Oud VRT-journalist Miel Louw overleden

maandag 10 december 2007

In Leuven is oud VRT-journalist Miel Louw op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker. Louw werkte 32 jaar bij de openbare omroep en werd vooral bekend door zijn reportages voor het populaire magazine 'Echo'.

Miel

Louw begon zijn carrire in 1961 bij de toenmalige BRT als journalist voor de nieuwsdienst van radio en televisie en bij de wereldomroep. Hier werkte hij tot 1968. Nadien maakte hij voor de televisie reportages voor het magazine 'Echo' (1968-1974). Vervolgens werd Louw het gezicht van het consumentenmagazine 'Wikken en Wegen' (1974-1979).

In 1993 ging Miel Louw met pensioen. Vorige zaterdag overleed hij op 74-jarig leeftijd aan longkanker.

Bron: VRT-nieuws.net

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers