Opnames nieuwe fictiereeks 'Diamonds' met Kevin Janssens gestart in Antwerpen

dinsdag 21 september 2021
Foto: Eén/Netflix/De Mensen - © NyklyN 2021

Het was dinsdag druk in de Antwerpse''Diamond Square Mile', want de opnames voor de nieuwe fictiereeks 'Diamonds' zijn er gestart. Onder meer Kevin Janssens draaide er zijn eerste scènes voor dit meeslepende familiedrama met misdaadaroma.

'Diamonds' is een reeks voor Eén en Netflix en wordt gemaakt door productiehuis De Mensen in coproductie met het internationaal gerenommeerde Keshet International uit Israël.


Naast Kevin Janssens zijn er hoofdrollen voor Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck, Els Dottermans en vele anderen. Ook heel wat Israëlische topacteurs maken hun opwachting, zoals Dudu Fisher, Yona Elian en Mendy Cahan.

De eer van de familie
Hoofdrolspeler Kevin Janssens is Noah Wolfson, die terugkeert naar Antwerpen nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven de rug heeft toegekeerd. Noah ontdekt dat zijn broer het eens zo machtige familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met schimmige partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus, probeert Noah de zaak te redden en de eer van de familie te herstellen.

Het is de start van een lawine aan problemen die de familie tegen wil en dank de criminele onderwereld inzuigt. Bovendien worstelt Noah met de orthodoxe manier van leven en is de ooit zo eendrachtige en machtige familie Wolfson compleet verdeeld over zijn terugkeer en over de toekomst van hun diamantbedrijf.

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie bij De Mensen: 'Diamonds creëren en opzetten was geen evident plan. We kijken binnen in twee vervlochten arena’s die wereldberoemd zijn, maar al bij al vrij gesloten en onbekend: het intense familieleven in de Joodse gemeenschap én de gang van zaken in de toch ietwat mysterieuze Diamantwijk. Dat alleen al maakt deze reeks uniek. We zijn heel blij dat we al zo ver geraakt zijn, onder andere dankzij een prachtige samenwerking met onze Israëlische schrijver en coregisseur, en onze productiepartner Keshet International.'

Atar Dekel, Hoofd drama en coproducties bij Keshet International: 'We zijn De Mensen enorm dankbaar voor dit uniek project. Het is geweldig om te zien hoe de Belgische en Israëlische teams samenwerken aan dit familiedrama voor Eén en Netflix. Op creatief vlak spreken we allemaal dezelfde taal. We zijn vol ongeduld om serie los te laten op de wereld en ze de Wolfson-familie te laten leren kennen. '

Weinig bekende, maar intrigerende wereld
De reeks vertelt niet alleen een spannend familieverhaal en misdaaddrama, maar geeft ook een inkijk in de weinig bekende maar intrigerende wereld van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap. De acteurs zullen dus niet alleen Nederlands en Engels praten, maar ook Jiddisch. Dat vraagt van de Vlaamse cast een intense voorbereiding, onder begeleiding van specialisten uit de Joodse gemeenschap.

Kevin Janssens: 'Ik woon al jarenlang in Antwerpen, zelfs middenin in de wijk waar veel Joodse stadsgenoten wonen. En toch moet ik toegeven dat ik weinig weet over hun manier van leven. Het is zo'n intrigerende, mysterieuze wereld. Voor mij is het een echt geschenk dat ik dankzij deze rol helemaal ondergedompeld word in de leefwereld van mijn Joodse buren. Ik studeer hard en hoop dat ik hen niet ontgoochel met mijn Jiddisch…'

Een heel uniek verhaal
De regie van 'Diamonds' is in handen van Rotem Shamir (internationaal succesvol met 'Fauda', 'Line in the Sand' en 'Hostages') en Cecilia Verheyden ('Undercover', 'Ferry en 'Achter de Wolken'). Hoofdscenarist is Yuval Yefet ('Line in the Sand', 'Fauda').

Cecilia Verheyden, regisseur: 'Wij omschrijven deze reeks graag als 'The Godfather' in de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Antwerpen. Dat spreekt voor zich qua genre. Het is een super spannend en vooral heel uniek verhaal: een industrie die decennialang gerund wordt door één community, dat zie je nergens anders ter wereld. Maar wat mij extra aanspreekt is dat het in wezen een familiedrama is, over broers en zussen die zich tegenover elkaar verhouden.'

Yuval Yefet, scenarist: 'We willen voorbij een exotische façade kijken. Het verhaal beschrijft eigenlijk de clash tussen een 'Oude Wereld' en de 'Nieuwe Wereld', zowel in de diamantsector als in die gemeenschap. Als deze eeuwenoude instituten verandering aanvaarden, kunnen ze overleven, maar riskeren ze tegelijkertijd het fundament te verliezen dat hen heeft gemaakt tot wat ze zijn. De uitdaging was om het verhaal van binnenuit te vertellen, en niet vanuit het perspectief van een buitenstaander. Dat is ons hopelijk gelukt dankzij grondige research, en vooral door te focussen op de interne problemen van één familie. Het verhaal bekijkt de wereld door hun ogen, zonder oordeel.'

'Diamonds 'is een fictiereeks van productiehuis De Mensen in coproductie met Keshet oor Netflix en Eén. Met de steun van Screen Flanders, het programma van Creatief Europa - Media van de Europese Unie en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. Met de medewerking van de Stad Antwerpen en dankzij de steun van de Antwerp Film Bonus, en met de gewaardeerde steun van AWDC (het Antwerp World Diamond Centre) en de Antwerpse Diamantbeurs.

De opnames lopen tot februari 2022. 'Diamonds' zal later te zien zijn op Netflix en Eén.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'K2 zoekt K3' - bootcamp

De 15 overgebleven kandidaten duiken samen in een spannend bootcamp boordevol emoties, verrassingen én een bommetje van de jury. Ze krijgen ook in primeur de nieuwste K3-single te horen die één van hen binnenkort samen met Hanne & Marthe inzingt: Waterval. Tijdens de driedaagse leren ze niet alleen elkaar, maar ook Hanne en Marthe beter kennen en worden ze door hen ondergedompeld in de wereld van K3. Voor de bootcamp start, gaan de 15 samen naar een K3-show kijken. Inclusief meet & greet met Hanne, Marthe en Klaasje. Daar dropt de jury nog een serieuze bom.

'K2 zoekt K3', om 20.30 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:35
  Journaallus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 23:45
  Canvaslus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:25
  Geen Uitzending
  05:35
  Maya!
 • 01:00
  Dr. Christian Will See You Now
  02:00
  Geen uitzending
 • 01:30
  Verwacht op VTM 3
  10:45
  Sturm der Liebe
 • 00:00
  Eddie Murphy: Raw
  01:45
  Stargate SG-1
 • 20:10
  VTMKIDS nachtloop 2021
  05:05
  Koning Lou
 • 00:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:05
  Geen uitzending
  07:05
  It's Aperotime Somewhere in the World
 • 01:10
  Masterchef
  02:20
  Geen uitzending
 • 00:50
  Madam Secretary
  01:50
  Wrath of the Titans
 • 01:35
  Zenderonderbreking
  07:10
  Night Shift
 • 01:10
  De smaaktoerist
  01:45
  Lekker Lang Leven
 • 20:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 01:25
  Zwevend bureau 3
  01:43
  Tooldokter
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
  05:00
  Onderzoekscommissie PFOS - De Koepelzaal
 • 00:15
  Basket: BNXT League
  02:25
  Superprestige veldrijden: Gieten (vrouwen)
 • 01:05
  DCI Banks
  01:50
  Mad Dogs
 • 01:00
  Paranormal Caught on Camera
  02:40
  Laugh Out Loud
 • 01:10
  EenVandaag
  01:40
  NOS-Journaal met gebarentolk
 • 00:10
  Toni Erdmann
  02:45
  De Nachtzoen
 • 00:50
  Khalid & Sophie
  01:50
  Drop it