is er vanaf maandag 21 november vijf weken lang '25 jaar Canvas'-comedy : een bloemlezing van de beste afleveringen uit de legendarische programma’s 'In de Gloria', 'Neveneffecten', 'Alles Kan Beter' en 'Het Peulengaleis'. Telkens van maandag tot donderdag omstreeks 22.20 uur. Want op Canvas mag er ook gelachen worden. Al 25 jaar lang.

De moeder van alle quizzen
Welke beroemde punkrocker sleepte Marc Reynebeau ooit voor de rechter nadat ze samen een programma voor Canvas hadden gemaakt? (het antwoord vindt u onderaan dit bericht)
Canvas heeft een traditie van straffe quizzen in alle vormen en formaten, van 'De Canvascrack' tot 'De Campus Cup'. Maar voor '25 jaar Canvas' grijpen de makers terug naar de moeder van alle Vlaamse quiz-formats: de klassieke zaalquiz, waarbij quizfanaten in ploegen van vier samenkomen in een parochiezaal en zich een hele avond lang het hoofd breken over de meest uiteenlopende vragen. Alleen gaan die vragen deze keer allemaal over de rijke Canvas-geschiedenis en bestaan de tien teams uitsluitend uit Canvas-coryfeeën van vroeger en nu. ​ Maar verder bevat '25 jaar Canvas' alle ingrediënten van de echte zaalquiz, met de onvermijdelijke invulformulieren, bestelbordjes, drankjes en snacks én een mooie prijzentafel (met Canvas-memorabilia).

De quiz wordt gepresenteerd door Phara de Aguirre. Ze krijgt daarbij de hulp van een bevallige assistent in de vorm van Thomas Huyghe, die de formulieren uitdeelt en ophaalt, de antwoorden verbetert en optreedt als jury.

De quiz bestaat uit vier rondes (en afleveringen) met telkens 10 vragen. Die vertrekken allemaal vanuit een Canvas-fragment, maar kunnen zowel over Canvas zelf gaan als over algemene kennis. Op alle tafels staan camera’s, zodat we het overleg tussen de teamleden onderling kunnen volgen. Ook het commentaar en de interactie tussen de diverse teams tijdens de pauzes worden in beeld gebracht.

Het kruim van Canvas : tien topteams
De deelnemers aan de '25 jaar Canvas' quiz zijn niet de minsten. Ze zijn of waren allemaal betrokken bij Canvas. Sommigen waren er bij vanaf dag één, anderen staan ook vandaag nog dagelijks op de barricade voor meerwaarde en kwaliteit. Maar een ding hebben ze gemeen: ze kennen Canvas als hun binnenzak. Of dat denken ze toch...

Team 'Terzake': Dirk Sterckx, Lieven Verstraete, Annelies Beck, Katleen Cools
Team Duiding: Rudi Vranckx, Gilles De Coster, Karine Claassen, Ivan De Vadder
Team Cultuur: Bent Van Looy, Nic Balthazar, Sofie Lemaire, Thomas Vanderveken
Team Sporza: Frank Raes, Aster Nzeyimana, Kris Meertens, Maarten Vangramberen
Team 'De Ideale Wereld': Luc Haekens, Ella Leyers, Otto-Jan Ham, Jan Jaap van der Wal
Team 'Bevergem': Dries Heyneman, Maaike Cafmeyer, Bart Vanneste, Piet De Praitere
Team Radio: Joris Hessels, Dominique Van Malder, Luc Janssen, Stijn Van de Voorde
Team 'Neveneffecten': Jelle De Beule, Jonas Geirnaert, Lieven Scheire en Koen De Poorter
Team 'In de Gloria': Ann Miller, Jan Eelen, Frank Focketyn, Sien Eggers
Team 'Alles Kan Beter': Guy Mortier, Frieda Van Wijck, Mark Uytterhoeven, Rob Vanoudenhoven


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:40
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 03:10
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 03:15
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 03:40
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:25
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 03:32
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 03:30
    Sarah's Sweet Table
  • 02:30
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 03:25
    Grantchester
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 02:03
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 03:16
    Tekst-TV
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal